Reklama

Reklama

Mobilizace Luboše Dobrovského

(TV film)

Obsahy(1)

Život Luboše Dobrovského je velkým příběhem 20. století. Dokumentární vyprávění časově zasahuje do dvou totalit - nacistické a komunistické - do období první republiky i do svobodné éry po roce 1989. Novinář, disident a politik, ale také překladatel z ruštiny a polštiny zasáhl významným způsobem do historie naší vlasti. Působil v letech 1990-92 jako československý ministr obrany, v letech 1992-96 byl kancléřem prezidenta Václava Havla a v letech 1996-2000 českým velvyslancem v Ruské federaci. Působil jako redaktor zahraniční redakce Československého rozhlasu a dopisovatel v Moskvě. Kvůli aktivitám na „nesprávné straně“ skončil za normalizace v dělnických profesích a působil v disentu. Stal se jedním z prvních signatářů Charty 77. Po roce 1989 vstoupil do vysoké politiky, kde nebývale energicky zhodnotil tyto své osobní i profesionální zkušenosti. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Peddro odpad!

všechny recenze uživatele

Závěr naprosto znehodnotil zajímavý dokument. To, jak tam glorifikují pana prezidenta Havla a nenávidí pány prezidenty Klause a Zemana a premiéra Babiše, je ubohý projev malosti. Tento pořad je oslavou progresivismu a útokem na konzervatismus. Ubohost, hnus a tendenční propagandistická hanebnost. Autory hluboce pohrdám a považuji je za absolutní lůzu.... ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

Snaha o kultivovanou formu se vyrušuje se zřetelnou obsahovou prázdnotou; lze vznést oprávněně otázku, zda to není spíše mobilizace Václava Havla orientovaná na soubor dat spjatých s konvenčními službami Luboše Dobrovského pro Havla. Tedy, že dokument je vlastně povážlivým nedorozuměním jeho názvem počínaje. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama