Reklama

Reklama

Daman akeseo guhasoseo

  • Jižní Korea 다만 악에서 구하소서 (více)

Obsahy(1)

Zabiják Kim In-nam (Jeong-min Hwang) chce seknout s prací a přestěhovat se do Panamy. Jako poslední úkol přijme vraždu násilnického šéfa japonského gangu. Než však stihne odjet, dozví se od svého dřívějšího nadřízeného, že jeho bývalou přítelkyni v Bangkoku zavraždili a její malá dcerka Yoo-min (So-yi Park) se pohřešuje. Odlétá proto do Thajska, kde se dozvídá, že Yoo-min nejspíš unesli kvůli transplantaci orgánů. Závod s časem začíná a navíc je mu v patách zabiják Ray (Jeong-jae Lee), který touží po pomstě. (LangiJ)

(více)

Recenze (59)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Scénarista korejských klenotů ( Chaser, Yellow Sea a Confession of Murder) zkouší režii a je to dle očekávání nejlepší korejský akčňák roku. Příběhově film sice není originální a je to něco mezi Taken, Johnem Wickem a I Saw the Devil, ale vůbec mi to nevadí, protože téma je naprosto perfektní a neomrzí nikdy. Příběh se zaměřuje na nájemného vraha ( Hwang Jeong-min, kterého zná každý, kdo Koreu sleduje alespoň posledních 5 let), který při poslední zakázce vyřídí chlapa, který má sadistického yakuzackého bratra, který se hodlá pomstít a toho hraje další Korejská hvězda Lee Jeong-jae, který si strhnul záporáka tak, že se o něm bude básnit ještě 5 LET. Další zápletkou filmu jsou únosy dětí v Thajsku a mezitím si jdou dva ústřední hrdinové po krku a jejich vzájemné střety jsou vrchol celého filmu. Akce je celkem dost a je natočená hmm úchvatně. Kameraman odvádí slušnou práci, občas je zde velmi efektní slow motion a nový revoluční prvek Fast Motion!!! Který zde byl využit asi 3x a byl jsem unešený. Fighty jsou drsné, kontaktní, dynamické. Film má strhující tempo, solidní atmosféru, skvělé herecké výkony, dokonalý vizuál. Funguje zde vlastně vše, co by mělo a mám jen jedinou výtku, že se film trochu straní násilí. Scéna, kdy záporák pověsí chlapa vzhůru nohama a hodlá ho rozpárat jako prase je bohužel mimo záběr, ale možná by to Korejské publikum nezvládlo anebo nás čeká v budoucnu uncut verze! ale 10 let zpátky by to problém nebyl. Každopádně tohle si fanoušek akčních filmů nemůže nechat letos ujít, nic lepšího totiž nevyšlo. Příběh****, Akce*****, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost****, Hudba****, Vizuál*****, Atmosféra****, Napětí****. 8.5/10. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

"Korejský masakr v thajských ulicích". Tak takovýhle podtitul mi způsobil podmíněně reflexivní slinění, jako Pavlovovu čoklovi zvonek ohlašující žrádlo. A zklamaný rozhodně nejsem. Akce je uspokojivě dost, krve a brutalit taktéž (nožařina a mačetismus převládají nad střílením), sentimentu i patosu snesitelně a korejský happyend není (jako už tradičně) tak úplně happy, jak jsme zvyklí z Hollywoodu. Zato je ale trochu pitomý a scénárista si jím leccos zjednodušil nebo nedovysvětlil. Například proč by asi nějaký praštěný tranďák jezdil s cizím děckem do nějaké Panamy? A co to jeho údajné vlastní děcko? Ale co, tyhle filmy přece nejsou na přemýšlení. ()

Reklama

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Snímek jsem viděl už někdy dva roky zpátky, ale úplně jsem zapomněl se k němu vyjádřit a ohodnotit, proto jsem si dneska udělal poctivý repete, abych tu nepsal něco, co nedává smysl. Sakra to byla jízda! Od začátku do konce se něco děje s poctivou dávkou násilí. Po příběhové stránce jsem ale dost zklamanej. Ne, že by mi jednoduchost u podobných počinů vadila, ale zde jde hodně o scénáristu, kterej v minulosti napsal nemálo dobrých počinů (The Chaser, Yellow Sea, Confession of Murder). Všechny zmíněné patří k vrcholu parádních snímků s pořádnými zvraty, což se zde úplně říci nedá, bohužel... Snad poprvé v životě mi nevadilo využití slow-mo, protože ta efektnost je neuvěřitelná. Hlavní záporák je sakra pořádnej badass na kterého rozhodně nezapomenu (brutálně nekompromisní potetované hovado!). Samozřejmě nechybí kontaktní boje na nože a střílení do všeho, love it! Zkráceně řečeno se jedná o jednoduchou akční podívanou, kterou si za pár let určitě rád zopakuju a můžu doporučit. Čisté čtyři hvězdy. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NEMUSÍŠ ZACHÁZET TAK DALEKO. PROSÍM, UŠETŘI ŽIVOT TOHO DÍTĚTE…“ ///    Korejskej „Muž v ohni“, kolem kterýho všichni (takže ti i ti) umíraj. Drsný tak, že jeden drsňák je tomu málo, takže se brzo celej Bangkok (i se svým největším mafiánem) nestačej divit. Neserou se s tím. Nesmrtelný frajeři se (z bezprostřední blízkosti) vyhejbaj salvám ze samopalu, pobodanej frajer zapomene na veškerý symptomy… ale tak nějak se to v tom kalupu dá přežít. Teda přejít – si nejdřív říkám… Pak mi to ale začne připadat debilní. Ale šak vy si to vyhodnotíte sami! Profláklej (ale funkční) příběh, dobrá akce, ale…   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Parchant mi zmizel v Thajsku. 2.) Věřím na nesmrtelnost. /// Thx za titule „langi“.   /// PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Jeden z mierne nadpriemernych klasickych juhokorejskych akcnych thrillerov. Uz vieme, ze ked siahneme na cokolvek od Hong-a, scenaristicky a i rezijne to bude stat za to. Hwang si to tu dava uveritelnejsie, ako jeho nasilnickejsi protipol Lee. Choreografia je od pohladu dost zrychlena a miestami i rusi. Ale na tych 68% to vyda. Mierne deja vu z perfektneho The man from nowhere z 2010-teho. Zrejme to bola i inspiracka. Odporucam. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (1)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v Južnej Kórei, Japonsku a predovšetkým v Thajsku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama