foto

Anthony Russo

  • nar. 2.6.1973 (43 let)
    Cleveland, Ohio, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Anthony Russo je americký filmový a televizní režisér. Na převážné části své práce spolupracuje se svým bratrem Joem. Společně také vyhráli cenu Emmy za svou práci na komediálním seriálu Arrested Development.

Narodil se v Clevalandu, kde tak později chodil na Benedictine High School. Se svým bratrem potom odešli na Case Western Reserve University, kde už začali režírovat, psát a produkovat své první filmy. Filmy financovali ze studentských půjček a kreditních karet.

Ve červenci 2013 bratři dostali příležitost režírovat film Captain America: The Winter Soldier, pokračování o slavné superhrdinovi pro Marvel Studios, které mělo premiéru dne 4. dubna 2014. V lednu 2014 bratři podepsali smlouvu k třetímu Captain America.

Jiří "JORDY" Waas

Režijní filmografie

2019 Untitled Avengers Movie
2018 Avengers: Infinity War
2016 Captain America: Občanská válka
2014 Captain America: Návrat prvního Avengera
2012 Animal Practice (TV seriál)
2011 Council of Dads, The (TV film)
Šťastní až do smrti (TV seriál)
2009 Zpátky do školy (TV seriál)
2008 Courtroom K (TV film)
2007 Carpoolers (TV seriál)
2006 My dva a křen
What About Brian (TV seriál)
2003 Arrested Development (TV seriál)
Lucky (TV seriál)
2002 Bombakšeft
2001 Kiss, The
1997 Pieces

Herecká filmografie

Dokumentární

2013 Arrested Development Documentary Project, The
1984 Kennwort Kino (TV seriál)

TV pořady

2005 The 57th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2004 The 56th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)

Scenáristická filmografie

2016 Ciudad

Spisovatelská filmografie

2016 Ciudad - kniha

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(63)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace