Reklama

Reklama

Jeho dům

  • Velká Británie His House
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý pár z Jižního Súdánu chce v Anglii začít nový život. Oba je ale drtí děsivé vzpomínky na hrůzy, před kterými uprchli ze svojí válkou zpustošené země. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Utečenský pár prchá z vlastní země a v Londýně dostává azylový dům, ale začíná je strašit nejen jejich nepříjemná minulost a tragická ztráta dcery, ale i posednutý démon, který se usídlil v domě. A tak začíná neustávající teror v podobě mrtvých vycházejících ze zdí a ducha mrtvé dcery. Začátek slibný, herecké výkony přesvědčivé a atmosféra doplněna o precizní hudbu byla mnohdy dobrá (místy připomínající Jordana Peeleho). Druhá polovina ale značně sešlápne z pedálu a až moc velkou část tvoří putování do myslí hlavních postav, což působí někdy dost otravně a i samotné finále je hodně nešikovně zakončeno. Originalita z filmu přímo tryská a jedná se o netradiční horor, který se bude divákovi buď líbit, nebo jej bude nenávidět. Dalo by se říct, že His House je určitá alegorie na boj s vlastními démony, ale úplne do vkusu se mi to netrefilo a dojem zanechalo dost rozporuplný. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Takmer päťhviezdičkové temné podobenstvo, alebo ledva trojhviezdičkový horor. Technicky je to brilantné. K výške rozpočtu som sa nedopátral, úplne nízky ale teda asi nebol. Niektoré tie výjavy (u mňa vedie kuchyňa v červenej a scéna z plagátu) som musel sledovať opakovane. Fakt krása. A ten film toho povedal veľa. Ale nie je strašidelný. A myslím, že trochu chcel byť (aj keď o horor tu, samozrejme, ide až v druhej rade). Plánujem si to kuknúť znovu s tým, že idem sledovať drámu. Ps: Nie je vylúčené, že na Wunmi Mosaku si spomenú akademici pri nomináciách. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Čakal som to omnoho horšie, vzhľadom na hodnotenia tunajšieho publika, vyskladaného z hororových znalcov, ktorí majú asi tak napozerané, ako ja odsedené počas opery v kulturáku. Neviem, či som dnes taký “senzitívny”, možno ma hneď v úvode dňa dojal Bill Gates a jeho smelé plány ako nás “vyhubiť”, pričom mi to prišlo ľúto :D no musím naozaj uznať, že niekoľko pasáži bolo po atmosferickej stránke veľmi vydarených, a i keď je záver trošku “od veci”, Ja mile rád prihodím. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Jen dvě věci jsou nekonečné. Vesmír a Bartošova hloupost.  Odporný film, pojednávající o tom, co se stane, když lid nepřijde k rozumu a bude stále volit toho odporného neokomunistu doktora filosofie Ivana Bartoše, kteří se svými kumpány zřejmě někomu v EU kouří péra a nastavuje jim prdel. Příšerný a děsivý námět současnosti, kterak daňoví poplatníci zaplatili skupince nevděčných uprchlíků nový život. Uprchlíci zde dostanou zdarma dům, týdenní plat a zákaz chodit do práce. Výsledek? Během týdne rozmrdají dům na sračky, protože je straší duch unesené malé uprchlice, kterou utopili při plavbě do civilizace. Jediný, kdo má v tomto filmu rozum je dům postavený rukama bílého pracujícího lidu, který má snahu se té černé náplavy zbavit. [3 %] ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Hororové prvky zvládnuté perfektně. Což je vlastně jediný důvod proč dávám jednu hvězdu, ale tím to končí. Velice zmatečný a nudný příběh o nesympatické dvojici. Zmatečnost pramení z prolínání minulosti, současnosti, náhodných snů, představ i vizí. To vše dohromady, přičemž se často ani nedá jednoznačně určit jaké poselství je nám přednášeno a kdy. Aby toho nebylo málo, z filmu jsem nabyl dojmu, že nám režie násilně předhazuje populární koncept chudáčků hodných migrantů, kteří by se rádi začlenili, ale zlí Evropané jim to prostě nedovolí. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Premiéra filmu proběhla na filmovém festivalu Sundance 27. ledna 2020. (SONY_)

Reklama

Reklama