Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 13 (2013) (série)


Opona - Poirotův poslední případ (S13E05)

(epizoda)
TV spot

Všechno krásné jednou končí. Kapitán Hastings se po dlouhých letech vrací na zámek Styles, kde před lety s Poirotem vyřešili svůj první společný případ. Nyní se opět jedná o vraždu, vlastně o několik vražd, páchaných tak rafinovaně a skrytě, že sám velký detektiv v jednu chvíli říká, že se s tak obratným zločincem dosud nesetkal. Hastings, kromě upřímné snahy pomoci svému churavějícímu příteli v nesnadném pátrání, musí také řešit komplikovaný vztah k dceři Judith, která na zámku rovněž pobývá. A přestože Hercula Poirota trápí rychle se zhoršující zdravotní stav, jeho malé šedé buňky jsou stále dostatečně čilé a bystré, aby dokázal i svého posledního vraha přivést k zaslouženému trestu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (135)

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dôstojný záver pre mnoho rokov Poirotových detektívok. Podobne ako celá posledná séria je príbeh veľmi pomalý a nejasný, špirála sa roztočí až rozlúčkovým listom. Prichádza smršť nečakaných rozuzlení, ktorá preberie aj v neskorej nočnej hodine a zaručí, že druhé pozretie bude nevyhnutné. –––– Hastings. – Á, Poirotova věrná levá ruka, že? –––– Ujišťuji vás, mon ami, že až spatříte světlo, budete si přát zůstat v temnotě. –––– Nedokázal jsem se přimět k výkonu tak asymetrickému. ()

adam9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem jediný, kdo čekal mnohem víc? Nechtěl jsem bůhví jak sentimentální odchod, ale tohle bylo zase až moc temné. A co se týče morální otázky příběhu, tak Orient Express u mne v téhle stránce Poirota zůstává tím lepším. Je to trochu zklamání, ale ještě větší je, že končí jedna velká fantastická éra. Děkuji Davide Suchete a klobouček dolů. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já se na to koukla třikrát. Vážně. Jednak proto, že jsem závěrečných dvacet minut nebyla schopna zodpovědně pobrat, taky že jsem u toho usínala, nějak mi to nešlo pod nos... První polovina filmu standardně kvalitní, rozuzlení  překombinované, přitažené za vlasy víc, než jsem u Poirota schopná přijmout, myšleno to bylo evidentně dobře, ale zodpovědně napíšu, že  pro mě to bylo absurdní zklamání. Krásně natočeno, krásně zahráno, David Suchet skvělý, zadrhlo se mi to na scénáři. Ale nevadí. Mnoho jiných dílů v mých očích dalece předčilo tento a proto celkově hodnotím celou sérii známkou nejvyšší. Paráda, která se neomrzí! ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S13E05. Uz nikdy nebude nikdo hrat Poirota v klasickem stylu. Jako Suchet. Mozna (osobne si na to sazim) prijde moderni serie s novym hercem, v 21. stol. Tak, jak se to BBC povedlo s novym Sherlockem. A pokud to prijde, doufam ze to bude bomba. Ale uz nikdy tu nebude klasicka Agatha. Protoze tak jako nikdo nebude hrat Columba, je nemozne prekonat Suchetova detektiva. Posledni dil nebudu kazit zminkou o deji. Vychutnejte si to. Je to melancholie, atmosfera koncici ery, odchazejiciho maleho velkeho muze. Vratte se na panstvi Styles, tam to vsechno zacalo a taky to zde konci. Osobne jsem rad, ze nejsem znalec kniznich predloh. Anglicka kinematografie ma pro tenhle styl cit a rekl bych, ze serial knihy prekonava. Nevedel jsem, co se stane, a i kdyz jsem mel ruzne predstavy, tohle jsem fakt necekal. Pocit moralniho a psychologickeho presahu, ktery me dostal u "Orient-Expressu" (samozrejme se Suchetem - puvodni oscarovy film ze 70. let je ve srovnani s jeho verzi brak), tak ten se dostavil i zde. V necekane podobe. A ja jen smekam. Poirot odchazi pokorny, nedokonaly, smireny. A stale svuj. Bude mi chybet. Byly to dobre casy... ()

lemonova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi to nešlo natočiť lepšie, ale.. v podstate ma ani kniha veľmi nenadchla, akosi šla mimo mňa. Nuž, nemôže sa mi páčiť, že Poirot zomiera, ale aj tak som čakala niečo viac. Vraj Agátu už jej nonšalantný detektív otravoval, preto ho nechala zomrieť a nejak to mám uložené v podvedomí. Stále však hovorím, že filmári takmer vždy Poirota skôr vylepšili a platí to aj v tejto časti. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • David Suchet se s rolí Hercula Poirota po 25 letech chtěl rozloučit jinak než Poirotovým odchodem na věčnost. Proto se díl Opona: Poirotův poslední případ točil mimo pořadí tak, aby to nebyl poslední díl, který bude Suchet natáčet. Po něm byl natočen například díl Hra na vraždu (2013). (Krocka)
  • David Suchet (Hercule Poirot) pred filmovaním držal 9 mesiacov diétu a prvýkrát počas filmovania nemal pod oblekom žiadne vypchávky. (Poirotek)
  • Suchet v souvislosti s 13. řadou uvedl: "Jsem více než potěšen, že si mohu zopakovat svou roli Poirota. Je to moje celoživotní ambice přinést tento úžasný kánon děl až do konce. "Poirot je brilantní a hluboce komplikovaný charakter a já jsem vždy miloval, hrát ho." (v.indruchova)

Reklama

Reklama