Reklama

Reklama

Mariachi

Trailer

Obsahy(1)

Osamělý mariachi (hudebník) přichází do malého města v Texasu, do města, o kterém si myslí, že mu přinese štěstí. Vše, co chce, je být muzikantem jako jeho otec, dědeček a pradědeček. Ve stejné době přichází do města zabiják. Oba muži mají na sobě černý oblek a v ruce pouzdro na kytaru. S tím rozdílem, že hudebníkovo pouzdro obsahuje jeho milovanou kytaru a zabijákovo je plné zbraní. Dochází k jejich záměně a hudebník je nucen vyměnit kytaru za jeho zbraň a bojovat proti nebezpečnému a nemilosrdnému podsvětí za pomoci majitelky místního baru, do které se zamiluje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

Matros 

všechny recenze uživatele

Celovečerní prvotina jednoho z nejrozporuplnějších světových režisérů, který ukázal, kterým směrem se bude ubírat ta lepší půlka Roberta Rodrigueze (ta druhá půlka točí filmy pro retardované děti). Film který si zaslouží obdiv už jen proto, jakým způsobem byl financován a v jakých podmínkách vznikal. I přes celkovou průměrnost tohoto filmu se Robert stal vzorem a inspirací začínajících filmařů po celém světě, tudýž je velmi cenný. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Robert Rodriguez začínal pěkně z vostra. Na to, jak málo prachů to stálo, je to totiž docela nářez. Nečekejte ale žádný akční scény alá Desperado, ve který to Banderas střílí hlava nehlava. I tak je to ale docela napínavý, dost dobře natočený, má to dobrý humorný scény a nejvíce mě asi zaujala kamera. Jasný má to svoje mouchy a vcelku by se jich našlo docela dost, na druhou stranu se ale musí přičíst i odvaha s jakou do toho tenkrát Rodriguez šel. Určitě lepší než některé jeho podstatně dražší filmy (zdravim žraločáku!).70% ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Robert Rodriguez ukazuje, že amatérská, nezávislá tvorba, může stát za to, a to i v případě, kdy prostě není dostatek peněz. Když se chce, tak ono to vždycky nějak jde. "El Mariachi" v sobě má skutečně dobré, zajímavé scény, které neztrácejí ani provedením, naopak i díky němu jsou tak dobré. Povedený celovečerní debut, který následuje skvělá filmová smršť. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Podobné výtky jako Movie. V podstatě Rodriguezův debut. Bohužel je vidět, že tady bylo opravdu hodně málo peněz. To zas tak nevadí, je to debut. Jenže příběh je až moc triviální na 80 minut a chybí tomu šťavnaté charizmatické role jako v Desperadovi. Navíc zábavnost poměrně brzy klesá. Ale v Desperadovi dokázal co je Rodriguez zač! ()

WoWoW 

všechny recenze uživatele

No klobouk dolu, tenhle mexičan má talent a hlavu plnou super nápadů. Natočil, vyprodukoval, zrežíroval a napsal si scénář a vlastně stvořil i všechno ostatní k filmu za 7000 tisíc dolarů a ono se na to dá koukat, ba co víc je to fakt zábava. Je sice fakt, že přece jen v některých scénách to bylo vidět jak se šetří zuby nechty, ale stejně je to jeden z nejlepších nezávislých akčních filmů co znám, jestli né úplně nejlepší. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (28)

  • Mnoho střelných zbraní použitých ve filmu jsou skutečné zbraně zapůjčené z místní policejní stanice. Režisér Rodriguez také zmínil,  že byl často problém vypálit z nich více jak jednu ránu, než se zasekly. (HectorHagman)
  • Film vydělal 290x více, než byl jeho rozpočet. (Šéfik)
  • Robert Rodriguez natočil film s přátely, proto byl tak levný. (cariada)

Reklama

Reklama