Reklama

Reklama

Dave Chappelle: Sticks & Stones

(pořad)
Trailer
Komedie / Stand-up
USA, 2019, 65 min

Režie:

Stan Lathan

Scénář:

Dave Chappelle

Účinkují:

Dave Chappelle
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Sticks & Stones je americká stand-up komediální show z roku 2019, kterou napsal a hrál komik Dave Chappelle a režíroval Stan Lathan. Speciál, který produkovali Chappelle i Lathan a distribuoval Netflix, je podrobně popsán jako provokativní pohled na přílivovou vlnu skandálů celebrit, krizi opioidů a dalších vymožeností současné doby. (sator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

Fifer 

všechny recenze uživatele

Jako vždy Vice, Daily Beast a všechna americká levicová média jsou na nohou. Všichni samozřejmě doporučují vyhnout se tomuto odpornému stand-upu obloukem, a právě proto bude nesmírně populární. Pohled typického zastánce politické korektnosti je jasný: pokud se tomu směješ, schvaluješ to. A to je samozřejmě hloupý nesmysl. Chappelle schválně natůroval do ještě okatějšího extrému, aby tahle média naštval. Je evidentní, že mu jde o svobodu slova a že toto vystoupení nelze brát jako názor na cokoliv. Tenhle stand-up není terapie ani politický komentář. Dokonce si Dave v mnoha pasážích protiřečí. Nejprve tvrdí, že nevěří obětem M. Jacksona, a posléze vtipkuje 5 minut na téma Jackson mi vykouřil péro. Z toho je zřejmé, že brát ho za slovo je nesmysl. Chtěl udělat stand-up o svobodě slova. Velké FUCK YOU všem SJW strážcům morálky. A to se mu podařilo. DODATEK: Daveovi se povedlo, to co chtěl. Jeho stand-up se stal určitým symbolem doby. Několik pravicových novinářů upozornilo na fakt, že kritika vesměs hodnotí jeho stand-up jako odpad. Chappelle ukazuje na neuvěřitelně tlustou bariéru mezi levicovými novináři a diváky. Jak americká levice vězí ve své bublině a marně hledá k lidem cestu skrze to, že lid poučuje, jaký by měl být. Jistě byste mohli argumentovat Babovřesky, tedy nějakým filmem, které publikum miluje a kritika zatracuje. Jenomže tak jednoduché to není, Chappellovi fandí mnoho vzdělaných lidí, kteří mají vkus, takže ta hranice vězí jinde. Ta hranice je politická. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Možno by bolo dobré určiť, kedy stand-up už prestáva byť stand-upom a stáva sa prak*kotskou prednáškou. On Chappelle sa okrem svojich politických názorov totiž k ničomu inému nedostal a ťažko povedať, čo z toho nebolo myslené vážne. Ale tak aspoň to mal vypointované. A miestna potrhlá projacksonovská aktivistka ChArLeNe sa v tom aspoň našla. Musí mať dievča ťažký život. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Bavil som sa. Tradične. Sticks and Stones sa v mnohom dotýkajú vecí, ktoré Dave rozoberal vo svojich standupoch už v roku 2017. Nestavia tieto problémy do nového svetla, len si k nim vymyslel pár nových vtipov. Viem si predstaviť ako z toho môže byť niekto pekne nasraný. A to ma vo svojej podstate veľmi teší. ()

sator

všechny recenze uživatele

Sticks & Stones je americká stand-up komediální show z roku 2019, kterou napsal a hrál komik Dave Chappelle a režíroval Stan Lathan. Special, který produkovali Chappelle i Lathan a distribuuje Netflix, je podrobně popsán jako „provokativní pohled na přílivovou vlnu skandálů celebrit, krizi opioidů a dalších vymožeností současné doby. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se nesmál. Vtipů tam moc není (vtipná je pedofilní pasáž o údajných obětech MJ, která ale není nijak vypointovaná na vyšší úroveň, jen by prostě děti měly být vděčné, pokud je zprzní Majkl; což je vlastně ten temný podtext celé kauzy, že boháčům vše projde, který Chapelle nijak nezpracoval). Celé je to vlastně povídání bohatého stárnoucího černocha o tom, jak ho děsí moderní trendy v Americe, které nerozumí. Chybí tomu nějaký cíl, něco, co ze všech keců udělá nějaké vyšší poselství, fakt tam nic není. Vrchol debility je asi čtvrthodinová pasáž, kde DC vtipkuje na adresu "alphabet people" a vysolí metaforu auta, ve kterém jedou zástupci písmen, opět o hovně. Představte si, kdyby ty vtipy někdo předělal na černochy a byl bílý, to by se ta hala v Atlantě posrala. Fakt úplně mimo celej standup. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Necháte-li na Netflixu nepřerušovaně běžet závěrečné titulky, automaticky se přehraje tajný, nevyhledatelný speciál Davea Chappelleho s názvem „Epilog: The Punchline“. (sator)
  • Dave Chappelle nesprávně uvádí, že Kevin Hart byl vybrán jako hostitel 80. ceny Akademie. Hart byl  vybrán jako hostitel 91. ceny Akademie. (sator)

Reklama

Reklama