Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáctiletá Grace MacLean se svou kamarádkou Judith se vydaly na projížďku na koních. Cestou do příkrého kopce však Judithin kůň uklouzne, splaší se a vláčí dívku, která se neudržela v sedle, za sebou. Grace se kamarádce marně snaží pomoci. Na silnici se proti nim vyřítí kamion, který nestačí zabrzdit a narazí do nich. V nemocnici se Robert a Annie MacLeanovi dozvědí, že Judith zemřela a jejich dceři musela být amputována noha u kolena. Veterinářka na místě nehody najde těžce zraněného a polekaného koně Pilgrima, který patří Grace. Žádá Annie, aby dovolila trpícího koně utratit, ta to však odmítne. Čas běží a rodina se jen obtížně vyrovnává s prožitou tragédií. Vše stěžuje setkání Grace, která se nedokáže se svým zraněním vyrovnat, s Pilgrimem, znetvořeným četnými ranami, který nesnese přítomnost lidí. Zoufalá Annie objeví v časopise článek o Tomu Bookerovi, který dokáže svým neobvyklým nadáním léčit zvířata. Zavolá mu, on však odmítne přijet do New Yorku. Annie se nevzdává a přes odpor dcery i manžela se rozhodne odjet s koněm i s dcerou na Bookerův ranč do Montany. (TV Nova)

(více)

Recenze (313)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Po letech, když jsem se k tomuto filmu opět dostal, musím přehodnotit svůj status a zvýšit hodnocení. Nejedná se o nic převratného nebo snad originální, délka je poněkud přestřelená a romantická linka by mi zde kvůli své podobnosti s "harlekýnkami" vůbec nechyběla ale díky dobrým hercům, úžasné práci s kamerou a tím dokonalým prostředím se mi film opravdu hodně líbil, melancholicky pomalý vyprávěcí styl mi také sedl a i přes odstrašující filmovou stopáž se nedá říct, že bych se nudil. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Na to, že sa jedná o romantickú drámu s veľmi pomalým tempom je tento film ozaj pekelne dlhý. Takmer tri hodiny sa pozerať na skupinku výborne hrajúcich hercov a na okolitú krásnu prírodu však občas bolo veľmi príjemné. Nemôžem poprieť, že Robert Redford ten citlivý príbeh zrežíroval na úrovni, aj keď poriadne to zostrihať by vôbec nebolo na škodu. Podľa môjho názoru je Zaklínač koní záležitosťou na jedno pozretie, pretože mňa prvýkrát čímsi očaril a nedostatky takmer úplne zastrel svojou atmosférou, no druhýkrát ma už nudil a po hodine som ho vypol. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Redforde nezlob se ale ty jsi hrozný režisér. Koho má bavit dívat se na tvoje kraviny o ničem, které mají neúnosnou stopáž a divák u nich 20krát usne, stihne jít na nákup, a ještě stačí uvařit a tvůj film ještě pořád jede. Bože bylo to dlouhé a hrozné. Herci mě nebavili, hudbu si nevybavuji, kamera se snažila a kun taky a celkově bych to nenatočil ani v horečkách. Redforde už prosím nic nerežíruj. Předem děkuji za kladné vyřízení mé žádosti. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Robert Redford je jeden z nejpříjemnějších režisérů Hollywoodu -- je prakticky nemožné, aby natočil špatný film. Publiku nezbývá nic jiného, než se přizpůsobit rychlosti vyprávění tohoto filmu. Ti, kteří to bez problémů zvládnou mají vyhráno. Dostane se jim nádherného romantického příběhu. Ostatní nechť dají ruce pryč. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře známý, takřka již legendární snímek Roberta Redforda, jenž si střihl i hlavní roli. Navzdory značně dlouhé stopáži je film po celou svoji dobu chytlavý, záživný a udržuje diváka v bdělosti i pozornosti. Z herců potěší všichni hlavní protagonisté, počínaje Redfordem přes K. S. Thomas, Sama Neilla až po Chrise Coopera. Mladou Scarlett Johansson je nutné rovněž pochválit, neboť již zde dokázala, že umí hrát a to ve věku, kdy ještě nepoutala pozornost tím, čím o pár let později. Zaříkávači koní nechybí špetka humoru, dávka emocí, ale i porce dramatu a romantiky. Nad tím vším samozřejmě ční i povedený příběh. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (25)

  • Pilgrima si zahrát kůň Bucka Brannamana, o kterém byl natočen dokumentární film Buck (2011). Dal by se nazvat skutečným zaříkávačem koní. (Nalien)
  • Robert Redford si pri natáčaní zlomil palec na nohe, keď naň stúpil kôň. Sam Neill mu krátko nato šliapol na nohu práve na citlivé miesto a obaja sa pohádali, čo spomalilo natáčanie o dva mesiace. (Arsenal83)
  • Popularita filmu viedla k tomu, že zo slova "whisperer", teda „našepkávač“ sa stal slangový výraz pre každého, kto má silnú afinitu k určitému zvieraťu alebo bytosti. (Arsenal83)

Reklama

Reklama