Reklama

Reklama

Vlkochodci

  • Irsko Wolfwalkers (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladá zaučující se lovkyně se s otcem vydává do Irska, aby tam pomohla s vymýcením poslední vlčí smečky. Vše se ale změní, když se spřátelí se svobodomyslnou dívkou ze záhadného kmene, o němž se říká, že se v noci proměňuje ve vlčí smečku. (Apple TV+)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (200)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Vsadit na jednoduchý příběh a tenhle typ animace chtělo odvahu - a vyplatilo se. Vlkochodci jsou krásným fantasy příběhem o síle přátelství dvou holek, které bojují za správnou věc, ač se na začátku zdálo, že si z principu musejí jít po krku. Nádherně provedené nápady (princip proměny ve vlkochodce, pachové stopy, rozestupující se les) umocňují pocit z celého filmu a já jsem nadšená. Takhle krásný animovaný film jsem už dlouho neviděla. Tohle je můj favorit v kategorii animovaný film na letošních Oscarech. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Překrásný film, který by se měl vidět už jen kvůli té úžasné stylizaci. Právě animaci je něco prakticky nevídaného a společně s malebnou hudbou člověka doslova uhrane a náshledně ho okouzluje po celou dobu. Příběh by možná mohl být originálnější, ale to je vlastně úplně jedno, protože je správně kouzelný, stejně jako celý tento film. ()

Reklama

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem nádhera! Vizuálně je to něco prostě parádního, především to, jak je vyobrazené vlčí smyslové vnímání, jak kouzelný je celý závěr filmu, ten krásný střih a přechody na širokoúhlé zobrazení v intenzivních pasážích, které jim dodávají na síle... Tohle byla úžasná podívaná, dokreslená k ryzí dokonalosti perfektně vybranou hudbou! K filmu mám asi jen jednu drobnou výtku a to je příběh. I když pominu fakt, že se mi po dokoukání hned vybavil Cameronův Avatar, protože kostra příběhu je v mnoha ohledech podobná, nemůžu říct, že by mě sledování tak silně zasáhlo jako Píseň moře. Jistě bylo to emotivní, mělo to silný příběh plný napětí a zvratů (jakkoli předvídatelných), ale nejsem tak dojatý a zasažený, jak to u mě autor již jednou v minulosti dokázal. Je to úžasný film, nádherný a kouzelný, ale pro mě zatím stále zůstává na vrcholu Moorovi tvorby Píseň moře. I tak je to ale u mě velmi zasloužených 9/10. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

V centru je dospivajici hrdinka z neuplne rodiny. Ma sve sny a narazi na fobie a konvence maskulinni spolecnosti. V cyklickem antickem case prirody zde existuje prirozena spravedlnost. Psi jsou nasi nejmilejsi ochocenci a vlci jsou jejich nejblizsi pribuzni i kdyz se jim od dve tretiny zmensil mozek. Celoplanetarni masove kaceni lesu je nyni nejvetsi problem megamnoziciho se lidstva. Proto je tento ekologicky apel pro deti velmi vychovny. Povzbuzuje je k osobni odvaze. Pritom zabavnou formou. Film je pritom vhodny i pro dospele. Na filmu je vyborna vytvarna cast a zpusob vypraveni. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Krásná atmosférická pohádka. Ta animace se mi na první pohled moc nelíbí, ale ve filmu funguje. Zaujal mě kontrast přísného, krutého katolictví a živelného, svobodného pohanství. Je to bezva i v osobní rovině, takže povinné animákové dojetí k slzám se rovněž dostavilo. Pátou dávám za krásné a dojemné písničky. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně, kde se Robyn poprvé promění ve vlka, bylo na animaci použito 1 500 listů papíru. (ondyGAMESTV)
  • Přestože není nikdy přímo jmenován, hlavním antagonistou filmu je Oliver Cromwell. V Irsku jde o jednu z nejnenáviděnějších historických postav, nechvalně proslulou krvavým vojenským tažením proti irským katolíkům po skončení anglické občanské války. Film se odehrává v roce 1650, tedy v počátcích dobývání ostrova. (Wolffram)
  • Příjmení Mebh – Óg MacTíre – znamená „mladý vlk“. Robyn Goodfellowe je pojmenována podle postavy Robin Goodfellow z Shakespearova dramatu „Sen noci svatojánské“. (Wolffram)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama