Reklama

Reklama

Mosul

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Irácká jednotka odpadlíků zachrání život mladému policistovi, který se pak přidá k jejich boji proti Islámskému státu tam, kde kdysi bývaly ulice Mosulu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nabitý a přímočarý akční film. To tempo z úvodu mě strhlo a vypadalo to na poctivý čtyři hvězdičky, ale časem se to stává trochu fádním a opakujícím se. Akce je určitě kompetentní a zručně natočená, ale s osudy postav které mi postupem času už byly těžce ukradené je to horší a tak dám jen lepší trojku.65% ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Momentálně prožívám lehký irácký období a odbodí boje proti islámskýmu státu :o). Né, že bych teda zrovna s Okamurou bránil hranice před nátlakem uprchlíků :o), ale spíš sem viděl za poslední tejden 3 filmy s podobným jarabáckým tématem. Tenhle na mě neudělal tak velký dojem jako Základna. Tady je to takový celý slabší. Scény jsou sice uvěřitelný, ale není to uplně vončo . Nějak mi taky hrdinové nepřirostli k srdci. Každopádně respekt před tamní SWAT, kteří těm zlejm celkem obstojně zabíjeli kamarády. ()

Reklama

tomik99 

všechny recenze uživatele

Jako velký fanoušek seriálu „Fauda“ jsem po tomto filmu hned sáhl. Úvod není špatný a záchrana života mladého policisty, ze kterého se v průběhu filmu stane velice cenný voják a možná i budoucí velitel, se mi líbila. Co se týče vývojů postav, tak je ale Kawa asi jediný, kdo si ve filmu prošel nějakým vývojem. Se zbytkem týmu už je to o dost horší – zaprvé je hrozně velký a zadruhé nikdo nedostane příliš prostoru k nějakému rozletu. Co ale musím dále ocenit, že film odpravuje své postavy jednu po druhém. Nejde o žádný film, kdy hrstka hrdinů zabije několik set protivníků naráz. Každý náboj se počítá a každý může zemřít kdykoliv a kdekoliv. Největším paradoxem je, že hlavní postavy někdy na plátně zemřou, aniž byste to věděli či nějak zaznamenali, tak se mi to například stalo s jednou postavou (nechci spoilerovat). „Mosul“ je natočený velice autenticky a atmosférou vás vtáhne do děje. Bohužel, když abstrahujeme od akce a plusů výše napsaných, tak to příběhově za moc nestojí. Film dostane pointu až na konci snímku, což je trošku pozdě. ()

tkey 

všechny recenze uživatele

Film natočený i s mentalitou národů, kteří v něm vystupují. Takhle to na východě dost často funguje. Nějaké věci jsou až zbytečně přehrávané, ale celá ta atmosféra tak nějak funguje a taktické prvky mají odladěné (většinou). Za mě rozhodně slušný "akčnák" s vhledem do východní kultury a jejich strastí. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Tytam jsou doby, kdy divoký Kurdistán (tedy nominálně divoký, leč z dnešního pohledu až nudně poklidný) sem tam terorizoval nanejvýš nějaký ten Machredž, jenž byl ovšem v porovnání s ještě nedávno Mosul sužujícím hadrovým morem vzorem čestnosti, morálky, slušnosti a civilizovanosti. To na soudobou islámem vymytou sběř budující pod laskavou záštitou samozvaného chalífy zemi, kde dnes již znamená ten nejtemnější středověk, by Oldřichu Šetrnému nestačila ani henryovka, natož pak medvědobijka a zřejmě by raději po prvním vzájemném setkání obrátil Ríha směrem Bospor a odfrčel za moře přátelit se s Komanči. Takže proti padouchům non plus ultra zde nastupují padouši jen o něco menší a musím uznat, že tato jejich vzájemná plnokrevná vybíjená má něco do sebe. Škoda toho mírně pokaženého závěru, jinak by to bylo asi na čtveřici. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Na jednom vozidle Hummer jednotky S.W.A.T je instalován předválečný československý kulomet vz. 37. (SsgtJira)
  • Film je natočen dle skutečných událostí, které se staly během velké operace „We Are Coming, Nineveh“ v roce 2016. Byl to právě Nineveh SWAT Team, který jako jediný Mosul neopustil z důvodu obav o jejich rodiny, které ve městě žily. Trvalo 4 roky, než byl Mosul osvobozen a během celé té doby bez přestávky bojovali proti Islámskému státu. (UncleMorty)
  • Již od počátku natáčení bylo členům štábu, ponejvíce hercům Suhail Aldabbach (velitel) a Adam Bessa (policista), vyhrožováno smrtí z řad ISIS. Šlo o videa a různá zlá vyjádření. Film se tedy natáčel za přítomnosti bezpečnostní agentury a byla použita přísná bezpečnostní opatření, například ze scénáře byly vyjmuty všechny zmínky o ISIS. Zdroj výhružek na adresu Adama Bessa byl vypátrán v Turecku. (mnx)

Reklama

Reklama