Reklama

Reklama

Criminal: Velká Británie

(seriál)
  • Velká Británie Criminal: UK (více)
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(7)

Obsahy(1)

Detektivové v londýnské vyšetřovně svádí souboj s časem a pokouší se dostat pod kůži třem podezřelým, kteří jsou obvinění z vážných zločinů. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (25)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

První řada lákala hlavně na jména vyslýchaných. V první epizodě se představil David Tennant a ve druhé pak Hayley Atwell, třetí doplnil pro mě neznámý Youssef Kerkour. Líbí se mi, že jde o konverzačku, která se odehrává v podstatě jen ve dvou místnostech a není třeba se obávat o nějaký vývoj detektivů. Vyšetřovací tým se drží víceméně stejný, ale vždy jde hlavně o obžalovaného a jeho případ. Nejzajímavější mi přišla epizoda s Tennantem, který zahrál doktora podezřelého z vraždy nevlastní dcery skvěle a s napětím jsem čekal na rozuzlení. Druhá epizoda s Hayley Atwell mi přišla slabší, protože nepřišel s ničím překvapivým. Závěrečná epizoda s řidičem kamionu, který možná převážel migranty to zase zvedla nahoru. Takže jsem se s chutí pustil i do řady druhé. V první Sophie Okonedo během svého interview nevědomky prozradí informaci, která závratně změní styl vyšetřování a i když je to zajímavé, tak je to nakonec vlastně nejslabší epizoda řady. Následuje výslech arogantního Kita Haringtona, který byl obviněn ze znásilnění a obzvláště otázky, které jsou položené v závěru stojí za to. Ve třetí epizodě Sharon Horgan hrdě bere odhalování úchylů do vlastních rukou, aniž by si uvědomila, jaké následky to může mít. Závěrečné rozuzlení opět skvěle funguje. A na závěr se představil Kunal Nayyar, který si zahrál usvědčeného vraha, co se snaží vyjednat snížení svého rozsudku výměnou za odhalení důležitých informací v otevřeném případu. Podle mnohých nejlepší epizoda, mě osobně se více líbila druhá a třetí, ale pořád to bylo vydařené. ()

vozralec 

všechny recenze uživatele

Hodnocení první série: Tři díly, v každém jiný podezřelý. První díl dobrý, druhý průměrný, třetí opět dobrý. Seriál je vlastně o různých způsobech vedení výslechu. A v podstatě se odehrává jen ve vyslechové místnosti. Zajímavé. Hodnocení druhé série: Tentokrát čtyři díly. Nejlepší byl ten třetí. Zarostlý Rajesh hraje ve čtvrtém. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O niečo slabšie ako Criminal:France najmä kvôli druhej epizóde, na druhej strane časti Edgar a Jay boli zvládnuté veľmi dobre najmä z pohľadu výkonov páchateľov a detektíva Huga. Netflixu možno vytknúť iba to, že šéfky sú už v dvoch sériach ženy (UK aj France) ale ako vyšetrovateľky jedinú epizódu v sérii UK nezvládli vôbec... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

základ je stále stejný jako u ostatních zemí,takže nic není tak jak se zdá,ale i na čtvrtý pokus to dokáže spolehlivě zabavit.Velkou výhodou jsou pouze 3 epizody.Na větší ploše by se vše nejspíš hodně brzo omrzelo.Criminal UK se pak svou úrovní řadí po bok svého francouzského sourozence.Německo zůstalo nepřekonáno...80% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Criminal má hned dva skvělé nápady. Za prvé omezit dějiště seriálu na jednu vyslechovou místnost a o to více klást důraz na silný scénář, pevnou režii a precizní herecké výkony. A za druhé, vytvořit hned několik odnoží z různých zemí a s různými týmy detektivů. Úvodní Edgar je napínavá pětková záležitost, další epizody první série jsou už o fous slabší. Ale každopádně právě ten minimalismus fakt hodně baví. Mínus vidím v tom, že je v každé z odnoží prostředí výslechové místnosti totožné - dokázal bych si představit i odlišné interiéry lépe reflektující kulturní specifika každé jiné země. Škoda, že seriál moc dlouho nevydržel, rád bych se podíval i do dalších zemí, třeba i mimo Evropu. Update po druhé sérii: Dvojka dupe na plyn ještě více a zároveň předvádí to nejlepší z celého cyklu Criminal. Bezkonkurenčně nejnapínavější a dobře vygradované příběhy s nepředvídatelnými twisty a zábavně tense atmosférou. I když je osobní rovina vyšetřovatelů tentokrát po většinu času spíše neviditelná, finální díl to několika drobnostmi a jedním menším návratem dobře vynahrazuje. ()

Galerie (63)

Reklama

Reklama