Reklama

Reklama

Univerzální voják: Zpět v akci

  • USA Universal Soldier: The Return (více)
Trailer

VOD (1)

Bývalý univerzální voják Luc Deveraux (Jean-Claude Van Damme) je nyní především ovdovělým otcem milované dcerky Hilary. Svou profesionální kariéru ovšem nezanedbává a jako technický expert se podílí na přísně tajném vládním projektu, který rozvíjí ideu vraždících strojů k dokonalosti tím, že k řízení bojové jednotky používá supercomputer S.E.T.H. Nečekané problémy se zdánlivě dokonalou technologií nastanou ve chvíli, kdy se kontrolní počítač postaví proti svým lidským tvůrcům a jako osobní stráž použije neporazitelné univerzální vojáky. Zrádný S.E.T.H. tuší, že největší problémy bude mít s ostříleným veteránem Deverauxem a aby ho předem zpacifikoval, organizuje únos jeho dcery. Tím se ale dopouští sebevražedné chyby, protože Luc udělá všechno pro to, aby nemyslícím vrahounům natrhl triko i slezinu, zpacifikoval vzpurný počítač a zachránil Hilary. Akce může začít... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Univerzálny vojak č.1 bola poctivá akčná sci-fi zábava a po komerčnom úspechu len málokoho dokázala prekvapiť výroba druhého dielu. Pokračovanie, z veľkej časti pod drobnohľadom samotného Van Damma a nadopované slušným rozpočtom, si prevažne stavia na akcii, dejová stránka sa filmu nezúčastní. Postava JCVD je tentokrát "už len“ človekom a tým na seba berie ťarchu herectva. Veľmi nešťastný smer, akým sa séria chcela vydať. Film ďalej postráda hlášky, nadhľad, zaujímavého protivníka, akým bol v jednotke Lundgren. Výslednému dojmu nepridáva ani rutinná akcia bez akéhokoľvek nápadu a tak Univerzálny vojak 2 zostáva už len smutným pokusom o veľkolepý sequel, aký v kinách spravodlivo prepadol. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Musel jsem dohnat po hodně dlouhý době tohohle ducha minulosti a dohnat ostatní díly Universal soldier (pro mě povinnost!) určitě bych neřikal, že to stejně dobrý jako jednička, nebo snad hodne hrozný.. kolísá to něco mezi a mezi půlky to teda neni.. Svižnej ačknák to tedy je, hodně akce, JCVD vs. Jai White, kopance lítaj vzduchem.. jen to kazí trochu stupidní scénář a levná atmosféra.. jinak se to dá shlédnout určitě lepší, než ty novodobý shity (rádoby akce a přitom nudná barevna břečka na efekt) Nasrat! Tohle si šedou nezaslouží..opět! ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru chvílemi docela povedené. Objeví se tu dokonce pokusy o vtipné hlášky a sem tam dokonce fungují, a přes veškerá klišé to alespoň nenudí. Karty jsou rozdány hned na začátku jasně, jen zamrzí všechny ty nelogičnosti, zvláště ta, že s v vypnutím S.E.T.H.a se měli vypnout i všichni univerzální vojáci, ale ono ne. Trochu také zamrzí, že se to odehrává v podstatě jen v pěti prostředích (úvod někde na řece v džungli, pak ve vojenském komplexu, venku před komplexem, objeví se ještě nemocnice a taneční bar, a to je vše). Bitek zde moc není, spíše se střílí, a trochu mi vadilo, že nikdo se nepokusí rozstřelit univerzálním vojákům hlavu. A když dojde na očekávané bitky, ten potenciál není plně využit - ono to ani moc nejde, když máte supersilného androida proti obyčejnému člověku, ale je potřeba, aby vyhrál člověk (který jinak už měl mít minimálně čtyřikrát pětkrát zlomenou ruku, žebra a páteř). Taky mi vadila ta zbytečně tvrdí hudba pod jednotlivými akcemi. Celkově to ale na večerní víkendový oddech pobaví. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ze všech doposud exitujících Univerzálních vojáků jsem právě tento druhý díl viděl až jako poslední, a upřímně musím konstatovat, že se jedná o rozhodně nejslabší díl celé této série. Zde se totiž jedná o totálně béčkovou podívanou, což jsou sice i ostatní díly, ale tady je ona béčkovost zpracována tím nejmizernějším možným způsobem. Laciný, nudný, nezábavný. Zápletka naprosto o hovně, veškeré postavy otravné, nevýrazné, jejich představitelé otřesní, atmosféra nulová, a akce je pak sice opravdu hodně, především tedy té střílecí, ale že by bavila, či by byla zpracována nějak výrazněji, to taky ani náhodou, stereotypně po sobě všichni střílejí jak amatérští partyzáni a prd z toho. „Zpět v akci“ prostě sebou nepřináší vůbec nic pozitivního, kdy zatímco jednička byla zábavná a poměrně nápaditá podívaná, trojka atmosférická a akčně extrémně nabušená a čtyřka totálně masakrální inferno, tady si prostě jen pár filmařských tajtrdlíků uřízlo pořádný kus ostudy. Dvojkou Univerzálního vojáka navíc podle mě začalo nejkritičtější filmové období Jean-Clauda, které skončilo až sebereflexní satirou JCVD, nicméně tento snímek svou kvalitou působí skutečně jako odrazový můstek ke skoku na dno filmové žumpy. Fakt špatný, k ostatním Univerzálním vojákům si tento ani nečuchne. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ja si nemuzu pomoct, vsichni to tu brutalne kritizujou a popravde receno, chapu proc, ale ja mam tohle stupidni becko proste rad. Jednoduchej Skynetovskej pribeh, nulovy herecky vykony, spousta naprosto nelogickejch scen. Jenze zaroven taky hromada borcu, drsna hudba a skoro neustaly bitky a prestrelky, takze neni ani cas neco kritizovat a ze by se toho naslo a staci jen na 80 minut vypnout mozek. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (10)

  • Záběry z filmu použila do svého klipu „Crush 'Em“ kapela Megadeath. (Mandalorian)

Reklama

Reklama