foto

Anthony Russo

  • nar. 2.6.1973 (43 let)
    Cleveland, Ohio, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Anthony Russo je americký filmový a televizní režisér. Na převážné části své práce spolupracuje se svým bratrem Joem. Společně také vyhráli cenu Emmy za svou práci na komediálním seriálu Arrested Development.

Narodil se v Clevalandu, kde tak později chodil na Benedictine High School. Se svým bratrem potom odešli na Case Western Reserve University, kde už začali režírovat, psát a produkovat své první filmy. Filmy financovali ze studentských půjček a kreditních karet.

Ve červenci 2013 bratři dostali příležitost režírovat film Captain America: The Winter Soldier, pokračování o slavné superhrdinovi pro Marvel Studios, které mělo premiéru dne 4. dubna 2014. V lednu 2014 bratři podepsali smlouvu k třetímu Captain America.

Jiří "JORDY" Waas

Režijní filmografie

Herecká filmografie

Dokumentární

2013 Arrested Development Documentary Project, The
1984 Kennwort Kino (TV seriál)

TV pořady

2005 The 57th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2004 The 56th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)

Scenáristická filmografie

2016 Ciudad

Spisovatelská filmografie

2016 Ciudad - kniha

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(55)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace