Reklama

Reklama

Hellraiser II: Svázaný s peklem

  • Česko Svázaný s peklem: Pekelník druhá část (více)
Trailer

Obsahy(1)

Volné pokračování úspěšného hororu se odehrává jenom pár hodin po událostech prvního dílu. Kirsty (Ashley Laurence), která jediná přežila řádění Franka (Sean Chapman) a cenobitů v domě svého otce, tráví noc v nemocnici vedené uznávaným psychiatrem, doktorem Channardem (Kenneth Cranham). Ten je však ve skutečnosti šíleným sadistou posedlým okultismem, který oživením a přeměnou mrtvol způsobí mnoho hrůzy... (ScreamJay)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně horší než první díl. Triky jsou na stejné úrovni jako u jedničky, herci podobně nedokonalí, atmosféra ubyla, scénář se stal místy docela nepřehledným. Zamrzela mě hlavně malá účast cenobitů v čele s Pinheadem. Po tom, jak jsem byl natěšený po prvním dílu, je pro mne Hellbound docela zklamáním, přičemž nespokojený jsem hlavně kvůli druhé polovině (první byla více než dobrá) - nelíbila se mi podoba pekla a špatné triky (se vstupem do pekla se všechna atmosféra vytratila), a vlastně ani vyústěni děje mě zrovna nepotěšilo. Slabé tři hvězdičky. Mé pořadí: H1, H5, H2, H7, H3, H4, H6, H8 ()

brutale 

všechny recenze uživatele

Výborné nadviazanie dejovej línie, teraz ale s lepším scenárom! Príbeh je skvelý, vízia pekla výborná, takisto herci hrajú svoje úlohy veľmi presvedčivo. Hellbound si berie všetko z jednotky, v plnej miere to využíva a rozvíja svoj potenciál. Vizuálna stránka opäť zvládnutá na 100%! Réžiu už síce nerobil C.Barker, ale to vôbec nebolo na škodu. Hudba výborná pekelne pompézna! Je to skovst! ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tohle jsou osmdesátky v nejlepší formě- tedy bez trapných účesů (ty vole, ten kdo vymyslel trvalou, by měl hnít v tom Pineheadově pekle), bez trapných vohozů a vůbec bez dalších uhozeností z let osmdesátých (miluju léta osmdesátý, kurde však jsem se v nich narodil :-), ale s pořádnou dávkou temnýho a krvavěkrvavýho hororu. To, co Pinehead a jeho věrní kamarádi cenobité rozjeli v jedničce, je tu mnohem drsnější a prostě mnohem... mnohem mnohem :-) Shit, tohle se fakt těžko popisuje, tohle se musí vidět... No mám před sebou dlouhou cestu, hlavně na ty kousky v odstínu šedi (ještě že jich není padesát... teda těch kousků :-) se už mooc těším. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

když pominu naprosto horrorově dementní chování všech postav(někdy mi jednání a činnosti připadaly jak z hloupé parodie),tak musím vyzdvihnout první půlku filmu,která má opravdu děsivou a nepříjemě nervozní atmosféru....ALE....v druhé půlce se vše zcela otočí a z děsivého snímku se stává retardovaná a nuuuuudnáááá kopa sraček......z démonických cenobitů v čele s pineheadem se stávají usmrkánci,kteří nejsou schopni bojovat s ničím co je jen trochu tvrdší než člověk,, démonečci jejichž srdce hned změkne, když se dozví a rázem rozpomenou na svou lidskou minulost.......Brrr, každý fanda cenobitů a pineheada musel u tohodle dílu srát ježky vztekem......první půlka- krása,,druhá půlka-odpad!!!!!! ()

Scrytcher 

všechny recenze uživatele

Překvapivě výborné pokračování prvního dílu o kostce otevírající brány do pekla. Možná bych si troufl říct, že je o něco perverznější i brutálnější a mnohých ohledech výtvarnou stránkou překonává první díl. Konec je však bohužel opravdu příliš zapletený a sráží předchozí vlnu mrazivého napětí, které tak krásně graduje po celý průběh filmu. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (12)

  • Hlava, která na konci filmu položí otázku "What's your pleasure, sir?", patří podivnému muži, který v prvním díle v obchodě se zvířaty jedl cvrčky. (Chatterer)
  • Místo jména dr. Channard byl ve scénáři dr. Malahide. "Channard" je odvozen od Christiaana Bernarda, který jako první na světě provedl úspěšnou transplantaci srdce. (Chatterer)
  • Film se natáčel v Buckinghamshire ve Velké Británii. (rafix)

Reklama

Reklama