Reklama

Reklama

Pohádky z mechu a kapradí

(seriál)
  • angličtina Fairy Tales from Moss and Fern (festivalový název) (více)
Animovaný / Pohádka
Československo, (1968–1972), 5 h 12 min (Minutáž: 8 min)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Animovaná kreslená půvabná pohádka o dvou malých skřítcích Křemílkovi a Vochomůrkovi z pařezové chaloupky ukryté v mechu a kapradí. (Česká televize)

Recenze (131)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Nevím jak se mi tento večerníček líbil v dětství. Nevzpomínám si. Můj názor je ale takový- je určen spíše pro dospělé, tak to alespoň vnímám dnes. Nevím jaké drogy to pan Čtvrtek bral, ale jeho Křemíle a Vochomůrka a zejména Rumcajs, to jsou multi dimenzionální příběhy plné skrytých významů a tajných vzkazů. Jeho pohádky, to je skutečně známka punku. 100% ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Sice jsem to už nějakou dobu neviděl, ale kdykoliv to dávají, tak i to s chutí pustím. Skvělý věčerníček, plný skvělých hlášek: "Vstávej semínko, holala, bude z Tebe fiala....", "Kazbunďáku, nestrkej nám do komína", "Je vosí róóóójeníííí..." a tak dále a tak dále. Zdeněk Smetana byl jeden z nejlepších (a nejzasloužilejších) režisérů animovaných seriálů u nás, Václav Čtvrtek nejlepší tvůrce dětské tvorby pod sluncem a rozmezí hlasových poloh Jiřiny Bohdalové je prostě neodolatelné.... Čistokrevná stovka.... ()

Reklama

AnniqueCh 

všechny recenze uživatele

I když mně tyhle večerníčky kreslené jedním z našich nejznámnějších a nejoblíbenějších kreslířů panem Zděňkem Smetanou moc nebavili protože dějově pro mně nebyli zajímavé třeba tak jako Hurvínek, tak ale musím uznat i přesto že už tolik na pohádky nekoukám a večerníčky už také skoro vůbec ne jen občas a jen nanejvýš 1 sérii když to srovnám se současnými že i tyhle večerníčky co jsem třeba já moc nemusela jsou krásnější. A at se vám to líbí nebo ne ale paní Bohdalová je paní herečka a dabérka především protože obětovat svůj hlas pro děti na celém světě a i pro vás co si jí nadáváte Bohdalka to by každý neudělal právem se o ní mluví jako o národním Českém pokladu, nejlepší z nejlepších z dob minulých kteří nám předávali kulturu vymírají a až tady nebude ani jeden z nich tak si možná až pak uvědomíte jak jste byli hloupí a pohrdali nad něčím co si to nezasloužilo. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, že tenhle večerníček byl na mě až příliš poetický a umělecký, něco, co jsem tehdá jako malý prostě ocenit nemohl a styl animace nebyl už vůbec moje kafe (teda limonáda). Vše zachraňovala hudba. A protože u večerníčků dávám hodnocení zcela neobjektivně podle mých dětských zážitků a vzpomínek, nemůžu jinak, ale nechci tím srážet jeho kvalitu. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Další ze série pěkných animovanách seriálových pohádek. Když jsem chodil ještě na základní školu, neustále jsem poslouchal vyprávění o dobrodružstvích Křemílka a Vochomůrky, o sledování večerníčků ani nemluvě.A samozřejmě si nedokážu představit ty 2 bez hlasu paní Bohdalové. 4*, patří mezi nejlepší ve svém žánru. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (8)

  • Seriál vznikol z nápadu spisovateľa Václava Čtvrtka. (kacer4)
  • Kolorování jednoho dílu trvalo tři měsíce. Prvních 13 dílů byl natočeno černobíle. (Zdroj: časopis televize) (M.B)

Reklama

Reklama