Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vesemir se chce stát zaklínačem, aby unikl chudobě, a tak zabíjí různé příšery pro peníze a slávu. Když se ale objeví nová hrozba, musí se postavit démonům z minulosti. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (211)

vurhor 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to bude hovadina. A světe div se, hovadina to nebyla. Byla to normálně jedna velká sračka. Mimo ten fakt, že se ztvárnění Sapkowskiho světa do stylu anime ani trochu nehodí, je film jedno velké dramaturgické peklo. Expozice trvá přes půlku celkové stopáže, během které se téměř absolutně nic nestane, plus se samotnými postavami se pracuje jen částečně, díky čemuž žádná z nich pořádně nevynikne. Kouzla Sapkowskiho světa je tam minimum. Live-action seriálu sice chyběla ona slovanská atmosféra, ale aspoň si to vynahrazoval převedením jednotlivých motivů z knih do celistvého příběhu, díky čemuž ten svět působil zajímavě. Zde to je jenom: "Zaklínači jsou cool lol". Celým dějem provází příšernej hipsterskej zaklínač Vesemir, přičemž člověk, který navrhl jeho hairstyle, by si zasloužil zcela nekompromisně bez milosti popravit. Vesemir je jedna velká kupa legrace, protože během boje s nestvůrami nezavře držku a musí furt házet nějaký laciný "vtipný" hlášky, plus neustále se u toho kření. Protože práce zaklínače je přece strašná švanda a legrace, kterou chce dělat každý, žejo. Taky se mi moc líbilo, že normální lidští sedláci a vidláci nemají absolutně žádný problém bojovat bok po boku se strašlivými a krvelačnými nestvůrami proti lidsky vypadajícím protivníkům. Cool. To dává smysl. Navíc bojové scény působí nesmírně nudně, ale to je asi problém zejména té animace. Jak je to strašně přestylizovaný a částečně nadsázkový, nepůsobí to vůbec napínavě/zábavně. Ale tak co. Dyť to má hezkou animaci, postavy dělají supr čupr věci (třeba pět metrů vysoká salta, protože to taky přece zaklínači úplně na pohodu umí, že), plus se to snaží tvářit až přehnaně moc dospělácky a hustě. A to hádám divákům asi stačí. Průměrné 2* Btw, na Kaer Morhen mají patrně kromě Barber shopu i salón krásy. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Už to bude rok a půl, co jsem naposledy zakusil anime a neuplyne měsíc, co by mi do hlavy nevletěla myšlenka, zda se zase nějakému na pár hodin nevěnovat. Tím samozřejmě myslím spíše japonské klasiky, které na CSFD v nemalé míře zdobí obě pozitivní třístovky, když ale v srpnu vyšel prequel Witchera v tomto stylu a s vesměs nadšenými recenzemi, zpozorněl jsem. Nakonec mi klasicky trvalo více než je zdrávo se k téhle jednohubce dostat, ale vůbec nelituju. Nakoplo mě to se těšit na pokráčko regulérního Zaklínače. [viděno na Netflixu 10.10.2021] ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Prvotně musím říct, že jsem si z nějakého důvodu myslel, že to bude seriál. Když člověk vidí výsledek, tak možná jen dobře. A nebo hůře. Mohlo se to totiž trochu více rozvést. Film je založený na principu anime, který z nějakého důvodu si libuje v explicitním násilí, které je typické i pro Zaklínače, ale i tak je zde spíše nějaká ta typická japonská forma nereálnosti až to bolí. A to někdy doslova. Poté je takové těžší, zda někdo dodržuje nějaký kanon nebo jiné dělostřelectvo, protože potvory, které člověk  už zná z knih nebo her vypadají občas jako dost prazvláštní paskvil. Příběh je někdy navíc děravý jako ementál, včetně toho, že moc nedává smysl přehoupnutí minulosti a současnosti. Celkově vzato má děj dosti super myšlenku, ale to napojení mezi sebou, snaha to nějak hodit do jiných a vyšších dimenzí z toho někdy dělá buřtguláš, do kterého někdo zapomněl dát ty buřty, ale! ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Film ze světa Zaklínače, který se mi docela těžko hodnotí. Rozhodně převládají pozitiva, což jsem nečekal. Jsem fanoušek této série (hry, knížky i seriál s Cavillem), a proto mě origin story o Vesemirovi docela zajímal. Trochu se mi to vykreslení zpočátku nelíbilo, zde ho vyobrazili jako mladého, dosti hýřícího floutka, ale člověk si postupně na tuhle jeho verzi zvykne. Líbilo se mi zapojení dostatečného množství monster ze hry (přízraky, lešij, bazilišek atd.), to potěšilo mé "witcherovské" srdíčko, ale místy mi přišlo, že Vlčí sen postrádal dostatečnou porci té slovanské mytologie. Možná za to může korejský režisér, to se bohužel nedá nic dělat. Určitě se jedná o kvalitní animovaný počin, s brutalitou se nešetřilo, souboje jsou hezky zpracované. A potěší závěr s odkazem na hry :) Jsem na vážkách mezi 3 a 4 hvězdičkami, ale spíše za mě tučné tři. 7/10 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nejsem velký fanoušek Witcher univerza a veškeré souvislosti z knížek, her a seriálu jdou celkem mimo mě, takže lecjaké nepřesnosti mi jsou tak nějak jedno. O to více mě vlastně překvapilo, že mě tenhle nový animák bavil (až když jsem zjistil, že půjde o 80 minutový film, animovaný seriál bych vynechal), ač se mi místy tento typ (podle mě levnější) animace, nikoliv anime, příliš nepozdával, ale po nějakém čase jsem si zvyknul a docela mě bavila ona výpravná velkolepost, na kterou si v seriálu nesáhnou, ani kdyby třeba měli 5x vyšší rozpočet. Což stále beru jako velkou výhodu animáků, zvlášť pokud jsou, jako v případě Vlčího snu, pro dospělé. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Příběh je inspirovaný příběhy, které prožil Geralt v knize „Bouřková sezona“. Tvůrkyně Lauren Schmidt se rozhodla převyprávět příběhy, které prožil Geralt prostřednictvím postavy Vesemira. (Geralt z Rivie)
  • Vytváření monster zaklínači, aby je později mohli ulovit za odměnu, je manifestace „Kobra efektu“. Ten je pojmenován po případech z Dillí, kdy místní chovali kobry, protože britská britská vláda nabízela odměnu za každou mrtvou kobru. (Axarus)

Související novinky

Zaklínač se dočká další série i filmu

Zaklínač se dočká další série i filmu

27.09.2021

Netflix o víkendu ukázal několik nových klip ze svých připravovaných projektů, mezi něž patřila pochopitelně taky druhá série Zaklínače, která dorazí už letos v prosinci. Mimo dvou klipů, traileru a… (více)

Prequel Zaklínače našel hlavní hvězdu

Prequel Zaklínače našel hlavní hvězdu

26.01.2021

Minisérie The Witcher: Blood Origin zasazená do světa Zaklínače, akorát odehrávající se tisícovky let před událostmi knižní ságy s Geraltem, Yennefer a Ciri, našla konečně hlavní hvězdu. Bude jí… (více)

Netflix oznámil zaklínačský prequel

Netflix oznámil zaklínačský prequel

27.07.2020

Netflix to se zaklínačským univerzem myslí vážně, po hraném seriálu i animovaném spin-offu teď totiž oznámil rovněž ještě hraný prequel. Minisérie The Witcher: Blood Origin bude mít šest epizod a… (více)

Reklama

Reklama