Reklama

Reklama

Hra na oliheň

(seriál)
  • Jižní Korea Ojingeo geim (více)
Trailer 2

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Stovky hráčů na mizině přijmou zvláštní pozvánku na dětskou hru. Uvnitř na ně čeká lákavá cena, ale může je stát život. (Netflix)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (762)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Luxusní parafráze na Battle Royale, která se vychýlí trochu jiným směrem, ale silná podoba tam stále je. Přišlo mi vtipné, že tam jsou, zřejmě neúmyslně? symboly Playstation na každém rohu, jakoby připomínka, že se stále jedná o hru, ikdyž bez možnosti restartu po neúspěšném průchodu levelem. Seriál mě nadchl, ale mimo herní pole obsahuje i spoustu pro mě hluchých míst z obyčejného života, tak proto hvězda dolů. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pohádkově zbohatni nebo se rozbij o studenou podlahu. Jihokorejské bankovky mají zatraceně hodně nul. Ale právě nedostatek wonů po kapsách má jistý gambler, který nastoupí do dodávky a probudí se až uprostřed opuštěného ostrova s číslem 456 na zádech a spolu s dalšími chronicky nespokojenými zoufalci. Jeho sousedem z dětství, emigrantkou ze Severní Koreje, starcem s nádorem v hlavě či potetovaným gangsterem. A tak trochu si zahrají pár eliminačních dětských her. Nespokojení jsou, ale chcípnout ještě nehodlají, i když na někoho z nich čeká na konci pohádková výhra. Jenže ani ta realita venku pro ně není nejrůžovější. Dystopické jihokorejské drama Hra na oliheň po nás chce, abychom tu a tam přivřeli oči, protože mnohé se děje na úkor logiky a scénáristických zkratek. Náročná cesta, která skončí vším, nebo ničím. Lidská přirozenost má zelenou. Za každým počinem je bez obalu pitvaná podstata daných rozhodnutí, která kolikrát nemáme pod kontrolou. Jenže když pak dostane kulku do hlavy ten nebo tamten, nechává mě to chladným. A v druhé polovině série je už patrné dost značné natahování nenatahovatelného. Pro někoho je tenhle projekt předmětem vášnivých diskusí, pro jiné násilnou baštou, pro další výborným psychologickým dramatem, pro mě bohužel nekonzistentním divadlem, které se tváří jako sofistikovaný projev nějaké mnohovrstevnatosti. Nicméně pološílený vizuál, hudební doprovod či choreografie jednotlivých her: tady je to na palec nahoru. Začalo to jako poukázání na třídní rozdíly v asijské společnosti, končí jako krvavé drama, které se celou dobu naklání nad propastí absurdity. Někomu to stačí, já všeobecné nadšení nesdílím. V mnohém nedomyšlený kalkul. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Nakonec jsem moc rád, že jsem to nezabalil v průběhu prvního dílu, jak to mívám poslední dobou hodně ve zvyku a seriál dokoukal pěkně až do konce. Jak tady píše někdo správně pode mnou, civilní život je nuda. Jakmile se to však celé překulí na ostrov tam a zpět a zase zpátky, dostane to celé ten správný vražedný drajv, jak jde po sobě jedno kolo za druhým. A k tomu ta úžasná korejština, kterou jsem už roky neslyšel a je rázem vymalováno. I přes předvídatelný a lehce otevřený závěr za mě solidní čtyři hvězdy. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[69%] HRA NA OLIHEŇ, coby jeden z dalších netflix počinů! Aby bylo jasno, tak nemám ve zvyku psát komentáře k seriálům. Poslední dobou hodnotím na CSFD jednotlivé epizody, to jo, ale celkově mi přijde divné popsat vždy celý seriál. Co se týče tohoto korejského počinu, tak mě strašně mrzí, že se nevydařily poslední 2 epizody. Prvních 7 z 9 bylo téměř dokonalých (na 4* u mě). Osmá za 2* a devátá, finální jen 1*. Nebudu se vyjadřovat k těm posledním, nevydařeným, abych tu nespoileroval …. Nápad je tu solidní, i když to může námětem dost připomenout variaci na jiné filmové díla (jak už tu někteří připomínají) jako je třeba Hunger Games, Saw nebo Kostka a podobné. Přesto to má svůj styl, je to napínavé, řádně krvavé a dost mi tu pasovaly i postavy. Takže, doufám, že ne každý bude mít můj názor a nechuť k horšímu finále v tomto seriálu a patřičně si to užije. Víc k tomu neřeknu. Jsem rád, za těch prvních 7 dílů, zbytek je holt sranec a řádné posrání k celku :/ … ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║ Kórejčany sa zbláznili, to čo vypustili do sveta. Aký to bezohľadný masaker splodili v tých hlavách. Však za pár rokov takéto niečo v reality show na nás vypustia na ostro, keď už televízie nebudú vedieť kam z konope z ich nespornú nápaditosťou. Inu odhľadnúc od tej brutality, tak režisérko vie zač je loket a vie servírovať príbeh na plné obrátky. Pre mňa viac fungoval tuším to bol 2.diel bez tej väčšej brutality, kde nám lepšie predstavil hlavné postavy a ich mizerne životy. Ináč prevažne to dobre sype, občas aj nejaké tie emócie ukapnú. Veľká pochvala za neskutočnú výpravnosť, kulisy, technicky priam brilantne prepracované, dokonca aj Westwood sa môže schovať. No a už sa môžeme tešiť na druhú sériu ako to tam všetko zbĺkne do tla. /75%/ ()

Galerie (177)

Zajímavosti (88)

  • Někteří tvrdí, že Hra na oliheň je podezřele podobná japonskému filmu z roku 2014 As The Gods Will, který režíroval Takashi Miike. Samotný film je založen na japonské manze. Je také o vražedném turnaji na motiv dětských her a má několik velmi podobných scén, včetně panenky, která se otáčí a snaží se zachytit hráče v pohybu. Režisér Hry na oliheň Dong-hyeok Hwang nicméně konspirace odmítl s tím, že pouze první hra ve filmu je podobná jeho show a že na konceptu pracoval už roky předtím, než v roce 2014 As The Gods Will vyšlo. (Azurovydrak)
  • Gi-hunův byt se skutečně nachází v Ssangmun-dongu, kde se též natáčelo. (Azurovydrak)
  • V ubytovací místnosti jsou na zdech malůvky. Malůvky znázorňují jednotlivé hry, dokonce jsou seřazeny v po sobě jdoucím pořadí. Strážní tedy pravděpodobně s informacemi o hrách lhali. (Alairik)

Související novinky

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

Překonalo Prime Video od Amazonu Netflix?

04.12.2022

Mezi největší streamovací služby se typicky řadí Netflix, Disney+ nebo HBO Max, často se ale zapomíná na poměrně zásadního hráče - Amazon Prime Video. Pravda, je pro to několik dobrých důvodů: jeho… (více)

Seriál Star Wars: The Acolyte rozšiřuje obsazení

Seriál Star Wars: The Acolyte rozšiřuje obsazení

09.11.2022

Zatímco v těchto dnech na Disney+ stále ještě bojuje o diváckou přízeň Andor, což se mu podle vesměs pozitivních reakcí diváků poměrně dobře daří, mezitím už začíná i natáčení jednoho z dalších… (více)

Reklama

Reklama