Reklama

Reklama

Zámek a klíč

(seriál)
  • USA Locke & Key
Trailer 1
USA, (2020–2022), 21 h 31 min (Minutáž: 34–57 min)

Předloha:

Joe Hill (komiks)

Hrají:

Kevin Alves, Thomas Mitchell Barnet, Coby Bird, Asha Ashanti, Laysla De Oliveira, Griffin Gluck, Eric Graise, Connor Jessup, Emilia Jones, Hallea Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Otec tří dětí je zavražděn. Sourozenci se tak nastěhují do domu, který je plný klíčů proměňujících realitu. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (165)

MIMI.kry 

všechny recenze uživatele

Infantilní blbina pro děti. Dům je naprosto úžasný, mohla by z toho být atmosferická pecka, ale chtělo by to úplně jiný příběh. Drama to není, horor to není, napětí to nemá, je to prostě báchorka pro děti zhruba do dvanácti let. Kdo Zámek a klíč srovnává s The Haunting of Hill House, není asi zrovna při smyslech. Sorry, tohle fakt pro dospělého diváka není ( a to mám některé tajemné pohádky ráda, tohle už bylo ovšem moc a bez přesahu, který by mohl oslovit starší věkovou skupinu). Přesvědčte se sami. ()

psychoJoa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jo. Tohle je jedno velké zklamání! Tak slušně rozjetý seriál... a tak šíleně zpackaný. Fakt mě o to víc zajímá předloha, protože přece nemůže být tak stupidní. Fakt mě nejvíc rozčiluje, jak tam nikdo nepřemýšlí. Hororová “logika” převládá od půlky série a fakt kazí všechno, co se do té doby povedlo. Jedno špatné rozhodnutí beru, ale tam je co nápad, to totální blbost. A ten konec? A co třeba ten strach? Ten jako už nikdo neřeší? Ach jo. Fakt jsem z toho smutná. ()

Reklama

Philipus 

všechny recenze uživatele

Já nevím, čekám vždycky asi moc. Děj byl dobrý, později bylo i vysvětleno, co a jak, což oceňuji. Ale u jiných skvělých seriálů hltám každé slovo, aby mi nic neuniklo. Tady jsem si stihl i uvařit, sjet sociální sítě, číst knížku. Poslední díl byl hrozně předvídavý, Ellie byla jasná vč. závěru. Občas se stalo, že si postavy protiřečily, ale tak to jsou filmové chyby. Předpokládám, ze konec to nebyl a třeba bude druhá série lepší. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

V porovnání s geniálním comicsem (který jsem četl před lety) je to bohužel o dost slabší. V posledním díle to fakt působí hrozně, naštěstí to konec zachrání, i když hlavně kvůli feelingu Stranger things. Potenciál, herci a atmosféra jsou slibné, jenže ty změny mě lezou krkem. Scot Kavanaugh černej? Sam Lesser depkař? Ale no tak, snad druhá serie to zlomí. A ten tatík byl pěknej tragéd. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

6,5/10. Bohužel, komiksová předloha je natolik dobrá, že adaptace šla dopředu do prohraného souboje. Přesto je velká škoda, že se Netflix rozhodl celou látku zaobalit do svého typického teen mystériozního hávu (komiks je mnohem dospělejší a temnější) a mimo fajn lokace a ještě víc fajn seriálový audiovizuál... nepřijít s ničím navíc. Ucházející herce sráží na kolena pitomý scénář, jenž se s komiksem rozchází ve větší míře, než je k užitku a atmosféra jde většinou do kopru při prvním nelogickém zachování postav - což prostě bolí. Štěští, že je zmíněná předloha tak dobrá a drží adaptaci relativně pohromadě. Škoda... tady bylo zaděláno na NEXT BIG THING a nestalo se. ()

Galerie (331)

Zajímavosti (6)

  • Komiksová předloha se odehrává ve městečku Lovecraft, pojmenovaném podle spisovatele H.P. Lovecrafta. V seriálové adaptaci chtěl autor komiksu i scénáře Joe Hill uctít dalšího svého oblíbeného hororového tvůrce, a tak se městečko jmenuje Matheson podle Richarda Mathesona. (D.Moore)
  • Autoři komiksové předlohy Joe Hill a Gabriel Rodriguez si v této epizodě zahráli dvojici zdravotníků. Nebylo to přitom poprvé – zdravotníci s jejich tvářemi se objevili už v knize „Zámek a klíč 6: Alfa a omega“. (D.Moore)

Reklama

Reklama