foto

Richard Matheson

  • nar. 20.2.1926
    Allendale, New Jersey, USA
  • zem. 23.6.2013 (87 let)
    Calabasas, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Spisovatelská filmografie

Filmy

2011 Ocelová pěst - kniha
2009 Box - povídka
2007 I Am Omega - kniha
Já, legenda - kniha
1999 Ozvěny mrtvých - kniha
1998 Jak přicházejí sny - kniha
1981 Malá, menší, ještě menší - kniha
1980 Kdysi dávno - kniha
1974 Ledová ňadra - kniha
1973 Das kleine Fernsehspiel: Die Prüfung (TV film) - kniha
Legenda pekelného domu - kniha
1971 Omega Man, The - kniha
1970 Studený pot - kniha
1967 The Young Warriors - kniha
1964 Komedie plná hrůz - kniha
Last Man on Earth, The - kniha
1957 The Incredible Shrinking Man - kniha

TV seriály

2005 Mistři hrůzy (TV seriál) - povídka
Dance of the Dead (S01E03) - povídka
1999 Griffinovi (TV seriál) - povídka
1962 Zadáno pro Alfreda Hitchcocka (TV seriál) - kniha

Scenáristická filmografie

Filmy

1996 Trilogy of Terror II (TV film)
1990 Dreamer of Oz, The (TV film) - původní scénář
Parťák
1983 Čelisti III
1980 Kdysi dávno
1977 Dead of Night (TV film)
Strange Possession of Mrs. Oliver, The (TV film)
1974 Dracula (TV film)
Stranger Within, The (TV film)
The Morning After (TV film)
1973 Legenda pekelného domu
Night Strangler, The (TV film)
1971 Duel (TV film)
1969 De Sade
1968 The Devil Rides Out
1967 The Young Warriors
1965 Die! Die! My Darling!
1964 Komedie plná hrůz
Last Man on Earth, The
1963 Havran
1962 Historky hrůzy
Night of the Eagle
1961 Jáma a kyvadlo
Pán světa
1960 Zánik domu Usherů
1959 The Beat Generation
1957 The Incredible Shrinking Man

TV seriály

1986 Neuvěřitelné příběhy (TV seriál)
Génius (S01E23)
Panenka (S01E22)
1985 Pásmo soumraku (TV seriál)
1980 Marťanská kronika (TV seriál)
1966 Star Trek (TV seriál)
Nepřítel v nás (S01E04)
The Girl from U.N.C.L.E. (TV seriál)
1963 Bob Hope Presents the Chrysler Theatre (TV seriál)
1958 Buckskin (TV seriál)
Lawman (TV seriál)
1957 Have Gun - Will Travel (TV seriál)

Herecká filmografie

Filmy

1980 Kdysi dávno
1974 Kmotr II

TV seriály

1977 Kmotr (TV seriál)
1976 Captains and the Kings (TV seriál)

Dokumentární

1992 HBO First Look (TV seriál)

TV pořady

1981 20 heures le journal (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace