Reklama

Reklama

Jeho dům

  • Velká Británie His House
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý pár z Jižního Súdánu chce v Anglii začít nový život. Oba je ale drtí děsivé vzpomínky na hrůzy, před kterými uprchli ze svojí válkou zpustošené země. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Začalo to ako príbeh o útrapách utečencov a ich štarte v novej krajine. Následne sa to nachvíľu prehupne do hororu s celkom vydarenou atmosférou. Potom už ale ide v podstate len o drama (s nadprirodzenou nadstavbou) o manželoch, ktorí stratili dcéru a každý sa s tým popasuje po svojom. Celé kúzlo filmu spočíva v tom, že Vám vŕtajú v hlave myšlienky o drobných či väčších rozdieloch v tom popasovaní sa. Zápletka zaujímavá, ale inak vlastne dostanete niečo, čo ste nechceli, pretože strach vyprchá priskoro. Tie dve hviezdy sú predovšetkým za ústrednú dvojicu. Neokukaní, kvalitní herci + vo vedľajšej role Matt Smith, ktorý sa čoraz viac derie do môjho zorného poľa. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Britský snímek „Jeho dům“ by se rozhodně neměl přehlédnou jen proto, že se věnuje tématu, které někomu může připadat prvoplánové. Vůbec to takové není, je to skvělé zachycení osobní tragédie a potřebou se s ní nějakým způsobem vyrovnat, protože jinak by se člověk zbláznil. O film podává skutečně velmi intenzivním způsobem, který dovede s divákem pořádně hnout. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Místo napínavého hororu jsem dostal ubíjející nudu o domě, který noví nájemníci zničí, a když jim hrozí vyhazov, tak ho začnou opravovat. Atmosféra žádná, rádoby strašení se smrsklo na trapné a očekávané lekačky, takže jsem se nelekl ani jednou. Nu a ten čaroděj....mě prostě rozesmál. Tenhle příběh by byl dobrý jako regulérní drama. Co se mi jediné líbilo, byla retrospektiva, jakým způsobem se oba dostali ze země. Což tedy musel být reálný horor, ale já očekával něco zcela jiného. No, další prachmizerná bubákovina a pro mne ztráta času. Bída...p.s. a je mi naprosto jedno, jestli ve filmu hrají černí nebo bílí, prostě mě nebavil... ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Toto by mohlo získať Oscara, spomínajú sa utečenci, mŕtve dieťa pri pokuse opustiť Afriku, zlí biely sociálny pracovníci ktorí sa snažia vyhnať utečencov naspäť do vlasti z ktorej utiekli pred vojnou vlastných kmeňov, afroamerická zodpovedná mamba sa pohoršuje nad bielou tínedžerkou ktorá močí pri plote...rasistické správnym smerom je to dostatočne ale Oscar z toho nebude, nie sú tam homosexuáli. Odhliadnuc od týchto rasistických prvkov to je ale celkom solídne spracovaný film s nádherným sídliskom štýlu Gelnica či Jelšava, avšak keď sa muž pýta či sú v Londýne dostáva odpoveď že možno ale nakoniec sa dozvedáme že je v stoke. Teda Stoke, kde väčšinu svojej kariéry strávil Peter Crouch, ktorý sa spomína v chante fanúšikov v pube. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tááák konečne po dlhej dobe som natrafil na horor v ktorom na mňa dokonale fungovali všetky ľakačky a od strachu som bol nonstop posratý od začiatku až do konca. Aj v scénach v ktorých som čakal, že na mňa niečo vybafne, som sa trhol. Atmosféru to má dokonalú. A aj námet o strašidelných duchoch je originálny. Dokonca tu je aj nejaký ten morálny presah s ponaučením na záver. Vydarilo sa aj obsadenie ústrednej dvojky. Jak zarputilý hlavný hrdina, tak jeho charizmatická dobrosrdečná manželka. Chváliť jednotlivé technické zložky je zbytočné. Proste je to po každej stránke kvalitne natočené. Netflix tentokrát kúpil do distribúcie vydarený film. 8/10. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Premiéra filmu proběhla na filmovém festivalu Sundance 27. ledna 2020. (SONY_)

Reklama

Reklama