Reklama

Reklama

Král Richard: Zrození šampiónek je životopisné drama, natočené podle skutečného příběhu, který inspiruje celý svět. Příběh Richarda Williamse (Will Smith), trenéra a otce světově proslulých tenistek Venus a Sereny, který má geniální plán jak dostat své dcery z ulic Comptonu v Kalifornii na světovou tenisovou scénu. Hluboce dojemný příběh ukazuje sílu rodiny, vytrvalost a neochvějnou víru jako prostředek k dosažení nemožného a ovlivnění nejen tenisového světa. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (239)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Někoho tak tvrdohlavýho jsem v životě nepotkal. A to trénuju McEnroea." Sportovní pohádky mám rád. Tahle navíc vychází z reality a ty drobný nepřesnosti je třeba brát jako uměleckou licenci. Třeba to, že egoistickej kretén Richard je vlastně logistickej sympaťák. Nebo to, že věčně nakrknutí bratři Williamsovi jsou tady předváděni jako vyřehtaný holky. Ano, nikdy jsem je neměl rád a na každým turnaji jsem oslavoval jakoukoli jejich prohru. Ale ve filmu jsem jim fandil, protože byl evidentně natočenej o někom jiným, kdo se jenom stejně jmenoval. A já fandím každýmu, kdo se dokázal vyhrabat z ghetta a začal žít život běžnýho bílýho miliardáře. Navíc tam ani nebylo moc brečení kvůli tomu, jak bílí zmetci potomkům otroků pořád ubližujou. Měl jsem z toho takovej povznášející pocit a hrdost na to, že jsem černej. Teda nejsem, ale mohl bych být. Tohle je totiž dost motivační film na to, abych to dokázal. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Williamsky nemusím, a proto jsem se trochu nutil i do filmu, ale po skončení můžu říct, že tak intenzivní drámo jsem opravdu nečekal. Filmařsky velmi povedený kousek, který dokonale kombinuje všechny aspekty, které by sportovní drama mělo mít - smekám nejen před prací celého tvůrčího týmu, ale současně před skvělými výkony obou mladých sester, Smitha, který zahrál otce naprosto přesvědčivě a autenticky, ale v neposlední řadě pak hlavně před všemi reálnými charaktery v čele se sestrami Williamsovými, protože tahle životní cesta je pro nás nezasvěcené objevná, šokující a překvapivá. Film jak lusk a na 140 minutách jsem se snad ani minutu nenudil. Důkaz toho, že není drama jako drama, ale když se přidají šikovné ruce filmařů a hravý nápad, je vyhráno. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

I když se moc snažím být při sledování filmů objektivní, mívám prostě vždy problém s hlavními hrdiny, se kterými nějakým způsobem morálně nesouzním. Někdy si takové postavy získají moje sympatie svým charismatem či smyslem pro černý humor (jinak bych se asi nemohla dívat na žádnou gangsterku), někdy ale ne. Tenhle snímek pro mě bohužel spadá do druhé kategorie. Životopisný snímek vypráví o Richardu Williamsovi, který připravil neprůstřelný tréninkový plán pro své dvě talentované dcery (dětí měl daleko více) a díky své houževnatosti a vytrvalosti z nich skutečně vychoval jedny z nejlepších tenistek v historii. Film je výborný ve vyobrazení tréninkových scén i samotných zápasů (těch ale bohužel není mnoho), jeho hlavní protagonista je ale prototypem ambiciózního otce, který bere své dcery hodně zkrátka a následně je po vyhraném zápase okřikuje, aby se o výhře už nebavily. Neštítí se v různých etapách filmu lhát a podvádět lidi, kteří by jeho dcerám mohli potenciálně pomoci. Jeho úsilí sice přineslo kýžený výsledek, ale co si budeme, Venus a už vůbec ne Serena nejsou zrovna vzorem ctnosti a sportovního chování. Na film se ale koukalo dobře, to zase ano. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tyhle sportovní drama ze dna až na vrchol mám hodně rád a tohle určitě se zařadí mezi mé oblíbené. Will Smith je perfektní, jeho životní moudra a rady pohladily na srdci, emoce jsou funkční, dramatické scény jsou dusné  ( návštěva policie vrchol!!) a bavily i scény s Tenisem. Silný a neuvěřitelný příběh. Bavilo mě to víc, než bych doufal. 8/10. ()

Garson 

všechny recenze uživatele

Richard Williams,otec několika dětí,který plánoval budoucnost svých dvou dcer už od kolébky a nakonec dokázal to co se většině otců i přes veškerou snahu nikdy nepodaří a to protlačit své dcery na výsluní.Věřil svým dcerám,věřil v jejich šanci uspět a proto celý tenisový svět a vše co se kolem něj točilo mu byl po nějakou dobu pouze rukojmím pro jeho nekonečné ambice.Jak to dokázal?Z historie která nám mnohokrát předvedla neuvěřitelné věci je známo,že úspěch nemá žádný strop, žádné limity a že i když je někdo velmi chudý tak nemusí přistoupit na první nabídku kterou mu někdo podstrčí.Film mě celkem bavil,ale jedna věc mi velmi vadila.Chápu jak je složité pro chudou rodinu s pěti dětmi dostat se na světovou úroveň,ale to pro všechny rodiny a né jen pro černochy.Celý filmový životopis sester Williamsových zastínilo neustálé zdůrazňování o ukřivděných Afroameričanech a o jejich zlých bílých spoluobčanech kteří jim neustále ubližují i když to byli právě běloši kteří jim vydláždili cestu k úspěchu a Serena si dokonce vzala i bělocha za manžela.Kvůli několikrát zmíněné rasové křivdě nemůžu dát plný počet hvězd i když herecky to bylo super a to hlavně díky neznámým hercům,ale Will Smith jako hlavní hvězda také nezklamal. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (16)

  • Natáčalo sa na viacerých miestach v USA, predovšetkým však v Kalifornii. (MikaelSVK)
  • Zaujímavé je, že na tomto filme pracoval zvukový dizajnér s menom Richard King, pretože film sa volá King Richard. (Pat.Ko)
  • Kvôli pandémií boli čítacie skúšky k filmu prostredníctvom Zoom. (belinko)

Související novinky

Will Smith se po roce vrátí před kameru

Will Smith se po roce vrátí před kameru

12.03.2023

Je to rok od posledních Oscarů, které nevstoupily do historie tím, jaký snímek vyhrál nejlepší film (pokud si na to vůbec někdo vzpomene), ale tím, jak herec Will Smith vystoupil na pódium, aby… (více)

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

03.04.2022

Po několika nezdařených pokusech oživit novou verzi Vrány, včetně jednoho s Jasonem Momoou (Aquaman, Hra o trůny) v hlavní roli, se sdružení nezávislých producentů Hassell Free Productions, The… (více)

Will Smith vydal omluvu

Will Smith vydal omluvu

30.03.2022

Je úterý, takže touhle dobou už nejspíš zpráva o facce, kterou dal Will Smith během oscarového večera komikovi Chrisi Rockovi za nepovedený vtip na adresu jeho manželky Jady Pinkett Smith, dorazila i… (více)

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

28.03.2022

Dnes v noci proběhl 94. ročník předávání Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS), a i letos se psala oscarová historie. Celý ceremoniál se odehrál v hollywoodském Dolby… (více)

Reklama

Reklama