Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V tomto animovaném příběhu o začátcích Santa Clause naváže mladý pošťák nepravděpodobné přátelství se samotářským výrobcem hraček. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 3

Recenze (359)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Pekná rozprávka, ktorá v období sviatkov určite stojí za zhliadnutie. Aktuálne tunajšie hodnotenie 90 % mi však príde trochu prestrelené. Klaus je veľmi slušne spracovaným príbehom o začiatkoch Santa Clausa, ale keď si odmyslím svojsky naladených obyvateľov a ich dedinku plnú konfliktov, snímka neponúka príliš veľa originálneho. Okrem menších úsmevov navyše zo mňa táto rozprávka nevydolovala príliš veľa emócií. Príjemné sledovanie, no pozor, aby ste od Klausa nečakali priveľa. Ja som, bohužiaľ, zrejme asi dúfal v niečo extra. 7,5/10 ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Kdo zná Zeměplochu, tak mu Klaus z počátku bude připomínat dílo Zaslaná pošta, kdy jeden vychcaný chlápek dostane za úkol, aby zřídil poštu v oblasti, kde byly všechny předešlé pokusy naprosto neúspěšné. Tak je tomu ale fakt jenom řekněme v první třetině. Časem se pak snímek promění v klasický vánoční film, kdy je látka pojata úplně jinak a pracuje se tu s myšlenkou, jak to asi začalo. Animace je opravdu pěkná a připomíná klasické Disneyovky z dob, kdy se ještě s 3D tolik nepracovalo. Stejně tak humor je na úrovni a příběh ve vás dokáže vyvolat i nějaké emoce. Je smutné vidět, že tam kde selhávají velcí giganti, musí uspět nenápadní tvůrci. Ale tak to asi musí být v každém průmyslu. Klause rozhodně zařadím mezi nejlepší vánoční snímky a možná i animáky obecně. Tohle se fakt povedlo. 90% ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Animáky moc nevyhledávám, neboť ve většině případů nebývají mým šálkem kakaa. Tato španělská variace příběhu o začátcích Santa Clause je však příjemnou výjimkou. Tohle mi zkrátka sedlo snad po všech stránkách. Líbila se mi animace. Líbilo se mi jak vtině byly napsané jednotlivé postavy. Líbil se mi relativně jednoduchý a velice milý děj, který měl moc příjemné tempo. Ideální je tento snímek konzumovat během vánočních svátků. Vánoční atmosféra na mě ovšem dýchla i na počátku jara. [80 %] ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Je to jako když na vás dýchne duch Vánoc vašich dětských let. Jako když otevřete dárek, který vám i přes svou triviálnost a klišé udělá tu největší možnou radost. Prostě dokonalé pohádkové zjevení, které je skvěle 2D animované, díky čemuž jsem si přišel jako ten malý kluk, který takové animáky žral před érou 3D animace. Vše zde sedí jako sněhová vločka na sněžné hoře. Film, který jakoby byl udělán v devadesátých letech, ale zapomnělo se na něj. Animovaná dokonalost sama. Španělé vytvořili jeden z vánočních filmů, který si moc rád budu opakovaně připomínat, a pokud ho v Čechách dají do televizního programu na Štědrý den, rozhodně ho nevynechám. 95% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Asi jeden z nejlepsich vanocnich animaku. Film si po celou dobu udrzuje sviznost a milost a i kdyz se ocekavane od prvotniho hodne vtipnyho saskovani s frackovitym hlavnim hrdinou presuneme do dojemnejsiho zachranovani vesnice plny silenejch obyvatel a jen tak nejak mimochodem u toho vznikne legenda o Santa Clausovi, nikdy to nespadne do nejakyho prvoplanovyho poucovani a prehnanyho hrani na city. Coz je asi tim, ze to netocili americani. Souvisi s tim i styl animace, ktera je pekna, ale trochu netradicni. Za me teda naprosta spokojenost, film je sice s pribejvajicim casem lehce predvidatelnej a sem tam se nejaky hluchy misto najde, ale i tak jsem se prakticky celou dobu dobre bavil a pristi vanoce si ho rad zopakuju. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (15)

  • Původně měli Sámové (Laponci) ve filmu mluvit také anglicky, ale tvůrci filmu tuto skutečnost přehodnotili, a proto nakonec mluví svým vlastním jazykem. (mi-ib)
  • V prvých náčrtoch scenára jedli soby bobule. Filmový tím však čoskoro zistil, že tie sú pre soby jedovaté, tak ich vymenili za mach, ktorý v skutočnosti aj soby zvyčajne jedávajú. (megajalec)

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama