Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naše republika je vyhlášená svým domácím pečením a tradičními recepty, které se u nás podobně jako pekařské a cukrářské „fígle“ předávají v rámci rodinného dědictví v ohmataných sešitcích z generace na generaci. Ochutnejte s námi dobroty ze všech koutů naší země, odkud do soutěže přijelo dvanáct soutěžících. Peče celá země je tady! Výpravná a laskavá soutěž o nejlepšího tvůrce bábovek, koláčů, dortů a moučníků. Jejím cílem a smyslem je ukázat lásku k tak zdánlivě banální „práci“, jakou je pečení. Ve skutečnosti se totiž za touto činností skrývá mnohem více, počínaje úctou k tradicím a umu předků. Pořad vzdává hold fascinující zručnosti lidských rukou a vyslovuje uznání zápalu pro věc, který nejlepší domácí pekaři musí mít. V neposlední řadě je posláním zprostředkovat divákům pohled na neuvěřitelné skvosty české, moravské, slezské, ale i světové kuchyně, které si budou chtít doma ihned po zhlédnutí sami upéct. Peče celá země nabídne tradiční receptury, ale i inovativní postupy. Dvanáct finalistů bude muset čelit kreativním výzvám, kdy mohou doma trénovat a vylepšovat, čekají je rovněž úkoly, se kterými se setkají někdy i poprvé v životě. Asistovat u pečení jim bude moderátorská dvojice Tereza Bebarová a Václav Kopta. Rozhodovat o vítězných pekařích a cukrářích daných kol budou porotci Josef Maršálek a Mirka van Gils Slavíková. Uznávaní odborníci, kteří šíří cukrářské umění i za hranicemi Česka...
Již podruhé představí Česká televize fenomén všech kulinářských soutěží. Po úspěšné první řadě pořadu, jehož finále sledovaly téměř dva miliony diváků, se na obrazovkách na jaře 2022 objeví nový tucet soutěžících. Výrobky bude se známým cukrářem Josefem Maršálkem tentokrát hodnotit blogerka, lektorka cukrářských kurzů, spisovatelka a velká milovnice makronek Míša Landová. Moderování se opět chopili Tereza Bebarová a Václav Kopta.
Třetí řada Peče celá země opět stmelí celé rodiny u televizních obrazovek, a to jak u české klasiky, tak u často velmi originálních receptů. Víte například, jak se peče malinový dort, který znáte ze znělky? V letošní řadě budou moci diváci ocenit i mnohá umělecká díla, cukrářské skládačky, výrobky průzračné jako sklo, na své si přijdou i zahrádkáři či milovníci starých krajek. Nebudou chybět ani známé recepty z ciziny. (Česká televize)

(více)

Recenze (95)

castor 

všechny recenze uživatele

Zhruba takový formát, jaký jsem od veřejnoprávní televize čekal. Zasypaný cukrem, ozdobený střídmým humorem dvojice moderátorů a napínavý tak akorát. Rozhodně nejde o typ agresivní reality show, prostě amatérští soutěžící upečou bábovky, koblížky, koláče nebo dortíky, a na konci pořadu jeden z nich po laskavém a mírumilovném zhodnocení poroty a za potlesku svých kolegů cukrářské klání opustí. Porotci jsou hvězdy svého oboru, ač je „nikdo“ moc nezná, přitom taková Mirka Slavíková vedla/vlastnila cukrárnu v Jihoafrické republice nebo ve Spojených státech, má kupu ocenění a na jejích dortech si pochutnala bývalá americká ministryně zahraničních věcí nebo současný agent 007. ()

Benedygtus odpad!

všechny recenze uživatele

Srovnani s Master Chefem je celkem ocividne a bohuzel ve vsech smerech je Master Chef o milove kroky dal, zvlaste pak posledni rada s Janem Puncocharem, P. Forejtem a R. Kasparkem, kteri nezdimou emoce a dokazou porad opeprit vtipem. Pece cela zeme, ma problem predevsim v lidech, soutezici jsou nezapamatovatelni, televize z nich dela jeste nesikovnejsi nez jsou ve skutecnosti a porota?! Vic rumu = vice chuti = vitezstvi?! Jak kdyby to hodnotili 15-lety pubescenti. Absolutne zadny vtip od nikoho a i samotna kamera a rezie je zoufalstvi. Nemam tuseni po chvili ani koho hodnoti natoz, co kdo vytvoril. Je to strasna zpatlanina. ()

Reklama

DeDanu 

všechny recenze uživatele

Krásně jsem si odpočinula od všech katastrof, co jich lidstvo a příroda na nás hrne. Jdu zkusit marhoulin recept. Cukr a nenáročná činnost jsou prý dobré na nervy :-))) Druhá řada (2022) byla z jiného těsta. Neslaná, nemastná atmosféra. Porota z poloviny arogantní, z té druhé submisivní, rozhodovala, jako by bylo už předem určeno, kdo má vyhrát. A nebyl to ten nejlepší! Prostě to šlo do kopru. Nedodíváno, poslala jsem je k šípku. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Hodnotím po třetím dílu, určitě se plánuju dívat dál. Ačkoliv mně samotné pečení moc nejde, ráda se kouknu, jak to někomu jinému jde! :D Je to spíš taková poklidná soutěž a to se mi na tom líbí. Velké plus dávám za sympatickou porotu. Co se týče moderátorů, tam jsem dosud na rozpacích. Na Terezu Bebarovou se mi už dívá dobře, Václav Kopta mi se svými vtípky mnohdy nesedí. U soutěžících si říkám, že je to přeci jen první řada... já nevím, podle jakých kritérií se vybíralo, ale jestli tito mají být ti nejlepší z těch co se přihlásili... já chápu, že péct pěkně doma a pod dohledem kamer je sakra rozdíl. Ale co se týče třeba kreativních výzev, tak tam je to jedan velká katasrofa - kreativitu aby člověk pohledal (čest výjimkám) a taky mě zaráží, že u některých úkolů dokáže najednou pohořet valná většina. Člověk čeká spíš něco, co porota pochválí, než to, co se pak bude snažit diplomaticky okomentovat. 3,5* Jo a fandím Petře! :-) ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Počkal jsem až do konce a musím říct, že jsem sám překvapen, že mě to bavilo. Pravdou je, že jsme se u toho doma vždycky museli ládovat klobáskou, sýrem, brambůrkami, prostě něčím slaným... protože na sladké až tak úplně nejsme. Ale možná právě proto jsme s otevřenými ústy hleděli na to, jak vlastně vznikají takové abstraktní věci jako makronky, trubičky, špičky a vůbec prakticky všechno sladké. Ačkoliv to byla soutěž, krutá, ale spravedlivá a s těmi pekaři/cukráři taková... milá. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Dohromady bylo celkem natočeno přes 500 hodin záznamu. Na televizních obrazovkách jsme mohli vidět pouze 10 či 11. (JT19)
  • Pořad se natáčel na zámku Bon Repos a v přilehlém parku. [Zdroj: rexter.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama