Reklama

Reklama

VOD (1)

Mezi papežem Benediktem XVI. a budoucím papežem Františkem vzniká překvapivé přátelství a v katolické církvi dochází ke zlomovému bodu. Inspirováno skutečnými událostmi. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (332)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavé pojednanie medzi akoby dvomi líniami kresťanstva stvárnený mega hereckými výkonmi. Ja osobne som stále udivený, že bývalý pápež sa vzdal úradu, film sa snaží odhaliť pozadie. Avšak isto sa tým budú rôzne katolibánske kliky, keďže nový pápež František je omnoho liberálnejší. Ten sa konečne pýta otázky, ktoré by sa mal pýtať každý správny kresťan a nielen slepo nasledovať príkazy najbohatšej inštitúcie na svete, akou katolícka cirkev nepochybne je. Prečo hovoríme o celibáte ako nedotknuteľnom, keď bol stanovený až v 11. storočí a to len preto, aby sa nededili cirkevné majetky? A čo taký inštitút spovede, odpustky a ďalšie cirkevné sviatosti stanovené takisto až v druhom tisícročí a opäť len zo zištných pohnútok? Tých otázok a polemík je naozaj veľmi veľa a rozhovory medzi Hopkinsom a Pryceom sú to najlepšie, čo vo filme uvidíte. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Z hloubi duše pohrdám církví, která bezskrupulózně hromadí majetek, žehná zbraním, rochní se v dogmatech, která byla zastaralá již před tisíci roky, snaží se lidem kecat do života, který svým představitelům zakazuje, čili naprosto nehrozí, že by o něm cokoliv mohli vědět, zkrátka je to zkostnatělá a zbytečná instituce. Najednou mám před sebou film, který je o nejvyšších manažerech církve, která sebe samu prohlašuje za svatou. A ten film překvapivě perfektně funguje, značnou zásluhu na tom mají představitelé obou hlavních rolí, ale také scénář. Dessnerovi se podařila mimořádně nápaditá hudba, skloubení varhan se saxofonem je vlastně perfektním zobrazením protikladu konzervativního německého manažera a modernistického argentinského manažera. ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi, jak to bylo natočené, zahrané, ozvučené, provedené. To, že je to film o katolických pohlavárech je mi jedno. Celkově si ani nemyslím, že měl film aspiraci se stát věrnou historickou reprodukcí. Podle mě chtěl ukázat dva pány v letech, kteří se stanou přáteli, ačkoliv fandí jiným týmům. To, že si oba dva vyzkoušeli papežský stolec, je prostě jen využití lákavého prostředí. Příjemný snímek, velmi hezky plynoucí; ty dvě hodiny utekly jako voda. Prostě odcházím spokojená, absolutně se mi nechce přemýšlet nad tím, co všechno papež symbolizuje, kolik tenhle cirkus udržovat stojí, co všechno kryl. Pro mě je to milý snímek bez kritického přesahu. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Veľmi blízke priblíženie sa postavám, ktoré síce poznáme z videnia či počutia, ale je nemožné poznať ich po osobnostnej stránke. Toto poľudštenie súčasného a minulého pápeža sa tvorcom podarilo aj vďaka inteligentnému scenáru a výnimočných hercov, ktoré zvládli svoje postavy na výbornú. Sme svedkami odlišných názorov dvoch pápežov na dianie vo svete, či kontroverzných situácií v cirkvi. Tu niekde sa začína obroda tejto inštitúcie a tento snímok ukázal kontroverziu názorov v plnej nahote. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Taky mily film :-) a prekvapilo ma, ze aj dost vtipny! Zaujimavo a putavo natoceny a herecke vykony tiez velmi presvedcive. Aj herca, ktory hral mladeho Frantiska, velmi dobre vybrali, velmi sympaticky a este sa aj na neho uplne podoba. Pacilo sa mi, ze film je vo viacerych jazykoch a ze predstavuje dvoch papezov predovsetkym ako ludi z masa a kosti, ktori tiez mozu niekedy vypnut a len tak si vychutnat serial, hudbu, pizzu ci vinko. S tym telefonatom - Frantiskov pokus o rezervaciu, to nemalo chyby! A Dancing Queen tiez. Pacilo sa mi, odporucam...aj pre neveriacich samozrejme :-). 75%. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (15)

  • Celosvětová premiéra proběhla 31. srpna 2019 na filmovém festivalu Telluride. (PamPero 1)
  • Benedikovým oblíbeným nápojem je Fanta. (puchal)

Související novinky

Scenárista Zdrojového kódu píše novou sci-fi

Scenárista Zdrojového kódu píše novou sci-fi

28.02.2021

Scenárista Ben Ripley (Zdrojový kód) před necelými deseti lety zaujal širší publikum svým originálním sci-fi s Jakem Gyllenhaalem a časovou smyčkou, od té doby se občas někde objeví spekulace o… (více)

Netflix nabídne obsah zdarma

Netflix nabídne obsah zdarma

01.09.2020

Dva papežové, V pasti, první epizoda Stranger Things nebo komedie Vražda na jachtě – tyto a dalších několik titulů budou čerstvě na Netflixu dostupné všem lidem bez ohledu na to, jestli platí… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Prosinec na Netflixu

Prosinec na Netflixu

02.12.2019

Ano, je to tak, Vánoce už jsou za rohem. Ale nebojte, tady vás za nenakoupené dárky, vážné projevy agrese při zaslechnutí melodie k All I Want For Christmas, ani obecné pohrdání všemi, kdo si už na… (více)

Reklama

Reklama