Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáctiletá Grace MacLean se svou kamarádkou Judith se vydaly na projížďku na koních. Cestou do příkrého kopce však Judithin kůň uklouzne, splaší se a vláčí dívku, která se neudržela v sedle, za sebou. Grace se kamarádce marně snaží pomoci. Na silnici se proti nim vyřítí kamion, který nestačí zabrzdit a narazí do nich. V nemocnici se Robert a Annie MacLeanovi dozvědí, že Judith zemřela a jejich dceři musela být amputována noha u kolena. Veterinářka na místě nehody najde těžce zraněného a polekaného koně Pilgrima, který patří Grace. Žádá Annie, aby dovolila trpícího koně utratit, ta to však odmítne. Čas běží a rodina se jen obtížně vyrovnává s prožitou tragédií. Vše stěžuje setkání Grace, která se nedokáže se svým zraněním vyrovnat, s Pilgrimem, znetvořeným četnými ranami, který nesnese přítomnost lidí. Zoufalá Annie objeví v časopise článek o Tomu Bookerovi, který dokáže svým neobvyklým nadáním léčit zvířata. Zavolá mu, on však odmítne přijet do New Yorku. Annie se nevzdává a přes odpor dcery i manžela se rozhodne odjet s koněm i s dcerou na Bookerův ranč do Montany. (TV Nova)

(více)

Recenze (313)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Vrátila jsem se k tomuto snímku po mnoha letech a ani na minutu nezalitovala.. Robert Redford je ohromný sympaťák a jedna mu všechno uvěří, každé gesto, každý pohled.. Kristin Scott Thomasová je v roli milující matky úžasná a jako zamilovaná žena půvabná a něžná.. Příběh tragické nehody dvou dívek na koních mě opět vtáhnul a nepustil.. Je to krásně natočené, má to podmanivou atmosféru a celkové vyznění je odzbrojující.. U mě filmová spokojenost.. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Romantickým filmům se spíše vyhýbám, ale tenhle není vyloženě marný; má určitou přidanou hodnotu - není vůbec hloupý, nabízí hlubší, byť nijak zvlášť originální témata k zamyšlení. Hezké prostředí, hezká hudba, dobří herci... Být film o hodinu kratší, neváhala bych se 4*. Ty bezmála tři hodiny na mě byly bohužel příliš vleklé a místy nudné. 65% ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála romantických filmov, ktoré nekončia happy endom, o to viac možno zapôsobí. Aby som sa priznal, tak tento film ma veľmi nezaujal a dá sa povedať, že som bol skôr sklamaný. Na môj vkus je film príliš zdĺhavý a podľa môjho názoru by nebolo na škodu pár scén vystrihnúť, ako je napríklad zbytočné táranie všetkých predstaviteľov pri večeri. Ešte mi vadilo aj to spojenie zariekávačstva a šamanstva. To sú aspekty, ktoré sú mi aj v reálnom živote tak nejako proti srsti. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Po letech, když jsem se k tomuto filmu opět dostal, musím přehodnotit svůj status a zvýšit hodnocení. Nejedná se o nic převratného nebo snad originální, délka je poněkud přestřelená a romantická linka by mi zde kvůli své podobnosti s "harlekýnkami" vůbec nechyběla ale díky dobrým hercům, úžasné práci s kamerou a tím dokonalým prostředím se mi film opravdu hodně líbil, melancholicky pomalý vyprávěcí styl mi také sedl a i přes odstrašující filmovou stopáž se nedá říct, že bych se nudil. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Zaříkávač koní je sice trošku utahaný a těch citových problémů je tam až nevkusně moc. Pár takových scén mohlo být natočeno lépe, nebo nemusely být ve filmu vůbec. Ale v čem se Redfordovi film opravdu povedl je zachycení života amerických rančerů a zvlášť pak rozdíl mezi jejich životním stylem a hektickým životem ve městech. Kontrast mezi dvěma životními styly je zachycen tak sugestivně, že nelze nepřemýšlet o tom která cesta je ta lepší. Mě osobně film právě tímto hodně oslovil, přotože ještě více než jiné přiživil můj pernamentní vnitřní konflikt o tom, jak nakládat s omezeným množstvím volného času. Život a práce na ranči v USA skoro vypadá jako jedna z verzí ráje, tak jak si ho já představuji. A další osobní téma filmu, které ve mně silně rezonuje je vztah ke koním. To jak jsou zde tito tvorové zachyceni vypovídá o tom, že takovýhle film nemohl zachytit někdo kdo by je neměl rád. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (25)

  • Popularita filmu viedla k tomu, že zo slova "whisperer", teda „našepkávač“ sa stal slangový výraz pre každého, kto má silnú afinitu k určitému zvieraťu alebo bytosti. (Arsenal83)

Reklama

Reklama