Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thriller HLAVA V OBLACÍCH se odehrává ve třicátých letech minulého století v Anglii, Paříži a ve Španělsku. Gilda Bessé (Charlize Theron) žije ve svém pařížském bytě společně s irským učitelem Guyem Malyonem (Stuart Townsend) a španělskou uprchlicí Miou (Penelope Cruz). Přestože se schyluje k válce, Gilda si novou situaci nepřipouští a ze všech sil se snaží užívat si radostí života. Dokonce i její kariéra fotografky nabírá slibně na obrátkách. Ale Guy a Mia cítí, že je potřeba proti fašismu bojovat. Životní cesty tří přátel se rozdělují. Zdá se, že navždy (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

castor 

všechny recenze uživatele

Lhostejně přijaté romantické retrodrama nám představuje zajímavý trojúhelník: bohémskou krásku Charlize Theron, jejího irského milence Stuarta Townsenda a španělskou ošetřovatelku Penélope Cruz. Drží se hesla, že je třeba si užívat života za každou cenu. Je to taková zvláštní láska ve třech, do které nemilosrdně zasáhne občanská válka ve Španělsku. A trojice se částečně rozděluje. Pak přijde válka mnohem krutější, druhá světová. Přehledně vyprávěná story má několik zajímavých okamžiků, ale vesměs se odvíjí v jasně vyšlapaných cestičkách. Potencionálně silné scény tvůrci nedokáží dostatečně prodat, postavy se dlouze dívají jedna druhé do očí, ale ta pravá chemie chybí, napínavá scéna je tak okatě aranžovaná, že napětí vyšumí. Prostě režisér John Duigan nedokázal zamaskovat kašírované kulisy a bohužel i nemastné emoce. ()

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že vybočím s hodnocením, tento film vykresluje typický snobský život v 30.tých letech, také vyobrazuje občanskou válku ve Španělsku, 2. světovou válku ve Francii, akce odboje, osvobození a pomstu za "kolaboraci", také se tu setkaly mé oblíbené herečky Ch.Theron, která podala vynikající výkon stejně jako P.Cruz, a Thomas Kretschmann do třetice mých oblíbených. Osobně se mi líbila více druhá hodina tohoto filmu.. ()

Reklama

GIK 

všechny recenze uživatele

Nuda od začátku do konce. Z každé scény, každého záběru přímo čiší nuda. Filmu by nepomohlo ani prostříhání a zkrácení o hodinu a více, ale aspoň by to bylo lépe poživatelné. Částečně film zachraňuje alespoň Charlize, na druhou stranu ho ovšem potápí jedna nehezká kulhavá nosatice. Ty 2* jsou asi za výpravu a kostýmy, jinak na tom nevidím nic. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo. Příběh někdy ztrácel na tempu a občas působil hodně nevěrohodně (hl. ve válečné části), ale celkově jsem byl spokojen. Především ztvárnění napínavého závěru mne velice příjemně překvapilo. Charlize Theron hraje podle mého názoru naprosto úžasně (opět) a je jedním z důvodů, proč jsem se nakonec rozhodl dát 4 *, místo původně plánovaných tří. To hobit: "Přepjaté herecké výkony"?! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento film ma vôbec nedostal. Film o láske, radosti, vášni, ale aj o vojne a osude. Ukážka toho, že v akejkoľvek dobe i cez rozdielnosť pováh môže medzi ľuďmi existovať neskutočné osudové puto. Charlize Theron aj Penélope Cruz boli síce sympatické, ale to je tak všetko. Dej je veľmi nudný, nezaujímalo ma to ani ako to skončí, ale nie som ten typ, čo film nedopozerá. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Vo filme možno počuť okrem anglického aj španielsky, francúzsky či nemecký jazyk. (MikaelSVK)
  • Film sa natáčal okrem francúzskeho Paríža aj v britskom Londýne a Cambridge, na viacerých miestach v Anglicku a v kanadskom meste Montreal. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama