foto

Richard Matheson

  • nar. 20.2.1926
    Allendale, New Jersey, USA
  • zem. 23.6.2013 (87 let)
    Calabasas, California, USA

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Spisovatelská filmografie

Filmy

2021 I Am Legend 2 - kniha
2011 Ocelová pěst - kniha
2009 Box - povídka
2007 I Am Omega - kniha
Já, legenda - kniha
1999 Ozvěny mrtvých - kniha
1998 Jak přicházejí sny - kniha
1981 Malá, menší, ještě menší - kniha
1980 Kdysi dávno - kniha
1974 Ledová ňadra - kniha
1973 Das kleine Fernsehspiel: Die Prüfung (TV film) - kniha
Legenda pekelného domu - kniha
1971 The Omega Man - kniha
1970 Studený pot - kniha
1967 The Young Warriors - kniha
1964 Komedie plná hrůz - kniha
The Last Man on Earth - kniha
1957 The Incredible Shrinking Man - kniha

TV seriály

2019 The Twilight Zone (TV seriál) - povídka
Nightmare at 30,000 Feet (S01E02) - povídka
2010 Griffinovi (TV seriál) - povídka
The Splendid Source (S08E19) - povídka
2005 Mistři hrůzy (TV seriál) - povídka
Dance of the Dead (S01E03) - povídka
1962 Zadáno pro Alfreda Hitchcocka (TV seriál) - kniha
1960 The Twilight Zone (TV seriál) - povídka
Third From the Sun (S01E14) - povídka
1959 The Twilight Zone (TV seriál) - povídka
And When the Sky Was Opened (S01E11) - povídka

Scenáristická filmografie

Filmy

1996 Trilogy of Terror II (TV film)
1990 Dreamer of Oz, The (TV film) - původní scénář
Parťák
1983 Čelisti 3
1980 Kdysi dávno
1977 Dead of Night (TV film)
Strange Possession of Mrs. Oliver, The (TV film)
1975 Trilogy of Terror (TV film)
1974 Dracula (TV film)
Stranger Within, The (TV film)
The Morning After (TV film)
1973 Legenda pekelného domu
Night Strangler, The (TV film)
1972 The Night Stalker (TV film)
1971 Duel (TV film)
1969 De Sade
1968 The Devil Rides Out
1967 The Young Warriors
1965 Die! Die! My Darling!
1964 Komedie plná hrůz
The Last Man on Earth
1963 Havran
1962 Historky hrůzy
Night of the Eagle
1961 Jáma a kyvadlo
Pán světa
1960 Zánik domu Usherů
1959 The Beat Generation
1957 The Incredible Shrinking Man

TV seriály

2019 The Twilight Zone (TV seriál) - původní scénář
Nightmare at 30,000 Feet (S01E02) - původní scénář
1986 Neuvěřitelné příběhy (TV seriál)
Génius (S01E23)
Panenka (S01E22)
1985 Pásmo soumraku (TV seriál)
1980 Marťanská kronika (TV seriál)
Marťané (E03)
Osídlenci (E02)
Expedice (E01)
1966 Star Trek (TV seriál)
Nepřítel v nás (S01E04)
The Girl from U.N.C.L.E. (TV seriál)
1964 The Twilight Zone (TV seriál)
Spur of the Moment (S05E21)
Night Call (S05E19)
1963 Bob Hope Presents the Chrysler Theatre (TV seriál)
The Twilight Zone (TV seriál)
Nightmare at 20,000 Feet (S05E03)
Steel (S05E02)
Death Ship (S04E06)
další epizody (4)
1962 The Twilight Zone (TV seriál)
Young Man's Fancy (S03E34)
Little Girl Lost (S03E26)
1961 The Twilight Zone (TV seriál)
Once Upon a Time (S03E13)
The Invaders (S02E15)
1960 The Twilight Zone (TV seriál)
Nick of Time (S02E07)
A World of His Own (S01E36)
A World of Difference (S01E23)
další epizody (4)
1958 Buckskin (TV seriál)
Lawman (TV seriál)
1957 Have Gun - Will Travel (TV seriál)

Herecká filmografie

Host

TV pořady

1981 20 heures le journal (TV pořad)

Fanoušci tvůrce