Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vesemir se chce stát zaklínačem, aby unikl chudobě, a tak zabíjí různé příšery pro peníze a slávu. Když se ale objeví nová hrozba, musí se postavit démonům z minulosti. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (211)

LizianShaw 

všechny recenze uživatele

Recenze obsahuje spoilery: Tohle je parádní příběh, který se může pyšnit, že je novým přírůstkem do vesmíru Witchera. Jsem rád, že Vesemira polidštili, tedy ho rozrůznili od Geralta, tedy ne každý zaklínač, musí být chladný zabiják bez citu (na první pohled - samozřejmě Geralt má city, ale Vesemir má úplně jinou povahu, což se mi líbí). Vzhled vybrané animace se dost povedl a je zde i skvělá akce, ikdyž až takové skoky, bych si v live-action nedokázal představit, ale asi to chtěli trochu oživit. Bál jsem se jen dvou klišé: 1) dejte dohromady zaklínače se sexy čarodějkou a je garance, že se spolu vyspí - naštěstí se tak nestalo, ba naopak. Spojení zaklínače a 70ti-leté stařenky je perfektní, hned od začátku jsem je shippoval a právě se bál, že stařenka zemře, jako nějaká hrdinská oběť. Což se také stalo, avšak plot twist: zabil ji právě zaklínač, což jsem vážně nečekal, a tak to jsou plusy pro originalitu. Zkrátka je tohle perfektní rozvedení lore zaklínače, není to ani dlouhé či krátké, má to skvělou akci, romanci, plot twisty i humor, takže je to super zpříjemnění sobotního večera. 90% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No mam z toho lehce rozporuplny pocity. Uvod byl vylozene opruz, obzvlast v kombinaci s tou uvodni pisnickou jsem si chvili rikal, co za sragoru jsem to pustil a jestli to nemam vypnout. Nastesti po rozporuplnym uvodu se dej docela slusne rozjel. Pribehove to nic extra neni, vetsina postav je vam vicemene ukradena, ale zase je fajn podivat se na svet Zaklinace v jinym historickym obdobi. Celej film je hezky krvavej a brutalni, ale animace mi teda vubec nesedla, coz neni uplne problem tohohle filmu, jen proste tenhle styl moc nemusim. Celkove na animak slusny a jako doplnek hranyho serialu fajn, ale nic, co bych musel videt znovu. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Na necelú hodinku aj pol sa ponoríte do krvavej dark fantasy, kde sa blyštia meče a grnia monštrá. Mal by som byť nadšený, pretože som na podobnej note neraz nechal oči, ale nie som. Som iba spokojný. Príbeh som neriešil ( prakticky som to nikdy ani neskúšal ), môj záujem bol inde. A toho sa mi dostalo, ako v rýchlom občerstvení, cestou domov. Nasýtený, pripravený líhať. ()

Vitow 

všechny recenze uživatele

Čistá kastrace slovanských odkazů a mýtů. V okamžiku, kdy člověk vymění všechny názvy a jména, tak mu zbyde průměrné anime. Jako film k večeři to zase neurazí. Jo a černoch v první vteřině aby náhodou Netflix nezapomněl. A homosexuála raději zabili z kraje filmu, aby to moc neprovokovalo východní lid. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Japonský styl kresby dílu vyloženě prospěl. Vážně jsem nečekal, že si tolik užiji dokonce i souboje. K tomu navíc vždy s vysokou mírou brutality. Mimo to jsem rád, že film obohatil mé znalosti z tohoto světa a přiblížil situaci ohledně zaklínačských institucí. Určitě se jedná o zajímavé obohacení příběhů pro obdivovatele nejen vědmáků, ale také celého tohoto fantasy světa. 80% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Vytváření monster zaklínači, aby je později mohli ulovit za odměnu, je manifestace „Kobra efektu“. Ten je pojmenován po případech z Dillí, kdy místní chovali kobry, protože britská britská vláda nabízela odměnu za každou mrtvou kobru. (Axarus)
  • Příběh je inspirovaný příběhy, které prožil Geralt v knize „Bouřková sezona“. Tvůrkyně Lauren Schmidt se rozhodla převyprávět příběhy, které prožil Geralt prostřednictvím postavy Vesemira. (Geralt z Rivie)

Související novinky

Zaklínač se dočká další série i filmu

Zaklínač se dočká další série i filmu

27.09.2021

Netflix o víkendu ukázal několik nových klip ze svých připravovaných projektů, mezi něž patřila pochopitelně taky druhá série Zaklínače, která dorazí už letos v prosinci. Mimo dvou klipů, traileru a… (více)

Prequel Zaklínače našel hlavní hvězdu

Prequel Zaklínače našel hlavní hvězdu

26.01.2021

Minisérie The Witcher: Blood Origin zasazená do světa Zaklínače, akorát odehrávající se tisícovky let před událostmi knižní ságy s Geraltem, Yennefer a Ciri, našla konečně hlavní hvězdu. Bude jí… (více)

Netflix oznámil zaklínačský prequel

Netflix oznámil zaklínačský prequel

27.07.2020

Netflix to se zaklínačským univerzem myslí vážně, po hraném seriálu i animovaném spin-offu teď totiž oznámil rovněž ještě hraný prequel. Minisérie The Witcher: Blood Origin bude mít šest epizod a… (více)

Reklama

Reklama