Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je nejasné, co se přesně stalo, když byl devatenáctiletý Talib Ben Hassi v policejní vazbě. Policisté Jens a Mike jsou na běžné hlídce v kodaňském ghettu ve chvíli, kdy v rádiu oznámí Talibovu smrt. Zpráva roznítí nekontrolovatelný vztek mezi mládeží v ghettu, kteří touží po odplatě. Najednou se oba policisté ocitají v pastí a musí bojovat zuby nehty, aby našli cestu ven. Nadčasový thriller o policejní brutalitě a rasovém napětí vás stejně jako francouzský film Bídníci nenechá chladným vůči násilí všude kolem. (Film Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (72)

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Uvodní seznamovačka a rozkoukávačka mě dost nudila, pak se to po sledu událostí docela rozjelo, ale zase jenom na chvíli. Shorta se bohužel nedokáže udržet po celou dobu v nějakém větším tempu a v dosti pasážích se vleče, nezvládá udržet divákovu pozornost a už vůbec neumí být nějak napínavá. Herecky sice zvládnuté obstojně a i ta atmosféra drsných ghett celkem funguje, ale dějově to dost vázne. Prostě průměrný thriller na jedno podívaní a pokud bych měl doporučit podobný film zvolil bych spíše skvělý Crown Vic (2019) nebo famózní Patrolu (2012) ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Po francuzskych Bedaroch z roku 2019 prichadza danska Shorta,nie je to az take intenzivne,napinave,drsne a atmosfericke ako hore spominany film,ale aj tak je to kvalitne natocene,dobre herecky zvladnute,pacila sa mi aj kamera a prostredie,kde to natacali,takze spokojnost,dam plne hodnotenie,aj ked s prizmurenim oboch oci...:-) ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Být policistou v multikulturních ghettech dnešní Kodaně není žádný med a když se přileje trošku hořlaviny do rozpáleného a výbušného prostředí a spojí se to s větší dávkou smůly, strhne se pěkná mela a z pohodové služby se stane rázem boj o život. Na poměry akčního žánru, kdy, přiznejme si, tvůrci obvykle kvalitní scénář nepovažují za něco, co je pro diváka akčních podívaných důležité (někdy mám pocit, že na scénář úplně rezignují), je Shorta velmi dobrá žánrovka. Jde o provokativní, morálně nejednoznačnou adrenalinovou jízdu podpořenou zlověstným soundtrackem napříč betovonou džunglí, kdy jste obklopeni nenávistí a po boku s parťákem, kterému tak úplně nemůžete věřit. Kdyby si režisér odpustil pár úliteb popkornovému divákovi, mohlo to být i za pět hvězdiček, protože zrežírované i zahrané je to špičkově. Celkový dojem: 85 %. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Zapálit auťáky, vykrádat krámy, fňukat o rasismu, pod sukní mámy." Skrz pavouka v rozbitém čelním skle policejního auta, kulturně obohaceném dlažebními kostkami, je prd vidět. To se pak hodnému (Mirek Dušín hadr) a zlému poldovi (nácek jeden pokérovanej) blbě rozlišuje mezi hodnými a zlými imigranty (pardon, chtěl jsem říct frustrovanými). A divákovi se pak blbě rozlišuje mezi špičkovým, drsně reálným policejním thrillerem a průměrnou ideologickou agitkou, s vykonstruovanou bytovou zápletkou a závěrem bez přesahu, zato s pár WTF scénami. Například Mikeovo nesmyslné zahození funkčního samopalu, či Jensovo přerušení útěku a čekání na "milé kluky", čili na zmrzačení či smrt. A co na to psychologické testy příslušníků dánské policie? Jen hořce pláčou. Frederik Louis Hviid a Anders Ølholm si s nimi pěkně vytřeli zadek. Je cosi shnilého v thrilleru dánském. Jen tři slabé, nahnilé hvězdy. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mělo koule!!! Okamžitě mě napadla parafráze na Paul Newmanův film "Pevnost Arabů v Dánsku". Je to fuck brutální ukázka života Kodaňského ghetta s jejími imigranty na straně jedné a policií na straně druhé. i když takových různých příběhů a filmů jsem viděla mnoho, ale tenhle se prostě vymyká svou syrovou a takovou jako upřímnou real kamerou. Taky jádro příběhu, kdy se neustále mění sympatie od jedné strany ke druhé a zase zpátky mě naprosto dostávala. Ukazuje na to, že nic není černobílé a stejně tak ani "zlo" nebo "dobro" . Je to zcela jistě fucking trip, který jak začal, tak i skončí. Jak bych to tak hezky česky odlehčila prostě "DEN BLBEC", který ovšem trvá už příliš dlouho a nemá konce! Za mě 100% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Rocková pieseň, ktorú môžme počuť v jednej scéne v rádiu vo vozidle, je „Drinking With Myself“ od kapely Alabama Black Snakes. Produkčný dizajnér filmu, Gustav Pontoppidan, hrá v tejto kapele na bicie. (ShortyIC)
  • Ghetto Svalegården v Kodani, kde sa film odohráva, je vymyslené. (ShortyIC)
  • Hlavné postavy Mike Andersen (Jacob Lohmann) a Jens Høyer (Simon Sears) prešli pred začiatkom natáčania rozsiahlym výcvikovým táborom s technickým poradcom Dennisom Petersenom. (ShortyIC)

Reklama

Reklama