foto

Pilou Asbæk

  • nar. 2.3.1982 (35 let)
    Kodaň, Dánsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Pilou Asbæk vystudoval v roce 2008 Dánskou národní divadelní školu a svůj debut zaznamenal ve filmu Nielse Ardena Oplevho, Oddělené světy (2008). Během několika let a po hlavních rolích ve snímcích R (2010) Tobiase Lindholma a Michaela Noera, En Familie (2010) Pernille Fischer Christensenové a především dvou televizních seriálech: Blekingegade (2009) a mezinárodním hitu Borgen (2010), ve kterém vystupoval za velkého uznání jako "spin doctor", mediální manipulátor, Kasper Juul, se stal Pilou jedním z největších dánských filmových talentů. Byl vybrán jako "Vycházející hvězda" na Berlin Film Festival 2011 a ve stejném roce obdržel cenu Robert and Bodil Award za Nejlepší herecký výkon v hlavní roli za film R (2010).

Film Europe Media Company

Herecká filmografie

2017 Ghost in the Shell
Hra o trůny (TV seriál)
Epizoda 1 (S07E01)
Woodshock
2016 Ben Hur
Hra o trůny (TV seriál)
Vrata (S06E05)
Domů (S06E02)
2015 Boj
9. april
2014 Lucy
Rychlochůze
Tiché srdce
Zabijáci
1864 (TV seriál)
Epizoda 8 (E08)
Epizoda 7 (E07)
Epizoda 6 (E06)
Epizoda 5 (E05)
Epizoda 4 (E04)
další epizody
2013 Borgiové (TV seriál)
Vladař (S03E10)
Výbušný plán (S03E09)
Lucreziin gambit (S03E07)
Relikvie (S03E06)
Vlk a beránek (S03E05)
další epizody
Sex, drogy a daně
Vláda (TV seriál)
Valget (S03E10)
Rozum a cit (S03E09)
Pád (S03E07)
Hříšníci minulosti (S03E06)
Nesesmilníš (S03E05)
další epizody
2012 Únos
2011 Bora Bora
Vláda (TV seriál)
Poznámka mimořádné povahy (S02E10)
Právo na soukromí (S02E09)
Co ztratíš uvnitř, získej navenek – druhá část (S02E08)
Co ztratíš uvnitř, získej navenek – první část (S02E07)
Oni a my (S02E06)
další epizody
2010 En familie
Informátorka
R
Venus
Vláda (TV seriál)
První úterý v říjnu (S01E10)
Rozděl a panuj (S01E09)
Okurková sezóna (S01E08)
Nevidět, neslyšet, nemluvit (S01E07)
Státní návštěva (S01E06)
další epizody
2009 Krotitelé příšer
Muži z Blekingegade (TV seriál)
Zločin (TV seriál)
Epizoda 3 (S02E03)
2008 Comeback
Deroute (TV seriál)
Dig og mig
Oddělené světy

Dokumentární

2015 Normální porucha

TV pořady

2014 The Eurovision Song Contest (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace