Reklama

Reklama

Mosul

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Irácká jednotka odpadlíků zachrání život mladému policistovi, který se pak přidá k jejich boji proti Islámskému státu tam, kde kdysi bývaly ulice Mosulu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nabitý a přímočarý akční film. To tempo z úvodu mě strhlo a vypadalo to na poctivý čtyři hvězdičky, ale časem se to stává trochu fádním a opakujícím se. Akce je určitě kompetentní a zručně natočená, ale s osudy postav které mi postupem času už byly těžce ukradené je to horší a tak dám jen lepší trojku.65% ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Bratia Anthony a Joe Russo sa presunuli od réžie komisoviek k produkcii a po 21 Bridges si u mňa pripisujú ďalšiu pochvalu. Pod záštitou Netflixu sfilmovali skutočný príbeh o vojne v Iraku spojenej s Islamským štátom. Režisér Matthew Carnahan vo svojom debute vytvoril solídny vojnový film s výborne natočenými prestrelkami a akčnými scénami, za ktoré by sa nehanbili ani skúsenejší režiséri. Samotná akcia je určite najväčším kladom celého filmu. Je prehľadne natočená, správne krvavá a navyše som bol pri jej sledovaní ochotný veriť, že takto nejako to pri bojoch v Iraku skutočne môže vyzerať. Je rozložená po ploche celého filmu, takže som mal pocit, že sa neustále niečo deje. Herci všetci pomerne neznámi, ale film nepokazili a ustáli to. Škoda len, že Mosul nepracuje viac so samotnými postavami- skoro k žiadnej z nich som si počas pozerania nevybudoval žiaden vzťah a na film som nazeral skôr ako na udalosť, než na príbeh konkrétnych postáv vo filme. Vylepšiť tento aspekt a bol by to vojnový film, na ktorý by sa možno spomínalo aj o pár rokov. Takto si budem Mosul pamätať len ako kvalitný a autentický vojnový akčňák. 75% ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

příběhově není Mosul žádné oscarové veledílo,ale za tu atmosféru všudypřítomného zmaru a deprese,rozbombardované město a permanentní nejistotu,kdy se nedá věřit nikomu a ničemu tomu tu čtvrtou hvězdu dám.Sice si velmi často stěžuji na ten náš středoevropský kocourkov,ale zaplať pán bůh za něj,protože žít v podmínkách jaké jsou k vidění v Mosulu je těžko představitelné.A to počítám s tím,že jakkoliv je ten filmový Mosul nekompromisní,drsný,špinavý a nebere zajatce,ten reálný musel být v oné době ještě o něco horší...70% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Mosul je nakonec "jen" průměrný akčně-válečný film, po kterém by pravděpodobně ani neštěkl pes, pokud by nebyl na Netflixu a pokud by nebyl kvůli angažovanosti bratrů Russoových poslední měsíc propagovaný v komunitě filmařů. Komando jednotka v městě zamořeném ISIS teroristy. Tečka. Nic víc a nic míň. Líbila se mi vyváženost děje/akce a ačkoliv není žádná víceméně odrovnávající, všechny jsou dostačující, jednotka mě sama o sobě celkem bavila i přesto, že jsem k žádné z postav vyloženě nestihl vytvořit vztah a taky potěší autentická arabština. Drsné prostředí, dobrá kamera a dostatečně poutavý obsah, ale finále pro mě bylo vyloženě nudné a nezapadlo mi do celkového obrázku předchozích 90minut. Takhle na jeden zátah dobrá válečná jednohubka, ale moc odvařený z toho teda nejsem. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ten mustr je 100x viděný. Zelenáč se musí za pochodu učit, aby přežil ve speciální jednotce během mise. Přidanou hodnotu tomu dodává rozbombardovaný Mosul, kde členové týmu nenaráží jen na členy IS, ale třeba i na ozbrojence pod vedením íránského plukovníka a mě celkem potěšili neokoukaní herci, kteří se sice svými výkony nezapíší do filmových dějin, ale rozhodně působili důvěryhodně a to tady stačí. Akce, o které to mělo být především, je slušná, ale je tu až příliš velká snaha působit autenticky, což se ukazuje především při práci s kamerou. Trocha statiky by neuškodila. Samotný konec dokáže vzít za srdce, takže i když se nejedná o kdovíco. Carnahanovi jeho režisérský debut docela vyšel. 70% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Název filmu se objeví až na jeho konci. (Duoscop)
  • Verzia na Netflixe je o 15 minút dlhšia než verzia premietaná na festivaloch v r. 2019. (Wargoo)
  • Film je natočen dle skutečných událostí, které se staly během velké operace „We Are Coming, Nineveh“ v roce 2016. Byl to právě Nineveh SWAT Team, který jako jediný Mosul neopustil z důvodu obav o jejich rodiny, které ve městě žily. Trvalo 4 roky, než byl Mosul osvobozen a během celé té doby bez přestávky bojovali proti Islámskému státu. (UncleMorty)

Reklama

Reklama