Reklama

Reklama

Univerzální voják 4: Odplata

  • Česko Univerzální voják: Den odplaty (více)
Trailer 1

John je bývalý voják a žije poklidným životem se svou rodinou. Jednoho dne je však přepaden a jeho rodina nemilosrdně postřílena, sám je těžce raněn. Jediné, co mu zůstane ve vzpomínkách, je, že vrahem je jeho kolega z armády Luc Deveraux. Po několika měsících se John zotaví a jeho jediným hnacím motorem je pomsta. Vše kolem Johna je však velice divné a nepochopitelné. Jakási dívka jménem Sarah tvrdí, že spolu mají poměr, ale John si nic nepamatuje. Postupně si však nějaké okolnosti vybavuje. Vše je ale docela jinak... Kdysi byl vládou vybudován projekt „univerzální voják“, v němž byli všichni účastníci speciálně vylepšeni. Tento projekt se však vymkl kontrole a samotní poloroboti se rozprchli mezi normální lidi. Po nějaké době se Andrew Scott pod vedením Luca Deverauxe snaží shromáždit všechny z programu a zřídit si svou vlastní komunitu. John se postupně dozvídá věci, které nechce slyšet, a v opuštěné chatrči nalezne své „dvojče“, které zabije. Po všemožných útrapách se konečně John dostane do tábora, kde se shromažďují  všichni vojáci z projektu... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (209)

klerik 

všechny recenze uživatele

Tak to bolo fakt niečo! Johny si napozeral pár ačkových akčniakov, niekoľko áčkových hororov a natočil takmeráčkovú zábavu. A to aj vďaka tomu, že sa vykašľal na tatkovu výpomoc (i keď spolu celkom zvládli tretieho, po správnosti piateho Univerzála). Van Dammov producent Moshe Diamant zrejme čo to zarobil na UNIVERZÁLNOM VOJAKOVI: ZNOVUZRODENIE a tak máte pocit, že sledujete hollywoodsky akčný triler (veľmi odlišný od predošlého UV), občas podobný AGENTOVI BEZ MINULOSTI. Dokonca je tam kopa psychologických scén (ktoré síce spomaľujú tempo, ale určite ich nemôžem odpísať). Celkovo je film skvelo gradovaný - pomaly pribúda počet i kvalita bitiek, stúpa množstvo zbraní a nepriateľov. A režisér stále znovu potvrdzuje, že presne vie, čo robí. Dolph už v predošlom filme mal skvelý štek, tu je ešte výraznejší (jeho fight je vrchol filmu), Van Damme je tu skôr ako tajomná eminencia niekde na pozadí (ale s mačetou to vie). Keď je Adkins oholený, stále viac mi pripomína Bena Afflecka, ale konečne ukázal, že je prudko použiteľný i v hlavnej úlohe. Treba povedať aj to, že bieloruský pitbull Arlovski je tu len ako vedľajšia postava a jeho výstupy "len" oživujú tempo. Netradičná bojovka, ktorá prekročila tieň žánru a bavila ma (kvalitou, nie humorom) omnoho viac ako iná pocta hrdinom osemdesiatych a deväťdesiatych rokov, EXPENDABLES 2... ()

RelaxMan odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem velkým fanouškem první dílu a to co se odehrává v této čtyřce je pro mě nepochopitelné. Celá série se ubrala velmi špatným směrem, což mě neskutečně štve. Boje nejsou zas tak špatné, jen kdyby to všechno dávalo nějaký smysl a mělo to aspoň trošku atmosféru prvního dílu. Film má tolik chyb, že ho prostě musím zařadit do kategorie odpadů. ()

Reklama

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden si až říká, kde má ta žumpa akčních hvězd osmdesátých let dno. Bulharské blockbustery rozhodně zdaleka nejsou tím místem, kam až se dá klesnout. A tak si WCJD s chutí střihnul strýčka Festera v Hyamsově rodině, kde společně s Ádou už po kolikáte neúspěšně hrají onu populární hru "Wake the dead". Tato Univerzální sračka, ještě umocněna hnisavým abscesem všech nehereckých svazů, baletním mistrem panem Adkinsem, jen dokazuje, že co je mrtvé, má zůstat pohřbeno! A tak jediné pozitivum spatřuji v tom, že mladej Korbič dal konečně na radu svého ošetřovatele a začal brát ty IQ stimulanty. Einsteina to z něj sice neudělá, avšak bude li pylný a othodlaný, mohl by se v brzké době dostat minimálně před průměrného foxteriéra. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Kdyby se to nejmenovalo Universal soldier, tak by to nepotřebovalo pro tenhle film úplně zbytečného Lundgrena a hlavně by to mělo určitě lepší hodnocení, protože by k tomu lidi nepřistupovali s představou, že půjde o nějakou děsně akční vandamovinu :). JCVD tady taky byl asi tak pět minut všehovšudy a ke všemu ještě svou bojovou scénu snad ani netočil, krom detailních záběrů :) ale překvapivě nebyl nějak hroznej a jeho postava měla i smysl narozdíl od té Lundgrenovy. Tahle halucinační parafráze na Heart of darkness není a ani nemá být nějaký osmdesátkový akční film, ale nešťastně se jmenuje Universal soldier a má ještě nešťastnějšího Lundgrena :), jinak to totiž není taková hrůza jak to tu někteří prezentují a dokonce kdyby se to netáhlo jak sopel v druhé půlce, tak bych tomu snad dala i **** :). ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nemám tendenci filmy nedokoukávat a snažim se vydržet i u sebevětší blbosti,ale tohle sem nakonec vzdal (respektive mě to uspalo spánkem více než hlubokým).Psychadelický trip kamsi,který je od původního Univerzálního vojáka na míle vzdálen.Tomu všemu navíc vévodí strýček Jean Claude Van Fester.Akční scény jsou sice poměrně vydařené,bohužel to ale nezachrání ten neskutečně ubíjející zbytek.Jedna hvězda právě za akci...20% ()

Galerie (51)

Zajímavosti (19)

  • Neoficiální podtitul „New Dimension“ vznikl pouze na základě 3D formátu filmu. (misar3)
  • Ve scéně, kdy John (Scott Adkins) přijíždí svým Fordem Explorer za mrtvým kamarádem, má ulomený znak na přední masce vozu. V následující scéně, kdy odjíždí, má znak v pořádku. (JohnSmith)

Reklama

Reklama