Reklama

Reklama

Daman akeseo guhasoseo

  • Jižní Korea 다만 악에서 구하소서 (více)

Obsahy(1)

Zabiják Kim In-nam (Jeong-min Hwang) chce seknout s prací a přestěhovat se do Panamy. Jako poslední úkol přijme vraždu násilnického šéfa japonského gangu. Než však stihne odjet, dozví se od svého dřívějšího nadřízeného, že jeho bývalou přítelkyni v Bangkoku zavraždili a její malá dcerka Yoo-min (So-yi Park) se pohřešuje. Odlétá proto do Thajska, kde se dozvídá, že Yoo-min nejspíš unesli kvůli transplantaci orgánů. Závod s časem začíná a navíc je mu v patách zabiják Ray (Jeong-jae Lee), který touží po pomstě. (LangiJ)

(více)

Recenze (59)

topi 

všechny recenze uživatele

Po delší době se ke mě dostal snímek z Koreje a akční řežba se rozjela v plné parádě. Děj kombinuje drama o únosech dětí kvůli orgánům a mísí do toho mlátičky mezi gangy a mezi tím vším se proplétá hlavní příběh nájemného vraha Kima, kterému jde po krku vyšinutý magor s přezdívkou "Řezník", jemuž Kim oddělal bratra. Obě postavy parádně zahrané, ke konci film pěkně emočně tlačí na pilu. Je to super, ale přeci jen mě v takové brutální jízdě chyběly pořádné krvavé rubanice a mordy, když už nože a mačety svištěly vzduchem. Vše je z velké většiny mimo kameru, což je velká škoda, poněvadž u tohoto žánru to bývá nezbytné, kór v případě podobně laděné korejské kinematografie. Jinak bych neváhal s plným počtem ani na vteřinu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Scénarista korejských klenotů ( Chaser, Yellow Sea a Confession of Murder) zkouší režii a je to dle očekávání nejlepší korejský akčňák roku. Příběhově film sice není originální a je to něco mezi Taken, Johnem Wickem a I Saw the Devil, ale vůbec mi to nevadí, protože téma je naprosto perfektní a neomrzí nikdy. Příběh se zaměřuje na nájemného vraha ( Hwang Jeong-min, kterého zná každý, kdo Koreu sleduje alespoň posledních 5 let), který při poslední zakázce vyřídí chlapa, který má sadistického yakuzackého bratra, který se hodlá pomstít a toho hraje další Korejská hvězda Lee Jeong-jae, který si strhnul záporáka tak, že se o něm bude básnit ještě 5 LET. Další zápletkou filmu jsou únosy dětí v Thajsku a mezitím si jdou dva ústřední hrdinové po krku a jejich vzájemné střety jsou vrchol celého filmu. Akce je celkem dost a je natočená hmm úchvatně. Kameraman odvádí slušnou práci, občas je zde velmi efektní slow motion a nový revoluční prvek Fast Motion!!! Který zde byl využit asi 3x a byl jsem unešený. Fighty jsou drsné, kontaktní, dynamické. Film má strhující tempo, solidní atmosféru, skvělé herecké výkony, dokonalý vizuál. Funguje zde vlastně vše, co by mělo a mám jen jedinou výtku, že se film trochu straní násilí. Scéna, kdy záporák pověsí chlapa vzhůru nohama a hodlá ho rozpárat jako prase je bohužel mimo záběr, ale možná by to Korejské publikum nezvládlo anebo nás čeká v budoucnu uncut verze! ale 10 let zpátky by to problém nebyl. Každopádně tohle si fanoušek akčních filmů nemůže nechat letos ujít, nic lepšího totiž nevyšlo. Příběh****, Akce*****, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost****, Hudba****, Vizuál*****, Atmosféra****, Napětí****. 8.5/10. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Aj keď Kórejským filmom vôbec nerozumiem (pretože neviem Kórejsky), tak si sem tam nejaký pustím. Tentoraz tu máme po dejovej stránke variáciu na Man from Nowhere s rozvrhnutím postáv v štýle Dobrý, zlý a škaredý. Dobrým je elitný zabiják (do tejto úlohy sa absolútne nehodiaci Hwang), ktorému unesú dcéru a tak sa ju vydá do Bankgkoku hľadať. Zlým je potetovaný bezcitný ultrazloduch (famózny Lee), ktorému zabiják zabil brata. A škaredým je transexuál (neskutočne vtipný Park), ktorý robí zabijákovi sprievodcu po Bangkoku. O dej tu ale aj tak nejde. Nejaké emócie vôbec nefungujú. Celý film stojí na akčných scénach pri ktorých sa dvaja ústrední protivníci snažia zabiť. Ale keďže jeden z nich je nezničiteľný ako Robocop a druhý ako Terminátor, tak do finálneho a od začiatku očakávaného rozuzlenia budeme musieť počkať až do záveru. Popritom v tom množstve akčných scén vykynožia kopu zloduchov, ktorí mali tú smolu, že sa do toho priplietli. Legenda hovorí, že v tom období klesla kriminalita v Bangkoku na nulu. No a čo sa týka akcie, tak je zostrihaná v zbesilom Bourneovskom štýle, čo mne vôbec nesedí. Kľudne aj 4 strihy behom jedného chvatu. Bitky ma vôbec nebavili. V tom chaotickom štýle celkom fungovali aspoň prestrelky a veľká naháňačka. Finále už ale bolo prehnané jak v Indických filmoch, ale tu to mysleli vážne. Pripadalo mi to trápne. Výsledkom je typická jednohubka tohto scenáristu a režiséra na ktorú do zajtra zabudnem, ale kvôli pár pretstrelkám a vtipnému transexuálovi to za jedno pozretie stálo. P.S: neviem prečo sú skoro všetky krvavé scény mimo záber. Už ani v tomto smere sa na úchylných aziatov nedá spoľahnúť. 6/10. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

"Korejský masakr v thajských ulicích". Tak takovýhle podtitul mi způsobil podmíněně reflexivní slinění, jako Pavlovovu čoklovi zvonek ohlašující žrádlo. A zklamaný rozhodně nejsem. Akce je uspokojivě dost, krve a brutalit taktéž (nožařina a mačetismus převládají nad střílením), sentimentu i patosu snesitelně a korejský happyend není (jako už tradičně) tak úplně happy, jak jsme zvyklí z Hollywoodu. Zato je ale trochu pitomý a scénárista si jím leccos zjednodušil nebo nedovysvětlil. Například proč by asi nějaký praštěný tranďák jezdil s cizím děckem do nějaké Panamy? A co to jeho údajné vlastní děcko? Ale co, tyhle filmy přece nejsou na přemýšlení. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

To byla jízda. Hwang Jung-min ani Lee Jung-jae zrovna nepatří mezi mé oblíbence, ale tady jsem to hodila za hlavu a užívala si parádní podívanou. Příběh sice nebyl úplně originální, připomnělo mi to Man from Nowhere, ale zas v tom bylo něco nového a chytilo mě, jak se příběh začal rozvíjet. Hwang tentokrát jako drsňák, Lee záporák numero uno a líbil se mi i Park Jung-min v roli transsexuála, který skvěle vystihnul pohyby a výrazy opačného pohlaví. Drsný akční scény se prolínají celým filmem a jsou různýho druhu, takže fandové si určo přijdou na své. Přeloženo. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (1)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v Južnej Kórei, Japonsku a predovšetkým v Thajsku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama