Reklama

Reklama

Injil

Obsahy(1)

Po premiéře jeho VIP filmu je korejská top filmová hvězda Hwang Jung-min unesena cizinci. Jeong-min si nejprve myslí, že si někdo dělá legraci, ale krutost jeho únosců pomáhá Jung-minovi uvědomit si, že jeho únos není žádný vtip. Jung-min se tak snaží najít cestu ven, zatímco únosci po něm požadují obrovské výkupné do 24 hodin. Jung-min narazí na skutečnou brutalitu, která je úplně jiná a extrémnější než ty, které viděl ve filmech. (mikki089)

(více)

Recenze (17)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Musím tedy na začátku říct, že samotný námět mě zaujal, že herec hraje vlastně sám sebe. Jeong-min Hwanga znám především z akčního snímku Deliver Us From Evil, kde svou postavu ztvárnil na jedničku. Jeho nejnovějšímu počinu se dozajisté nedá upřít prvek napětí. Vlastně od začátku to nabere slušné tempo, které postupem času jen a jen graduje. Co se týče akce, tak přestřelek se zde člověk nedočká, ale kontaktní souboje stojí za to, jejich choreografie nepůsobí prvoplánově. A úhlavní slizcí a zvrácení únosci dokáží nahnat dostečnou proci strachu, z jejich počínání je divák správně jako na trní. Ke konci to sice začalo zabředávat do klišoidních situací v rámci scénáře, tam tomu chtělo věnovat lepší péči. Na druhou stranu, jako korejská poctivá jednohubka s fajn tempem to nemá jak urazit. Za mě 6,5/10 ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Jednohubka, která sedla. Z Jižní Korea snad první film, který má takhle krátkou stopáž. Režisér se tím moc nemaže a vcelku brzo začíná hon na kočku a myš. Jasně, že na podobný filmy narazíte hodně často, ale proč netočit co funguje. Máte tu zdařilou automobilovou honičku, nějaký ten menší boj, který určitě není z nejkvalitnějších, ale je a prostě tu máte hlavně tempo. Odcejpá to neskutečně rychle a jste u konce. Nic výrazného nečekejte, jen, že se budete bavit díky časomíře, která vyprší a ani nestačíte být fanoušek hvězdy červeného koberce.75% ()

Reklama

janesX 

všechny recenze uživatele

Som veľmi prekvapený a som aj veľmi spokojný, pre mňa to bola dobre strávená hodina a pol. Čakal som jednoduchý film o únose a záchrane (alebo úteku), ale tu sa toho odohralo oveľa viac, ako som čakal (zvraty medzi únoscami, naháňačka v lese, policajná naháňačka v meste...). Keď to porovnám s našimi dnešnými filmami (včera som jeden z nich videl), tak tomuto nie je možné dať menej, ako štyri, je to o niekoľko levelov vyššie. Veľmi drsné a tým pádom veľmi uveriteľné. A pritom je to režisérsky aj scenáristický debut jedného človeka. Super. 74%. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vždycky mě zajímalo, jestli herci, kteří na plátně hrajou drsňáky, by byli drsní i v reálným životě, když by došlo na lámání chleba. Jsou týpci, kterým to jejich drsňáctví docela věřím. Třeba takovej Madsen, ten by za mlada svoje únosce určitě tvrdě zmasil, uříznul jim hlavy a nachcal do krku. To samý třeba mladej Clinťák. A pak jsou týpci a typky, co hrajou drsoně, ale v reálu by si nejspíš nadělali do kalhot. Nechci nikoho známýho neprávem urazit, takže si třeba tipnu, že takhle by dopadlo ca 95% "drsňáků" a "drsňaček" z telenovely Walking Dead. No a náš ústřední hrdina, který taky hraje drsňáky v kriminálkách, se taky musí vypořádat s takovou kriminální situací, jaký do tý doby znal jenom ze scénářů. Realisičnost příběhu má cenu řešit ještě o dost míň, než u obdobných filmů hollywoodských, jsme totiž ve východní Asii. Takže se bezostyšně přehrává, jednání postav je nadprůměrně podivné až lobotomizované a scénář je lehce absurdní až fantasmagorický. Není nouze ani o zajímavé momenty (třeba pomočení se) a líbily se mi podomácku vyráběné kvéry grázlíků. I úhlavní psychopatický záporák byl docela působivý. Ale viděl jsem už lepší korejský thrillery a po delší úvaze zaokrouhluju dolů, z velké části kvůli místy nesnesitelné ruční kameře. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Výborný Kidnap Thriller z Jížní Koree s mým oblíbeným hercem Hwang Jung-minem.Na to, že se jedná o debut, tak opravdu parádní práce. Film má neokoukaný příběh, kde Hwang Jung- min hraje sám sebe a je unesen třemi agresivními únosci. Brzy pozná na vlastní kůži rozdíl mezi filmem a realitou. Film od úvodních minut nabere neskutečné tempo, je velmi poutavě natočen, Hwang hraje excelentně, celé to má velmi realistický nádech, divák má pocit, že tohle se opravdu stalo v Korei před týdnem.Bál jsem se, že film bude působit monotónně, ale je plný zajímavých překvapení, celý film se místy ubírá velmi nečekaným směrem a obsahuje hodně napínavých scén. Celé to však graduje do intenzivního finále jak natlakovaný hydrant a díky velmi úderné a rázné hudbě, jsem se přistihl, že lapu po dechu. Potěší i trio slizkých magorů v záporné roli. Skvělá one Man Show a Thriller se všemi ingrediencemi, které k danému žánru patří. Příběh 4/5, Akce 3/5, Humor 0/5, Násilí 3/5, Zábavnost 4/5 Hudba 5/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5, Emoce 3/5, Herci 4/5. ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama