Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V tomto animovaném příběhu o začátcích Santa Clause naváže mladý pošťák nepravděpodobné přátelství se samotářským výrobcem hraček. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 3

Recenze (359)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Excelentní, bezchybná a vizuálně dechberoucí pohádka, která hravě strká do kapsy všechny pixarovky. Šikovné animace, dobře zvolená hudba, krásný příběh a téma Vánoc, které španělé zvládli na jedničku. Vůbec bych se nedivil, kdyby z tohohle vznikla nová "klasika" vánočních pohádek. Perfektně mířeno jak na dětské publikum, tak na dospělé, zábavně naznačen vznik létajících sobů, Santového listu darebáků, klouzání komínem nebo červeného oblečku, přesná vyváženost humoru, citů i příběhu a ve výsledku si nemůžu vůbec na co stěžovat. Vrchol animované tvorby. ()

MICHAEL73 

všechny recenze uživatele

Vřele příjemné zpracování příchodu lásky do světa plného nenávisti a smutku. Klaus si nehraje na žádnou komerčně vytvořenou pohádku, on je pravý. Již od začátku nás zahltí vskutku veselý pocit z něčeho příjemného, ovšem v průběhu děje začíná přituhovat a objevují se momenty, které jsou až k slzám. Neztrácí své poslání po celou dobu. Poslání zaměřující se na nalezení radosti, které přináší další radost, a právě takové moudro přináší v originálním pojetí příběhu a postav. S čím krásnější můžete spojit příběh o lásce než s Vánocemi? Dokonce se samotným příběhem světoznámého výrobce hraček, jenž přináší o svátcích do domovů nadílky a s nimi i radost. Jak originálněji lze takový příběh pojmout? Odpověď je jednoduchá, stěží, a proto Klausovi patří velký klobouk dolů. Gratuluji mu k jeho zařazení k nynějšímu seznamu každoročních filmů na Vánoce. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Bol som veľmi zvedavý, čo za animák si to získal tento rok taký obrovský obdiv a také vysoké hodnotenia. Ale som z toho trochu rozčarovaný, lebo som čakal predsa len niečo o kus viac. Samozrejme, koncept a scenár bol vynikajúci, o tom niet žiadnych pochybností. Ale samotný typ použitej animácie ma akosi neohúril, a rovnako by som od takéhoto diela s takým obrovským posolstvom čakal aj oveľa oveľa lepšie dialógy. To ma naozaj nemilo prekvapilo... S tým obrovským hodnotením sa teda moc nestotožňujem, hoci to malo naozaj vynikajúci scenár. No ale nie je dôležitá len samotná kostra, ale aj aranžmá, ktoré v tomto prípade pôsobilo dosť slabučko... ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Tak jednoduše kreativní, tak roztomile nádherné. Nenápadný animák z Netflixu, představující perfektní příběhový origin, který si bere to nejlepší z animace a všemožných kousků typických pro Burtonovky, Grinche nebo třeba Ratatouilleho a v děsně fajn kabátě přináší krásný originální děj, příjemné postavy a roztomilý humor (u kterého se prostě jen celou dobu koutkem pusy usmívate a to ke spokojenosti naprosto stačí!). Jeden z těch filmů s vánoční tématikou, který bych si s chutí naservíroval na Štědrý den. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Každý dobrý čin vykřesá další." Klaus, co se týče příběhové linie okolo mladého pošťáka zažívajícího svůj morálně niterný zvrat, nenabízí nic neviděného, podává však velice originální pohled na "mýtus" okolo veleznámého tlouštíka v červeném kabátku, rozdávajícího radost dětem široko daleko. První záběry ze Smeerensburgu měly takřka burtonovský nádech, poté už začalo přibývat na barvách a všudypřítomné dobré náladě, které však nebylo úplně přáno. Zaujaly mě nesčetné nápady okolo postavy Klause, které dnes člověk vnímá jako něco už dávno zažitého - viz sobi, cesta komínem, dílna s hračkami, pomocníci (zakomponování Laponců do děje bylo opravdu kouzelné). Vedle toho musím zmínit nádhernou animaci, která, byť dvojrozměrná, měla neskutečně plastický nádech. BAFTA byla v tomto případě zasloužená! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (15)

  • Všetci obyvatelia Smeerensburgu majú iné vlasy: Krúmovci čierne, Ellingboevci červené, tzv. neutrálni (Laponci, Jesper, Alva) blond a mladý Klaus s Lydiou tmavohnedé. (megajalec)
  • Fiktivní město jménem Smeerensburg je založeno na skutečné usedlosti Smeerenburg na Špicberkách, která byla v 17. století prosperujícím velrybářským městečkem. (mi-ib)
  • Původně měli Sámové (Laponci) ve filmu mluvit také anglicky, ale tvůrci filmu tuto skutečnost přehodnotili, a proto nakonec mluví svým vlastním jazykem. (mi-ib)

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama