Reklama

Reklama

Láska padá z nebe

(seriál)
  • Jižní Korea Sarangeui bulsichak (více)
Trailer

VOD (1)

Epizody(16)

Nehoda při paraglidingu zavede jihokorejskou dědičku do Severní Koreje – a taky do života armádního důstojníka, který se rozhodne jí pomoct. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

wege 

všechny recenze uživatele

No jo, vždycky se nechám nachytat. Nějak jsem nepřemýšlel, mělo to vysoké hodnocení, tak jsem se podíval. Dopadlo to sice daleko lépe než u minulého korejského seriálu, ale stejně jsem čekal něco reálného, zejména jsem se těšil na Severní Koreu, nedočkal jsem se. Vypadá to tam, jak docela pohodová země, kde to zase tak špatné není, Jižní vypadá tak jako skoro vždy, uřvaně, respekt k honoraci, k bohatým lidem. Jinak tak příběh je docela pěkný, asi to hrají i dobře, ale je to strašně natahované, stačila by bohatě poloviční stopáž. Je tam spousta zbytečných vedlejších postav a jejich příběhů. Co mě štve ale nejvíce je ta nereálnost vývoje vztahu, pro koho to je natočené? Pro staré panny? Oni si do půlky 16. dílu dají dvakrát pusu a asi čtyřikrát je objali a to je všechno? No ty vole, to i filmy z viktoriánské Anglie ukazují více. ()

reich 

všechny recenze uživatele

Jsem konsternován, šokován. To se nedá ani nijak jinak říct. Obecně vzato nesleduji seriály ani filmy z Asie, ale toto mě dostalo a rozsekalo. Příběh za mě originální a geniálně zpracovaný, sice mnohdy se to vyrovnává telenovele, tak či tak člověka pohltí, vtáhne a je nucen koukat se dál ze zvědavosti, jak to dopadne. Hlavním tahákem jsou zde také hlavní protagonisté, kdy mužské publikum si zamiluje dvě herečky, fenomenální, krásnou Ye-jin Son (Yun Se-ri) a uchvacují pohledem, přenádhernou Seo Ji-hye v roli Seo Tan. Ženské publikum naopak přitáhne ochránce Se-ri a kapitán Jeon Hyeoka (Bin Hyeon) a darebáčka Seung-juna, kterého hraje famózní herec Jeong-hyeon Kim. Navíc oceňuji i zakončení samotného seriálu, které je za poslední dobu, co jsem tak mohl vidět vůbec nejlepší. Nejslabší epizoda je pro mě šestá, bohužel mě nenadchla a proto má nízké hodnocení, ale jinak seriál hodnotím celkově na 5 hvězdiček, čili slušných 85%. ()

Reklama

Krysap 

všechny recenze uživatele

Tedy jako doják bych to moc nenazvala, nebo to ve mně zrovna dojetí nevyvolalo jako u ostatních. Ale bavilo mě to. Bavily mě postavy, bavilo mě prostředí. Bavili mě herci (hodně moc). Bavil mě ti ten dětinský humor. Bavilo mě i severokorejské prostředí, přestože bylo vykreslené tak idylicky a rozkošně, že se mi chvílema až zvedal kufr. Ale co, někteří lidé okolo mě takhle přesně popisují dětství v socíku a nějak si neuvědomují, že já si to taky pamatuju.. :-))) Rozhodně doporučuju ke zhlédnutí. Když nic jinýho, tak herce si člověk opravdu užije. A teď hlavní negativum - hrozně, ale opravdu hrozně, mě sraly ty uječené písničky. Ano, je to skoro v každém korejském seriálu, vím, za těch 10 let co skoro denně nějaký sleduju už jsem si mohla zvyknout.. Ale tady byly opravdu hnusné a rušivé. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Ať už napíšu cokoliv, nebude to stačit. Nikdy nevím, kdy to přijde, a pak je to tady a já znovu přicházím na to, proč je pro mě tenhle svět nenahraditelný a úžasný. Opět jsem v transu, neschopna sepsat jakýkoliv konstruktivní a smysl dávající komentář. Tak to tu nechám takhle, plný nelogičnosti a emocí. S výmluvou, že ze mě tohle udělali ti dva. Dokonalá a Dokonalý. Jejich spojení. Ale nejen oni, pomohl jim i zbytek sestavy, a taky nádherná hudba... 5* ()

Isobell 

všechny recenze uživatele

Nádherný, pohádkový příběh, naprosto jedinečný a to úplně celý. Z nahlédnutí do Severní Koreje mrazí. Není skoro nic, co dodat. Snad jen, ze cameo rolí potěšil: Soo-hyeon Kim. 감사합니다 Chemie mezi Bin Hyeon a Ye-jin Son byla velkym plusem a zůstali spolu i v životě... :) ()

Galerie (198)

Zajímavosti (10)

  • Na začátku roku 2021 byla zveřejněna informace, že Bin Hyeon a Ye-jin Son spolu opravdu tvoří pár. Herci se dali dohromady po skončení natáčení. Tuto informaci následně oba potvrdili. (kklepkaa)
  • Jedna z komparzistek (která hrála severokorejskou vesničanku), která je původně spisovatelka a herečka ze Severní Koreje, uvedla, že se cítila jako by byla v severokorejské vesnici ve skutečnosti. Tvůrci mysleli i na po používaný akcent a používaná slova (severokorejština se od jihokorejštiny liší). (kklepkaa)

Reklama

Reklama