Reklama

Reklama

Případy komisaře Mejzlíka


Zmizení pana Hirsche (E03)

(epizoda)

Obsahy(1)

Komisař Mejzlík (V. Voska) řeší záhadu ztraceného šéfa. Majitel krámu s koberci pan Hirsch zmizel, ale manželka ani příručí (I. Racek) neví, jak k tomu mohlo dojít, když byli oba v domě. Později je nalezena Hirschova mrtvola v kufru na nádraží. Příručí prozradí, že v osudné dopoledne měl šéf návštěvu, dva arménské obchodníky s koberci, ale protože jejich obchody byly nekalé, nesmělo se o tom hovořit. Podle skvrn na těle mrtvého komisař zjistí, jak byl čin proveden a kdo je jeho pachatelem…Povídka podle Karla Čapka je důmyslně řešena a má i své morální poslání, ostatně jako vždy. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

Amonasr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povídky Karla Čapka mám rád, ale tohle zpracování mě zklamalo. Především mě iritovalo značné přehrávání, dokonce i u Vosky, což bych od tak excelentního herce nečekal. A ty ženské plačky byly až k nesnesení. Celé to působilo skoro amatérsky, čapkovská atmosféra se z toho kamsi úplně vytratila. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V televizním provedení této orientálně laděné čapkovské povídky doslova exceluje Ilja Racek v roli přičinlivého židovského příručího, který si ví rady za všech okolností. Výborná epizoda z "mejzlíkovského" cyklu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Na dnešní dobu poněkud nekorektní věc, kde se poměřují obchodní praktiky a "praktiky" židů a Arménů. Navíc tady Voska neskutečně přehrává (a nejen on), vlastně ze sebe často dělá blbce, ale veselé to vážně moc není. A ty detailní záběry obličejů také nejsou moc příjemné. Přišlo mi to takové rozhárané a nijaké, bylo mi líto Sloupa, že hraje jen papouška opakujícího slova a krátké věty (a rovněž to vtipné nebylo), kam zmizela paní Hirschová a hospodyně, to by mě posléze zajímalo víc, protože se z příběhu ztratily jak pára nad hrncem. ()

Aniki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S touto filmovou drobotinou, inspirovanou mistrem Čapkem, jsem se setkal úplně poprvé. Vlastně mě to i dost bavilo a herce Vosku jsem v takovéto poloze ještě neviděl. Též herecký kolega Racek na jedničku s hvězdičkou. ()

panslav 

všechny recenze uživatele

Úsměvná miniatura z kolekce detektivních příběhů komisaře Mejzlíka podle povídek Karla Čapka i po letech pobaví. ()

Reklama

Reklama