Reklama

Reklama

Furioza

Trailer 2
Polsko, 2020, 139 min

Hrají:

Mateusz Banasiuk, Weronika Książkiewicz, Mateusz Damięcki, Łukasz Simlat, Wojciech Zieliński, Szymon Bobrowski, Janusz Chabior, Sebastian Stankiewicz (více)
(další profese)

VOD (1)

Policajtka udělá svému bývalému nabídku, která se nedá odmítnout: buď pronikne mezi fotbalové chuligány a začne na ně donášet, nebo jeho brácha skončí ve vězení. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (104)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No jo, Polsko tyhle špinavý příběhy umí, ale tady trošku vidím problém ve scénáři. Příliš hlavních postav, několil linií, které by mohli být zajímavější než vlastně klasická gansterská drogovka. Mě by se asi nejvíc líbila ta policajtka ve vztahu k její minulosti a integritě mezi poldy, no nic s tím neudělám. Bavilo mě to, ale znám teda drsnější a především scénaristicky lepší polský filmy. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Trošku nadhodnocuju, jsem tak na 70%. Skvělá filmařina, jen trošku uklidnit scénář, kde se to hemží dost postavami a hraje se s v podsvětí ne neobvyklými (resp. ve filmu už viděnými) situacemi, ale zde zasazenými do jiného prostředí. Ale Furioza uměla i překvapit, a proto se přikláním k vyššímu hodnocení. ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Už podľa plagátu je jasné,  že sa žiadna romantická komédia konať nebude. Film je plný násilia a hoci nič nové pod slnkom,  Poliaci tému vypatlaných a vykoksovaných kibiców zmákli i dejovo výborne. V podstate ide o agresívnu oddychovku, u ktorej vám trochu podskočí adrenalín. Zaujala ma Weronika Książkiewicz, ktorú som videl len nedávno v brutálne depresívnej dráme Powrot do tamtych dni,  kde hrala úplne odlišnú rolu ako v tomto filme. Ženská má ohromný potenciál a k tomu ešte super vyzerá! S deťmi by som ale Furiozu asi nepozeral. 90% ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Me to teda sedlo. Příjemné překvapení . Rekl bych takova polska Suburra. Dobra hudba, fajn kamera a skveli herci. Co za promenu predvedl Mateusz Damiecki v postave Goldena, prirovnal bych to skoro k Edwardu Nortonovi v Kultu Hakoveho krize. Pribeh fajn, prostředí ostré jako břitva. Stopaz 2:20 utekla jako voda. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Střihače a scénáristu bych poslala na převýchovu do sportovního tábora funoušků jakéhokoliv FC a nebo zpátky do školy.. Ta policajtka byla tak blbě napsaná, že kdyby tam vůbec nebyla, tak by se vůbec nic nestalo. Doktor a jeho proměna v chuligána byla naprosto idiotsky neskutečná a neuvěřitelná. Sice to dívatelné je, ale dost často s velkým sebezapřením. Jak říká klasik : "Příliš mnoho zajíců, psova smrt" a nebo je to naopak?  Za mě 70% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Filmári pracovali v poľských mestách Gdansk a Gdynia. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno