Reklama

Reklama

Mosul

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Irácká jednotka odpadlíků zachrání život mladému policistovi, který se pak přidá k jejich boji proti Islámskému státu tam, kde kdysi bývaly ulice Mosulu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Mosul je realistický, civilní a autentický. Paradoxně je to víceméně jedno, protože i kdyby byl stylizovaný a přikrášlený, asi bych to nepoznal. Celou dobu jsem měl totiž pocit, že mi uniká nejen spousta nuancí, ale i zásadních reálií. Bez patřičného vzhledu do problematiky se film smrskl na sice neobvyklé a bohužel i nepříliš atmosférické válečné drama. Většinu z dojmu dělají herci a výtečná výprava, respektive město přes něhož se prohnala vlna ničení a rabování. Přestřelky moc působivé nejsou a na epickou akci zřejmě nezbyly peníze. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Militaristický akčňák bez západních hereckých hvězd. Natočen (evidentně) v autentického prostředí ruin poválečného iráckého města. Celý čas jsme s jednotkou místních válečníků, kteří jako jediní navzdali boj s ISIS. A sledujeme jejich misi s utajovaným a docela překvapivým cílem. Mírný ponor do její postav, ale jinak pouze stroze realistická, zaprášená pěšácká akce, vykoupená duchaplnějším, emocionálnějším závěrem. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„ČLENOVÉ SWAT TÝMU PŘED SEBOU MAJÍ POSLEDNÍ ÚKOL. MUSÍ SVOU MISI SPLNIT DŘÍV, NEŽ DAEŠ NAVŽDY ZMIZÍ…“ /// Návštěva Iráku se spoustou bojůvek a mrtvejch. Nejvíc v paměti utkví autentický prostředí. Bohužel scén, kdy by si jeden řekl – „ty vole, dobrý!“, moc není… Vlastně ani jedna. Jednotka Iráckejch SWAT jde za svým úkolem. Tady střílí, tady taky, tady vyšmelí náboje, tady zase střílí a jejich stavy se zmenšujou… Fajn je i ta autentická kamera. Dává tomu víc akce, než jí ve skutečnosti je. Odhalení, že bojovníci Daeše byli hajzlové, trocha tý „osobní“ lidskosti (jakože rodina)… je to celkem málo. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1. Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Článek „Zoufalá bitva proti ISIS“, kterej vyšel v The New Yorker, jsem nečetl. 3.) Thx za titule „Nih“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

clara.bow 

všechny recenze uživatele

Byla jsem trochu na rozpacích jak moc, nebo málo mě dokázal tento film dostat. Rozhodně bych ho nesnižovala, protože  vypovídá své za odpůrce ISIS, autentické kulisy také dokreslovaly zkázu a zmar a to, že SWAT těchto statečných přestal poslouchat oficiální rozkazy a vrhl se na cestu pomsty za rodinné příslušníky...má také hodně do sebe i když to byl podle všeho boj s Kyklopem, protože se jejich stavy povážlivě během cesty k pomstě a osvobození hodně ztenčí. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Momentálně prožívám lehký irácký období a odbodí boje proti islámskýmu státu :o). Né, že bych teda zrovna s Okamurou bránil hranice před nátlakem uprchlíků :o), ale spíš sem viděl za poslední tejden 3 filmy s podobným jarabáckým tématem. Tenhle na mě neudělal tak velký dojem jako Základna. Tady je to takový celý slabší. Scény jsou sice uvěřitelný, ale není to uplně vončo . Nějak mi taky hrdinové nepřirostli k srdci. Každopádně respekt před tamní SWAT, kteří těm zlejm celkem obstojně zabíjeli kamarády. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Film je natočen dle skutečných událostí, které se staly během velké operace „We Are Coming, Nineveh“ v roce 2016. Byl to právě Nineveh SWAT Team, který jako jediný Mosul neopustil z důvodu obav o jejich rodiny, které ve městě žily. Trvalo 4 roky, než byl Mosul osvobozen a během celé té doby bez přestávky bojovali proti Islámskému státu. (UncleMorty)
  • Již od počátku natáčení bylo členům štábu, ponejvíce hercům Suhail Aldabbach (velitel) a Adam Bessa (policista), vyhrožováno smrtí z řad ISIS. Šlo o videa a různá zlá vyjádření. Film se tedy natáčel za přítomnosti bezpečnostní agentury a byla použita přísná bezpečnostní opatření, například ze scénáře byly vyjmuty všechny zmínky o ISIS. Zdroj výhružek na adresu Adama Bessa byl vypátrán v Turecku. (mnx)
  • Název filmu se objeví až na jeho konci. (Duoscop)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno