Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thriller HLAVA V OBLACÍCH se odehrává ve třicátých letech minulého století v Anglii, Paříži a ve Španělsku. Gilda Bessé (Charlize Theron) žije ve svém pařížském bytě společně s irským učitelem Guyem Malyonem (Stuart Townsend) a španělskou uprchlicí Miou (Penelope Cruz). Přestože se schyluje k válce, Gilda si novou situaci nepřipouští a ze všech sil se snaží užívat si radostí života. Dokonce i její kariéra fotografky nabírá slibně na obrátkách. Ale Guy a Mia cítí, že je potřeba proti fašismu bojovat. Životní cesty tří přátel se rozdělují. Zdá se, že navždy (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Charlize Theron i Stuart Townsend byli oba v pohodě. Cruz toho prostoru moc neměla, ale taky se celkem dala (na rozdíl od jinejch filmů, kde hrála). Nejdřív mě zaujal ten hýřivej život, jakej Gilda (Theron) vedla a pak byla aji zajímavá část, když se válčilo. Myslím, že nebudu zuřit, když mě někdy někdo připoutá k židli a bude mě nutit, abych se na to koukl ještě jednou. Ale dobrovolně bych si s tím dal asi tak 5 let pauzu. ()

Aybi 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě dostal. Ukázka toho, že v jakékoliv době i přes rozdílnost povah může mezi lidma existovat neskutečné osudové pouto. Charlize Theron mě jako Gilda uchvátila. Už jen ta směs výrazů, co jí proběhla ve tváři, když se Guy vrátil z války, od překvapení, radosti, že je naživu a připomínky zrady, byla naprosto ohromující. ()

Reklama

sharky 

všechny recenze uživatele

70% Tenhle film má skvělé herce,především tedy božskou charlize, která by se v pohodě obešla bez dialogů a vše vyjádřila jen pohledem očí, stuart townsend taky nehraje spatne, ovsem reziser plne nevyuzil jejich potenciál a predevsim potenciál svého vlastního scénáře, když už konečně dojde na nějakou zajímavnou scénu, tak je utnuta (výbuch zdravotnického auta, o sexuálních scénách nemluvě), nebo prostřižena s nějakou jinou, přičemž díky prostřihu vyprchá veškeré kouzlo. Hudba je místy na dost nehodících se pasážích a hlavně mě dost zklamal nedotažený závěr. ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Nahá Charlize ve vaně - velice nepraktické sledovat v autobuse :)) Dabing možná ubral na emocích, ale i tak je to velice dobře sledovatelné, atmosféra válečné Evropy je vydařená a herci super, jenom ten Townsend je takový "ňoumoidní" a celý film vypadá uplně stejně, nehledě na roky, které uběhly... 3,5* ()

PDcz 

všechny recenze uživatele

3*** hvězdičky Tak já teda nevim. Na tenhle film bych nekoukal a našel bych si raději asi tucet jiných. Člověk míní a situace mění. Skoukl jsem to a přežil a 3*** hvězdy není málo, ne? [X] Minus 1* hvězda Za prvních 100 minut, kdy jsem se modlil aby to skončilo. Protože jsem ale statečný, nevypnu film a dokoukám ho, jinak bych ho přeci nemohl subjektivně objektivně hodnotit. To je přeci jasný. Odbojem začal film mít pro mi i nějaký děj a skončilo představování charakterů hlavních postav. [X] Minus 1* hvězdička Vůbec mi tam nesedl Stuart Townsend. A to tak, že opravdu vůbec. [X] Řekl bych, že je to film pro specifickou skupinu diváků. Jakou? To já nevím, já se v tom vůbec nevyznám. Hej, to nedává smysl! ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal okrem francúzskeho Paríža aj v britskom Londýne a Cambridge, na viacerých miestach v Anglicku a v kanadskom meste Montreal. (MikaelSVK)
  • Vo filme možno počuť okrem anglického aj španielsky, francúzsky či nemecký jazyk. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama