Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Španělský koprodukční snímek se soustředí kolem tří hlavních hrdinů a jejich příbehů. Mateo (Álvaro Cervantes) pracuje jako strážce španělské hranice v marocké Melille a jeho denním chlebem je bránit uprchlíkům v nezákonném vstupu do země, což je pro něj také zdrojem jistého morálního dilemmatu. Gonzalo (Luis Tosar) již dlouho podmaňuje svůj život boji proti lovení slonů na slonovinu, nyní je ovšem na čase věnovat se i své rodinně, jmenovitě dceři Sandře (Anna Castillo), která má problém s drogami. A končně malý Adú (Moustapha Oumarou) po vraždě matky podniká strastiplnou cestu z Kamerunu do Španělska za otcem. Film z různých perspektiv představuje otázku odlišných priorit a komplexitu situace s uprchlíky, nebývalé hrůzy a naprosté odhodlání. (Candice)

(více)

Videa (25)

Trailer 2

Recenze (22)

Mírouš odpad!

všechny recenze uživatele

Další masírka pro blbce na téma chudáci imigranti. S tímhle jděte do hajzlu, tohle vám nikdo nežere. Každej normální ví, jaká je realita. Jedou sem zadarmo bydlet a ukázat nám trochu tý jejich kultůůůůry. To v jejich řeči znamená vraždit nemuslimy, znásilňovat, krást a dýlovat drogy. To už se ale do propagačního videa nehodí, že? ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Pohraničník, který je u smrti uprchlíka, který se snažil dostat do španělské enklávy v Maroku Melille , aktivista bojující proti pytlákům slonů v Kongu, ale hlavně malý kamerunský chlapec Adu, který po vraždě matky se snaží dostat všelijak do Španělska za tátou. Tři linky zajímavého španělského dramatu z exotiky Konga, Senegalu, Maroka, který se dotýká témat imigrace. Smutné, dramatické, mrazivé a místy vypočítavě dojemné, ale hlavně se na to dobře koukalo. Tosar je jistota, ale ten malej černoušek byl na Oscara. ()

Reklama

deizolator 

všechny recenze uživatele

Poutavý, napínavý a dobře natočený příběh, navíc obohacený neokoukanými reáliemi Afriky. Ačkoliv mi tam vadila ta politická nóta obecenstvu (pusťte je do Evropy), snažil jsem si ji odmyslet, a proto jsem si film užil. Zajímavější by bylo věnovat víc pochopení popotahovaným hraničářům, kteří v hlídání hranic podléhají obrovskému tlaku, a to i psychologickému. Bohužel jsou scénářem spíše odsouzení - jako zvrhlíci, jejichž vinou přišel jeden z hordy nelegálních uprchlíků o život - ačkoliv o něj přišel svou vlastní vinou. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

tri príbehy otec-ochranca slonov a jeho dcera narkomanka ... hmm to bolo niečo - akosi "mimo obliga". Colníci a strážcovia hraníce EU pred imigrantami - priznávam tie ploty by som ešte zvýšil, a pridal ešte viac hraničiarov, napokon príbeh malého chlapca ... to bolo take trocha tlačenie na pílu .... smutný tragický .. beznádejne osudový. Chválim Výborne naaranžovaný hudobný podmaz. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Uprchlíci jsou dnes u evropských filmařů oblíbeným tématem. A nejvíce se k tomu samozřejmě vyjadřují ty země, kterých se to nejvíc týká. Standardně Francie, často i Itálie a teď už koukám, že i Španělsko. Přitom ale v tomto filmu vypráví příběhy dva. Jeden z pohledu Španělů, druhý z pohledu imigrantů a i když je v nich kvalitativní rozdíl, zíráte s otevřenou pusou a přijímáte s pokorou fakt, že žijete v zemi, kde se Vás podrobné problémy rozhodně netýkají. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Filmovalo sa v Španielsku, Maroku a Benine. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama