Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká filmová verzia knihy od švédskej detektívnej dvojice (Per WAHLÖÖ a Maj SJÖWALL) - Den skrattande polisen, ktorá vyšla v češtine viackrát pod názvom Noční autobus. Dej príbehu začína 13. 11. 1967, kedy je v dvojposchodovom autobuse zastrelených 8 ľudí vrátane šoféra a jeden je vážne zranený. Kto mohol niečo také urobiť? Ide o dielo psychopata, alebo je zamýšľanou obeťou jeden z cestujúcich? Prečo bol medzi pasažiermi policajt? (arto)

(více)

Recenze (16)

Davis81 

všechny recenze uživatele

Mám moc rád filmy z těchto let z USA. Atmosféra San Francisca je unikátní, něčím speciální, skvělá i dnes, jak v reálu, tak ve filmech. V letech 70. a 80. filmově ta atmosféra uplně bez konkurence. I přesto patří tento snímek jen k průměrným záležitostem. Dost se táhne a chybí tomu náboj. Ale za shlednutí stojí. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Já jsem si myslel, že to bude taková ta klasická 70's kriminálka, která je plná honiček a střílení. Tady je akce dost málo. Dvojice detektivů spíš hledá, pátrá, sleduje, provádí výslechy, atd... Bohužel to postupem času trochu sklouzává do stereotypu. Možná to chtělo přidat trochu víc akce, možná by jenom stačilo film o trochu zkrátit. Ale nemůžu říct, že bych se u toho vyloženě nudil. Jsou to takový slabší 4 hvězdy. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Tradiční policajtské krimi, kde dva poldové vyšetřují masakr v autobuse. Je tu Dern, překvapivý Matthau, který se svým zmačkaným ksichtem do role poldy docela hodí a také Gossett se zbytky vlasů. A je v tom cítit snaha o realismus ala Francouzská spojka, takže pátrání je pomalé se spoustou slepých uliček a odboček. Bohužel je to i dost nudné, kromě výborného začátku, zásahu proti jednomu psychopatovi a slušného finále je to bez akce a rozřešení případu je docela o ničem. A ústřední dvojice poldů není nijak zvlášť zajímavá, ani sympatická. Zkrátka celkem normální, průměrná kriminálka na 3*. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Sedmdesátkový San Francisco má něco do sebe ve všem, ale Walter Matthau tentokrát uvízl v hodně nudný vyšetřovací kaši. A to je ještě ten lepší, jeho policejního parťáka s kníry (Bruce Dern) bych nechal na první červené vysadit, ať jde na stanici pěšky, třeba přes Jižní Karolínu. Parádní slibný začátek s vyvražďovačkou v dvoupatráku slibuje mnohé, ale nedočkáme se kromě obstrukcemi pomotaného vyšetřování ničeho. Tomu ničemu moc nepomohl ani tuctový dabing ČT z 1994. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

San Francisco jakožto oblíbené to místo filmařů se zde stává dějištěm zamotaného kriminálního případu. V poměrně dobře vymyšleném příběhu je namixováno napětí, drsné hlášky a pestré postavy (a tím nemyslím jen ty hlavní). Pochválit musím hlavně Bruce Derna (a samozřejmě casting, který ho do role vybral) za to, jak skvěle ztvárnil roli rádoby badasse ve stylu Dirty Harryho. Buldočího výrazu Walthera Matthaua si naproti tomu divák užije až až. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama