Reklama

Reklama

Jeho dům

  • Velká Británie His House
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý pár z Jižního Súdánu chce v Anglii začít nový život. Oba je ale drtí děsivé vzpomínky na hrůzy, před kterými uprchli ze svojí válkou zpustošené země. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

misterz 

všechny recenze uživatele

Nemôžem tvrdiť, že by ma dejová linka nejak zvlášť zaujala, no originálna myšlienka jej rozhodne nechýba. To čo ťahá snímok hore je pekná kamera a vydarené hororové prvky, vďaka ktorým sa podarilo navodiť príjemnú, temnú atmosféru. Hlavne v druhej polovici. Prvá polovica je skôr iba taká dramatická a s utečeneckou problematikou, čo ma už vzhľadom na kvantá filmov s touto tématikou dosť výrazne nudí. Na slabší nadpriemer z pohľadu hororového fanúšika to ale stačí. 70/100 ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Když tady pročítám, zdejší "recenze" od "odborníků" tak si říkám, oni ten film buď neviděli a nebo nepochopili, bo myšlení je pro ovce a vlci nemyslí. A však já jakožto ovce, mohu říct že se mi to líbilo, byť si myslím že z toho nemuseli, nutně dělat horor. On totiž film v tomhle směru, výborně funguje jako psychologický thriller, ale i tak hororové scény, sou pěkně strašidelný a masky taky. A ona symbolika, kterou film má, je podle mně naprosto vynikající a vypovídající, o lidech jako takových. ()

Reklama

Avathar 

všechny recenze uživatele

Ja som teda trošku sklamaný. Nápad (sociálna dráma o dvoch utečencoch + duchárčina) je skvelý, herci výborní, atmosféra tiež nie je zlá, ale... keď mne proste dosť vadí, že ústredné zlo tvorcovia ukážu na plné vráta (a robia to na môj vkus až príliš často), čím ide celý strach do hája a celý príbeh dostáva béčkovú pachuť. Prečo sa nemôžu uspokojiť s náznakom, prípadne ísť cestou "najviac sa bojíme toho, čo nevidíme"? To spoliehanie sa na ľakačky ma tiež nebralo (film to IMHO vôbec nepotreboval). Je to veľká škoda, pretože z hľadiska príbehu a postáv je to veľmi dobre zvládnuté. Takže slušný debut a nenudil som sa, ale potenciál bol väčší. Na ďalšie projekty Remiho Weekesa ale určite budem zvedavý. 3,5* ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Možná mé velmi chladné dojmy z této duchařiny jsou vyvolány již jistým, nepopiratelně přemrštěným počtem filmů právě s touto tématikou, nicméně to nic nemění na tom, že His House není ničím výjimečným příspěvkem v tomto hororovém subžánru a v podstatě se od ostatních nijak neliší. Tvůrci sice mazaně využili současné situace s migranty, což se jim jako povedený nápad jistě nedá upřít, každopádně samotné dění v domě již skutečně nepřináší nic inovativního, ojedinělého, či jakkoliv jinak originálního. Jisté odhalení v závěru pak sice lze považovat za nečekané, ovšem ani to nic nezměnilo na pointě, která tu prostě už v takovéto formě nejednou byla a že by navíc zrovna zde nějak šokovala, tak to už vůbec ne. Co se jinak týče přímo zápletky, ta má vlažnější tempo, dějovým zvratem disponuje skutečně jen tím jedním, jinak si plyne tak nějak bez napětí a bez emocí, přímo hororových prvků se zde divák pak krom pár nefunkčních vybafnutí též nedočká a i když ústřední manželský pár je sympatický, tak abych jim nějak držel palce, tak to taky zrovna ne. Nejpůsobivější tu tak zůstává prakticky jen atmosféra, která chvílemi vyvolávala pocity zaujetí a oživení, jinak ale musím zopakovat, že tohle není opravdu nikterak žánrově přínosný snímek. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jak je tady v poslední době zvykem, opět naprosto podhodnocený hororový kousek. Zatímco se komiksový Marvel nebo DC vytasí po 101 se stejným originem nějaké postavy a jsou vysoko ohodnoceni, tak příjde jiný tvůrce s nápadem, schopností vytvořit atmosféru strachu a je za to sražen. Netflix občas umí příjemně překvapit menším filmem a tohle byl rozhodně ten případ. Líbilo se mi chování postav, kterému jsem rozuměl a uměl jsem si představit, jak se asi musely cítit daleko v cizí zemi, kam si sebou přivezly bubáky minulosti. Určitě jeden z nejzajímavějších filmů roku. 70% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Premiéra filmu proběhla na filmovém festivalu Sundance 27. ledna 2020. (SONY_)

Reklama

Reklama