Reklama

Reklama

Sedm světů, jedna planeta

(seriál)
  • Velká Británie Seven Worlds, One Planet (více)
Trailer

Epizody(8)

Obsahy(1)

Vydejte se spolu s Davidem Attenboroughem za poznáním odlišností sedmi kontinentů... Před několika milióny let promluvily nepředstavitelné síly do podoby našeho světa. Rozervaly zemskou kůru na kusy nebo spíš na sedm kusů, a stvořily světové kontinenty. Každý má vlastní specifické klima, terén a každý obývají jedinečná zvířata. Přírodovědný seriál Sedm světů, jedna planeta z produkce televize BBC představuje skutečnou tvář každého kontinentu od pestrobarevného ráje Jižní Ameriky po spalující žár Afriky. Zároveň odhaluje, jakým způsobem rozdílné podmínky panující v Evropě, Austrálii, Asii nebo třeba na Antarktidě ovlivnily místní obyvatele. Nechte se překvapit nečekanými příběhy. Žasněte nad ikonickou krajinou. A obdivujte úžasná divoká zvířata. Sedm světů, jedna planeta je fantastická cesta kolem světa, o kterém jste si mysleli, že ho dobře znáte. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Prvýkrát vidím po takmer 50 hodnoteniach, aby mal program 100%. Ale absolútne zaslúžene. Pán Attenborough je dokumentarista s veľkým D a niekedy sa človeku zatajuje dych a zastavuje rozum, ako dokázal získať takého zábery. Geniálne dielo a už sa "teším" na prvého chytráka, ktorý to ohodnotí nižšie ako 5 hviezdami, lebo on s mobilom natočí asi lepšie. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Neviem, či som videl niektorý dokument od BBC, ktorému by som nenapálil z fleku päť hviezd. Tento nie je výnimkou, práve naopak. Nádherným a monumentálnym spôsobom predstavuje každý jeden kontinent a zaujímavosti života na ňom, pričom tvorcovia samozrejme prišli s množstvom paralyzujúcich unikátnych záberov, ktoré v súznení s komentárom od Attenborougha doslova vyrážajú dych. Impozantný prírodopisný kúsok. 95 % ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých dokumentov, ktorý je dychberúci. Ukazuje prírodu a jej obyvateľov v takých situáciách, aké sme u nich často krát nemali možnosť vidieť. Ako ide technika dopredu, dostávame sa k zvieratám bližšie a môžeme ich sledovať pri každodenných činnostiach. Sedem svetov a jedna planéta je nádherný projekt, rovnajúci sa kvalitou ku dielam ako Planet Earth I a II a Blue planet I a II. David Attenborough má už 95 rokov a stále nám pomáha vidieť prírodu inak. Pomáha nám zamyslieť sa, a v tomto seriály začína ukazovať aj reálne dopady. Niekedy mi z toho bolo až smutno. V konečnom dôsledku ale vizuálna a hudobná žranica, ktorá ukazuje obrovské bohatstvo našej planéty a všetkých, ktorých sa naša činnosť priamo alebo nepriamo dotýka. Mrože, žraloky obrovské, hnedé hyeny alebo ľadové medvede sú len špičkou ľadovca. Treba vidieť!!! ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

(Kdo je Xell a proč tomu dal 2 hvězdičky? Ať uvede racionální a uvěřitelný úkol. Je to téměř nesplnitelná výzva.) A těch 98% si to taky nezaslouží, protože BBC a pan Attenborough se pravděpodobně opět překonali (ať je to jakkoliv nemožné). Opět mimořádně úchvatné. Neskutečně napínavé a dramatické, strhující, úchvatné. Už dlouho jsem nezažil tolik napětí a dramatu v jedné jediné hodině. Dech se mi tajil od začátku do konce. Překrásné a zároveň mimořádně děsivé. A český komentář Jirky Dvořáka je naprosto perfektní. V celku zase nejde o nic nového, ale je to zase podáno trochu jinak a mimořádně špičkovým způsobem. Přesto jsem se některé nové zajímavé informace dozvěděl, což mně velmi těší. Opět zcela mimořádná sága. 100%, tady jde dát to hodnocení jenom výš. ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

BBC zase o krok dál, dokonalé záběry ze světa zvířat, jaké tu ještě nebyly. Závěrečné za kamerou jsou často zajímavé, ale mě bylo proti srsti. Jak tam ti velcí badatelé s technikou za miliony a miliony a tím obrovskou uhlíkovou stoupu otravují mezi těmi zvířaty a koukají jim do talíře. Navíc tedy vůbec nechápu přílišné zaměření na velká zvířata a tím i točení se dokola - mědvědi a zase medvědi...rys a zase rys a pak vlk.. Trošku škoda.. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (1)

  • Filmovanie série trvalo 4 roky, jednotlivé filmové štáby navštívili 40 krajín sveta a natočili viac než 2000 hodín záznamu. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama