Reklama

Reklama

Mladá vedkyňa Meng Li (Hannah Quinlivan) vynájde špičkový systém varovania pred sopečnými výbuchmi a vracia sa na tropický ostrov, kde tragicky zahynula jej matka, v nádeji, že sa jej podarí zabrániť ďalším úmrtiam. Na ostrove sa teraz nachádza jediný sopečný zábavný park a letovisko na svete, ktoré vymyslel jeho bezohľadný majiteľ Jack Harris (Jason Isaacs). Čoskoro vypukne chaos, keď doteraz spiaca sopka začne hrozivo dunieť. Nastáva strhujúci boj s prírodou o záchranu holých životov, zatiaľ čo zo sopky prší ohnivý dážď, ktorý spôsobuje smrtiacu skazu... (TV Markíza)

(více)

Recenze (38)

ilemas 

všechny recenze uživatele

Film mě zaujal svou vizáží už od prvotních titulků a hned následuje pastva pro oči všech cestovatelů na nádherně nasnímaný ostrov. Líbilo se mě prostředí , moderní lanovky, plošina na sopce, celý vizuál filmu. Samozřejmě plný klišé, 100x viděné jen v jiné obměně, vykrádačka snad ze všech katastrofických filmů o sopkách, vždy záchrana v poslední vteřině, sem tam někdo zařve pro efekt, ale i přesto se mě to velice líbilo. Mám rád tyto katastrofické filmy byť plné klišé, ale tak blbě točí i vychvalovaný Emmerich. Zde vše zachraňuje nádherný vizuál, pastva pro oči. Proto díky slabému hodnocení zvedám ze čtyř na plný počet. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Simon West po Con Air a Expendables 2 natočil svůj třetí nejlepší film tentokrát pro Čínu. Film má poměrně neotřelý nápad, kde na bývalé sopce postaví zábavní park pro lidi a zpočátku to opravdu působí jako prequel k Jurskému světu, dokud sopka nezačne opět řádit. Líbilo se mi, že všechny ženské hrdinky jsou modelovského rázu a upřímně hezčí Asiatky jsem já v životě neviděl, efekty jsou Hollywoodského rázu a vizuál a CGI je na velmi vysoké úrovni, což není pro Čínu úplně zvykem. Film má také slušné tempo, firebally z lávy létají téměř nonstop a destrukce jsou velkolepé. Není to sice film, ke kterému bych se někdy vracel, ale katastrofických filmů je jako šafránu a tenhle bych rozhodně zařadil mezi ty lepší. Příběh***, Akce****, Humor>Ne, Násilí>Ne, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra***, Napětí***. 7/10. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Pokud na otázku co čekáte od katastrofického filmu odpovíte, že hlavně skvělý vizuál a trochu toho napětí, tak si Skyfire užijete. Simon West má evidentně nakoukáno jak od Ronalda Emmericha, tak Rogera Donaldsona. Vybuchuje mu to jedna radost, trikové efekty jsou na špičkové úrovni, takže mu nic nebránilo protáhnout všechny postavy přepálenou akcí, která prostě k těmto filmům patří. Přece všichni nenastoupí do člunů a jen tak neodjedou, ne? No a k čemu by byl katastrofický film, kdyby v něm nebyly postavy, na kterých bude divákovi záležet. Navíc tak pěkná katastrofa jakou je výbuch sopky, může posloužit i k urovnání nejednoho pošramoceného vztahu. A na vztahy jsou Číňani machři. Existuje vcelku slušná možnost, že to co se mi zdá být jako patetické ždímání emocí, na některé lidi, resp. Číňany opravdu funguje. Asi proto, že takovou mentalitu prostě mají. Nebo jsem cynické hovado. I to může být pravý důvod, proč nejsem Skyfire ochoten brát vážněji, než třeba Drtivý odpad a jemu podobné filmostrofy. Pro mě je Skyfire jen popkornová zábava, která se místy snaží být něčím víc...což je chválihodné, ale zároveň je to i důvod, proč nedám vyšší hodnocení. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Najzábavnejší katastrofický film s vybuchujúcou sopkou. Akurát musíme vydržať serióznu úvodnú polhodinu v ktorej sa zoznámime s postavami, aby nám na nich akože záležalo. Mne boli viacmenej ukradnutí, ale potom sa konečne rozpútajú trikové orgie solídnej kvality. Akčné scény sú natoľko prestrelené, že namiesto napätia vo mne vyvolávali salvy smiechu, ale rozhodne to nuda nebola. Určite za to môže aj zbesilé tempo. Najviac ma rozosmiala naháňačka v ktorej po všelijakých možných zákrutách auto prenasleduje zlovestná láva. Vtipný, či už chcene alebo nechcene je film dosť často. Výsledkom je príjemná katastrofická jednohubka. 6/10. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý bavil vizuálne, aj čo sa týka katastrofických situácií, aj čo sa týka herečiek, vidno, že v Číne a celkovo v Ázii je z čoho vyberať, len nech dajú tým dievčatám moderný šat a nezväzujú chodidlá. Príbehovo to bolo slabšie, ale naozaj na Čínu je to dobré a mnohokrát lepšie než prehypované americké tzv. kinohity. ()

Galerie (194)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v Malajsii. (ČSFD)
  • Během závěrečných titulků běží scény z natáčení. (Duoscop)
  • Když Wentao Li (Xueqi Wang) šplhá z auta zavěšeného ze skály, tak má ocelové lano pod sebou. V tom případě by ho ale lano muselo strhnout, když auto spadlo. To se ale nestalo. (Duoscop)

Reklama

Reklama