Reklama

Reklama

Temný dům

  • USA The Night House (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Beth (Rebecca Hall), která se vzpamatovává z nečekané smrti svého manžela, zůstává sama v domě u jezera, který pro ni postavil. Začíná však odhalovat jeho znepokojující tajemství a je odhodlaná je rozluštit. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (199)

kingik 

všechny recenze uživatele

Rebecca Hall řeší největší záhadu své (hororové) kariéry. Namísto svých ženských potřeb řeší minulost svého zesnulého manžela, který před nedávnem spáchal za neobjasněných okolností sebevraždu. Ovšem pozor! On ten manžílek nebyl zrovna ctnost sama. Sama v domě u jezera rozplétá záhady kolem jeho dvojího života. A než dojde na finální výron (filmu), je kladen důraz na působivě plíživý děs. A nejeden záhadolog je pořádně napjatý, jak se to vlastně s celou tou záhadou má. Produkčně film zaštítil proslulý David S. Goyer, což je vesměs vždy záruka ne úplně špatné podívané. A tentokrát dvojka zkušených scenáristů Ben Collins a Luke Piotrowski nelenila a skloubila nadpřirozené úkazy, výjevy a stínohry s reálnou konstitucí, v níž se vyskytuje podivná replika domu na druhém břehu jezera a v něm ještě podivnější soška, načež v notebooku manžela je nalezeno četné množství fotografií neznámých žen, které jsou až nápadně typově podobné hlavní hrdince, která je ze všeho nenadále objeveného pořádně přesvědčivě konsternovaná. Film perfektně graduje, má hutnou mysteriózní atmosféru. A vše takto zajímavě a neokorale poskládané a posazené volalo po bombastickém finále. Mimořádný finální řez se ale nedostavil. Film tímto ztratil na plném bodovém hodnocení, protože závěrečná část mně příliš smysluplná nepřišla. Vlastně se ta celá záhada v podstatě ještě i prohloubila. David Bruckner se do větších gore akcí nepouštěl. Vystačil si s budováním nervní atmosféry, bohatě využíval detaily, ze kterých tvořil příjemný záhadný řetězec. Rebecca Hall se své role zhostila báječně. Kamera Elishe Christian dokázala být působivá a vizuálně i technicky je film kvalitně odveden. David Bruckner měl dlouho našlápnuto natočit záhadu nad záhady, nakonec se budeme muset smířit s tím, že to celé mystérium zůstane víceméně pro diváka decentně neobjasněné. 7/10 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

O tomhle filmu jsem samozřejmě věděl ale svým obsahem mě zrovna dvakrát nenalákal. Ale zdejší poměrně vysoký hodnocení a novej Hellraiser mě přiměl abych dal tomuto kousku šanci. A musím říct, že víc než první polovinu má film poměrně dobře našlápnuto. Ke konci už to ale působí hodně zmateně a překombinovaně. A vysvětlení je za mě hodně nedotažený nebo alespoň pro mě nedostačující. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pod povrchem Babadook. Funkční, děj posouvající dialogy (vzácný to dar u podobných filmů), frekventovaná husí kůže a metafyzický ocas, kterému ke kráse scházelo trochu méně jasu. Tomu one-woman show konceptu dost pomáhá i Rebecca Hall. Kdyby snad někdy došlo k tomu heretickému aktu a točil se remake Osvícení, ona by měla utíkat před požární sekerou dull boye Jacka.. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Jakmile LIVINGDEAD něco pohaní, u něčeho usne nebo se to nelíbí jeho sestře, je to téměř stoprocentní záruka kvalitního filmu. Platí to i u týhle tak trochu jiný duchařiny. Bruckner pro mě začíná být, společně s Derricksonem a Wanem, novodobým mistrem horroru. Poslední z nadějný party "mladejch" režisérů, Flanagan, je zatím trochu pozadu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Po smrti manžela se začnou dít vdově divné věci. Cením si toho, že Bruckner nijak neváhal a začal strašit takřka od prvních minut. Zároveň rozvíjel celkem zajímavý příběh, dokázal pracovat se solidní atmosférou a do určité míry i s napětím. Navíc Rebecca Hall je tady fakt skvělá. Jenže jak se blížilo vysvětlení, začal jsem se v tom ztrácet. Samotná premisa sice nebyla špatná, ale vyústění vyvolalo víc otázek než odpovědí. Takže i když je dejme tomu poslední třetina filmu nacpaná dějem a dokáže udržet pozornost, neměl jsem s blížícím se koncem potuchy, co se vlastně děje. Fakt bych to rád viděl na papíře. Za mě zatím Bruckenrův nejslabší kousek. 60% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama