Reklama

Reklama

Mosul

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Irácká jednotka odpadlíků zachrání život mladému policistovi, který se pak přidá k jejich boji proti Islámskému státu tam, kde kdysi bývaly ulice Mosulu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

clara.bow 

všechny recenze uživatele

Byla jsem trochu na rozpacích jak moc, nebo málo mě dokázal tento film dostat. Rozhodně bych ho nesnižovala, protože  vypovídá své za odpůrce ISIS, autentické kulisy také dokreslovaly zkázu a zmar a to, že SWAT těchto statečných přestal poslouchat oficiální rozkazy a vrhl se na cestu pomsty za rodinné příslušníky...má také hodně do sebe i když to byl podle všeho boj s Kyklopem, protože se jejich stavy povážlivě během cesty k pomstě a osvobození hodně ztenčí. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Mosul, Irak. Po ťažkých bojoch sa konečne začínajú obracať sily proti ISIS. Na čele vojny proti ISIS stojí elitný tím SWAT Ninive, ktorý vedie major Jasem. Po tom, čo do svojich radov naverbujú mladého policajta, sa vydávajú na nebezpečnú misiu. Potiaľto fajn. Veľa prachu, špiny, všade číha nebezpečenstvo, nedôvera, deti potulujúce sa ulicami. Bezútešné prostredie, ktoré dokonale vystihuje, čo prináša vojna. Nesadlo mi však „konečné riešenie“ – forma odmeny pre tím SWATU. Možno logické, lebo – čo vojakom najviac chýba... Ale nedostalo sa mi vyriešenia podstaty problému. ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Válka v urbanizovaných oblastech je vždycky ošklivá záležitost, zejména, když je vašim nepřítelem islámský stát, který se chystá zdrhnout a na síle jejich odhodlání zemřít se vůbec nic nemění ani tváří v tvář jisté porážce. Atmosféra beznaděje, deprese, trvalého napětí a stresu, kterým vojáci ninivského týmu SWAT prochází je všudypřítomná. Nejasná je hranice přítel, nepřítel, zrádce, případně spojenec, kterého byste raději nepotkali. Týmu majora Džasema budete držet palce v jejich úsilí, byť munice málo, a nepřátel hodně, včetně dalších těžkostí. Na režijní debut velice povedená práce, hudba na minimum, aby více vynikla reálná atmosféra, technické provedení více, než slušné, když je za kamerou kouzelník jako Mauro Fiore. Je to divácky náročný a pro někoho asi až příliš drsný zážitek, ale takové pocity má realisticky pojatý válečný film přinášet. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nabitý a přímočarý akční film. To tempo z úvodu mě strhlo a vypadalo to na poctivý čtyři hvězdičky, ale časem se to stává trochu fádním a opakujícím se. Akce je určitě kompetentní a zručně natočená, ale s osudy postav které mi postupem času už byly těžce ukradené je to horší a tak dám jen lepší trojku.65% ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Islámský stát se pomalu hroutí a ustupuje z Mosulu. Stále však není poražený a dál kouše jako vzteklý pes zahnaný do kouta. Film svým začátkem připomíná trochu Fury Davida Ayera. Máme tady zelenáče, který je bez varování vhozen do masomlýnku. Parta ostřílených harcovníků mu nedá nic zadarmo. Je na něm, jestli se dokáže vyrovnat s chaosem a krveprolitím. Adaptovat se je zásadním klíčem k přežití. Po většinu čas nebudete přesně vědět, o co se hlavní skupina pokouší. Takhle část by mohla být propracovaná o něco líp. Není ani šance poznat jednotlivé postavy. Přestože se jedná o docela zkušené bojovníky, jejich počty se každou minutu nebezpečně krátí, což na jednu stranu také nahrává všude přítomnému pocitu zmaru. Film ve vás dokáže vyvolat pocity napětí, neklidu. Nevíte, komu se dá věřit. Kdo je váš přítel a kdo vás hned za rohem podrazí. Tísnívá atmosféra je hlavní devizou snímku. Nehraje se na přílišný patriotismus ala Murika. Pokud přistoupíte na tuto hru, dočkáte se solidní válečné epizody v kulisách zničeného města, které si prošlo peklem. Příběhově to není zázrak, ale takový Extraction stejného producenského týmu (bratři Russo) to poráží dost jistě. Pravda, není to kdovíjak nesnadná meta. Pokud přistoupíte na tuto hru, budete výsledkem potěšení a jestli ne, dostanete alespoň zajímavou válečnou jednohubku. 70% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Název filmu se objeví až na jeho konci. (Duoscop)
  • Verzia na Netflixe je o 15 minút dlhšia než verzia premietaná na festivaloch v r. 2019. (Wargoo)
  • Film je natočen dle skutečných událostí, které se staly během velké operace „We Are Coming, Nineveh“ v roce 2016. Byl to právě Nineveh SWAT Team, který jako jediný Mosul neopustil z důvodu obav o jejich rodiny, které ve městě žily. Trvalo 4 roky, než byl Mosul osvobozen a během celé té doby bez přestávky bojovali proti Islámskému státu. (UncleMorty)

Reklama

Reklama