Reklama

Reklama

Od koťátek pracky pryč! Hon na internetového zabijáka

(seriál)
  • Velká Británie Don't F**k with Cats: Hunting an Internet Killer
Velká Británie, 2019, 3 h 7 min (Minutáž: 57–66 min)

Režie:

Mark Lewis

Scénář:

Mark Lewis

Hudba:

Andrew Skeet

Hrají:

Justin Trudeau (a.z.), Luka Magnotta (a.z.)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Hrozivá videa vyšinutého zločince donutí skupinku amatérských internetových detektivů pustit se do riskantního pronásledování, které je vtáhne do temného podsvětí. (Netflix)

Recenze (102)

Tristaver 

všechny recenze uživatele

Docela slušnou dynamiku na počátku vystřídá unylejší střed (druhá epizoda slabší), ale naštěstí to ve třetím díle tvůrci zase doženou. Čím méně o Magnottovi víte, tím lépe - já udělal chybu, že jsem si toho dost přečetl před zhlédnutím dokumentu. Každopádně Netflixu kloubouk dolů, co ukázali (jakkoliv to přibarvili), protože takhle detailním způsobem popsat vyšetřování (a to jak profesionální, tak to amatérské) na celé časové ose, to je kumšt. Nejlepší je ale opravdu závěr - když už člověk očekává zakončení, a on přijde na scénu Manny... ()

tnp101 

všechny recenze uživatele

Úvodní premisa točící se kolem psychopata, který pro zábavu usmrcuje zvířata před kamerou, ne že by nebyla zajímavá, ale investigativní „geekové“ mi nebyli sympatičtí. I kdyby se tak amatérsky a jakoby nuceně vyjadřovali pouze v rámci dokumentu, nic to nemění na faktu, že první dvě epizody pro mě tihle hustí chytrolíni táhli citelně dolů. Výrazný zlom nastává u třetí epizody, kde se vše téměř exluzivně zaměřuje na osobu v hledáčku a je to paráda plná napětí, emocí a podnětů k zamyšlení. Sestříhat první dvě epizody do půl hodinky, nalepit je na začátek třetí epizody a vydat to jako celovečerní dokument, by tomu slušelo víc. 80% ()

Reklama

Soweek 

všechny recenze uživatele

Vskutku zajímavá podívaná. O kauze jsem si předem nic nezjišťoval a první dva díly jsem opravdu nevěděl, jestli se něco takového opravdu stalo nebo to je jen skvěle napsaná detektivka od Netflixu podávaná v podobě dokumentu. Tohle by bylo hodné další série Temného případu, jen se bohužel jedná o pravdivý příběh. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Neskutečně dobrá věc. Díky faktu, že popisuje naprosto reálné (a naprosto zrůdné) věci, tak je to napínavější, než veškeré kriminálky s teroristy, mrazivější, než půlka severské produkce dohromady a lidštější, než všechny díly ordinace v růžové zahradě. Hrozně zajímavé je tu zapojení "amatérských detektivů," kteří se vydávají na cestu za nalezením někoho, kdo sice páchá hrozná zvěrstva, ale díky lehkosti dokumentu člověk v prvním díle skoro zapomněl, o čem to je.. A postupně se přitvrzuje a je to neskutečná jízda s mrazením v zátylku. Od první minuty do poslední - skvělé (a to i když případ znáte). ()

Sayko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neskutečná jízda. Taková je tahle detektivka ve dvou slovech. Nestačím se ani rozkoukat a už zde máme přehršel mrtvejch koťátek a internetovýho psychopata alá filmovou hvězdu. Fakt, že je internet rychlý místo, by nijak neměl hrát roli v tom, jakým způsobem je natočený film. Ale zde se bohužel stal opak pravdou. Jinak velmi zajímavý příběh a promyšlené plány vraha jsou zpracovány tak rychle, že si je divák vlastně neužije tak, jak by chtěl. Sice nám, což je velké plus, tvůrci nabízejí skvělou atmosféru a velmi propracovaný příběh, ale je to na úkor toho, že máme po třech dílech konec, což mi přijde jako faaakt škoda. No co, snad se dočkáme pokračování. Nebo aspoň něčeho podobného. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Luka je na fotce s přáním své matce podepsán jako Eric. Je to proto, že se narodil jako Eric Clinton Kirk Newman. V roce 2006 si však změnil jméno na Luka Magnotta. (Muffino)

Reklama

Reklama