Reklama

Reklama

Třináctiletý Sam Cleary (Javon 'Wanna' Walton) má podezření, že jeho záhadně samotářský soused pan Smith (Sylvester Stallone) je ve skutečnosti legendární hrdina Samaritán, který byl před 25 lety prohlášen za mrtvého. Zločinnost je na vzestupu, město balancuje na hraně chaosu a Sam se rozhodne vylákat svého souseda z úkrytu, aby zachránil město před zkázou. (Prime Video)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (230)

drackula 

všechny recenze uživatele

Stallone je kráľ! 👑 Úloha mentora, ktorý vie čo a ako mu neuveriteľne sedí. A zápletka môže byť pokojne superhrdinská. Však aj Rambo a Rocky sa dajú považovať za superhrdinov. Prvá polovica filmu sa najviac ponášala na Rockyho/Creeda, kde bola dôležitá interakcia medzi samotárom čo chce mať pokoj a chlapcom, ktorý sníva o svojom hrdinovi. Čím viac ale blížil záver, dianie pritvrdzovalo a finále už bolo skoro ako Rambo 4. Hlavný zvrat je predvídateľný, ale jeho prezradenie je neskutočne efektné. Sly to stále vie. Viac takýchto superhrdinských filmov! 80% Amazon ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Už v první minutě sem pochopil, proč má film tolik % kolik má. Když totiž divák během první minuty ví, o co jde, když divák v první, do prdele v první minutě ví pointu, je něco kurevsky špatně. Neskutečný, jak nesmyslně a okamžitě dokázal Avery posrat jakýkoliv zvrat, nebo moment překvapení už v první minutě, nevěřil jsem vlastním očím, to sem za svoji skoro třicetiletou kariéru čumění na filmy snad nezažil. Pokud jde o film jako takový, jde na ruku Stallonemu a jeho typickému herectví. Takže se tichý a nevrlý hrdina poflakuje, otravuje ho kiddo a on občas někomu dá facku. Po hodině a půl mluvení je 20 minut na konci svižná akce, která absolutně postrádá styl, jelikož je nepochopitelně natočená v PG ratingu. Proč, kurva proč dneska ještě někdo točí na stream akční filmy v PG ratingu, pro koho? Pro všechny ty děti co si platí Netflix, Disney+ a Amazon Prime? Nebo to platíme my, oldschoolový dědci co chtějí vidět oldschoolového pradědka lámat kosti a trhat těla, ze kterých poteče tuna vnitřností? Když budu chtít ťuťu bžundu pro buzeranty, pustím si nového Thora. Jdi se vysrat Avery! Stallonemu to na starý kolena nežeru. Nelíbilo se mi nic víc jak na 3* někdy od roku 2010, kdy naprosto zazdil tunou debilností vše, od všech dílů Postradatelných, přes nového Ramba až po odporný žvást Jedna mezi oči. Nejde mu to, nebaví mě to. Snaží se to pořád uhrát na to, že osmdesátky byly hloupé a nudné, ale podle mě byly mnohem víc. Stallone, důchod, prosím.50%. ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Já těm našim legendám přeju i v tom jejich šíleným věku točit pořád nějaký povedený perly! Sly je geniální v tom, že on prostě ten čas a věk umí stále parádně obelhávat! Samaritán mu možná není šitej na míru, ale on si postupem minutáže v bijáku tu míru na sebe přešívá a přešívá a jde mu to opravdu slušně! Žádnej propadák nepřišel, všichni kritici choďte směle směr ku piči! Naopak překvapení a to hlavně proto, že si to Stallone pořád suše dává a že na to hlavně furt má! 65% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Dlouho odkládaný kousek od Julia Averyho (jehož Overlord před pár lety se mi celkem dost líbil) to nakonec dotáhl jen na Amazon a vzhledem k výsledku se vlastně není čemu divit. Nebýt Slye, jedná se o naprosto zaměnitelný komiksový superhrdinský (meh, už je to nuda) příběh s obyčejnou akcí a ještě obyčejnějším průběhem. Do kina bych na to rozhodně nešel. Průměr. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Bylo mi jasné, že to nebude žádný zázrak a upřímně jsem to podstoupil jen kvůli vkusnému traileru a hlavně mé oblíbené postarší hvězdičce. Ukázka naslibovala hory doly, realita však byla úplně jiné kafe. Sledovat pak po většinu stopáže malé, nesympatické děcko v hlavní roli mi činilo opravdu velké utrpení. Jako by nestačilo, že příběh za moc nestál a celé to bylo přinejmenším hloupé. Snaha získat si mladší diváky takto kýčovitým malým fakanem je skutečně pozoruhodná. Proto jsem se docela dost nudil a vlastně bych vám ani nedokázal odpovědět, proč jsem to dokoukal až do konce. Později sice Samaritán dostane výrazně více prostoru, ale jen těžko již může něco zachránit. Vždyť já ani nedokázal pochopit z jakého důvodu si toho kluka vůbec oblíbil. Jasně, byla to s prominutím tak trochu sračka. Na druhou stranu však smekám před výkonem Sylvestra Stallone, neboť ten mne rozhodně nezklamal. Je až k neuvěření, jakou roli je ve svých takřka osmdesáti schopen věrně ztvárnit! 30% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Když jde Joe (Sylvester Stallone) v dešti po ulici a začne ho sledovat gang, má kapuci, která je součástí bundy. Tu má v některých záběrech nasazenou a v některých ne. (Fenk)
  • V 52. minutě odloží Sam (Javon Walton) mísu s ledem na gauč, ale v následujícím záběru je na stolku. (VášaVF)
  • V 65. minúte nastáva scéna, kedy Joe (Stallone) aj s malým dievčaťom preskočí cez auto, prevrhne ho a ukryje sa zaň pred hodeným granátom. Takým, aký v minulých scénach dokázal vyradiť všetku elektroniku v okolí výbuchu. Tu však nevyradí ani len mobilné telefóny početných pozerajúcich sa ľudí, ktorí celú scénu na mobil natáčajú. (baclajean)

Související novinky

Warneři uzavřeli dohodu s MGM

Warneři uzavřeli dohodu s MGM

15.08.2022

Studia MGM a Warner Bros. Pictures uzavřela novou několikaletou smlouvu, podle níž v budoucnu přeberou Warneři zodpovědnost nad mezinárodní (tedy mimo USA) filmovou distribucí MGM. To mělo doposud… (více)

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

28.06.2022

Novozélandský herec Russell Crowe se v poslední době v tvoření jen tak nezastavuje. Zatímco už za pár dnů ho diváci budou mít šanci vidět ve vedlejší roli boha Dia ve značně očekávané nejnovější… (více)

Reklama

Reklama