Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 6 (1994) (série)


Němý svědek (S06E04)

(epizoda)
  • Velká Británie Dumb Witness (více)

Obsahy(1)

Za celou jeho kariéru ho ještě žádný detail tak netrápil. U každého zločinu, s nímž se dosud setkal, se mu dříve nebo později podařilo odhalit motiv. Tentokrát však tápe v temnotách. Komu mohla prospět smrt bohaté tety Emily, když všichni potenciální dědici dobře věděli, že právě změnila svou závěť a že nikdo z nich nedostane ani penny? V zájmu všech přece naopak bylo, aby žila dál, a mohla je zase někdy třeba vzít na milost! Poirot musí chtě nechtě připustit, že podezřelí jsou sice všichni, důkazy však nemá ani proti jednomu z nich. Kdyby tak mohl mluvit foxteriér Bob! Ten určitě zná pachatele. Vždyť se volně pohybuje po celém domě, a určitě byl svědkem všech těch nepravostí, které se tu děly. Jenomže Bob se zatím ještě komunikovat s lidmi nenaučil. Nebo ano? Hastings si už pomalu začíná myslet, že mezi ním a Poirotem přece jen nějaký druh dorozumívání existuje. (Česká televize)

(více)

Recenze (90)

vecnaAmbra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tie dve hysterické stareny mi liezli na nervy, ale Poirot našťastie všetko berie s jemu vlastnou gráciou a inteligenciou. Inak časť so všetkým ako sa k Poirotovi sluší a patrí, naviac sympatický psík. Celá táto šiesta séria mi pripadá ako to najlepšie z Poirota z ešte stále 90 rokov, ku ktorým prechovávam určitú nostalgiu. ()

genetique 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ešte som nevidel zle natočenú časť s mojím, čím ďalej obľúbenejším detektívom a ani táto nie je výnimkou. A. Christie musela byť buď sama iniciátorkou týchto prípadov, ale bola naozaj génius, pretože zosnovať každý prípad do takej enormne zamotanej situácie a zobraziť toľko možností motívov, nechápem. Navyše ten psíček je naozaj kúzelný. 85%. ()

Reklama

Kwaichi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ďalšia vydarená detektívna zápletka s Hercule Poirotom od Aghaty Christie. Samozrejme nechýba ani typický anglický humor s francúzskym šarmom. Celkový dojem kazilo len pár chabých hereckých výkonov (napr. smrť doktora). Tento nedostatok je však vyvážený neobvyklými dedukciami za pomoci očitého svedka vraždy - psa Boba a vtipnými príbehmi o duchoch, ktoré kolujú medzi staršími dámami z vidieka. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S06E04 - Sympatický díl s foxterorem, který pomáhá Poirotovi, i když mluvit neumí. Ale kukuč měl srandovní. Jeden chlapík se snaží o překonání rychlostního rekordu v lodi na jezeře, následuje nehoda jeho tety na schodech, pak i smrt, ke které se připletou jak manželé brzy se stěhující do Řecka, tak sestry duchařky a další vypočítaví příbuzní a známí. Už jen kdyby byl samotný díl o Poirotovi starajícím se o pejska, tak už jen to by stálo určitě za 4*. Tady to máme zasazeno ještě do zločinu, jehož řešení nakonec bylo jednoduché, i když jsem tápala od začátku do konce. Pěkný, nepřekombinovaný díl. ()

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatiaľ môj najlepší Poirot. Je tu všetko to najlepšie od A. Christie - Poirot i so svojimi bonmótmi, zaujímavá krimi záhada, napínavé vyšetrovanie vraždy a páchateľ, ktorého by ste čakali najmenej. Ono vôbec, záhada okolo vraždy pani Emily nebola vôbec jednoduchá a rozlúsknuť ju chcelo riadne ponapínať mozgové závity, Poirot sa veru zapotil, aj keď zase na druhú stranu sa dá povedať, že mu pomohla náhoda a bystrý psík. Fantastický diel. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Foxteriér Bob se ve skutečnosti jmenoval Snubby. (Sebi236)
  • Při rozuzlení říká Hercule Poirot (David Suchet), že všechny formy fosforu (bílý, černý, červený fosfor) jsou jedovaté. Pravda ale je, že jedovatý je jen bílý. (Sebi236)

Reklama

Reklama