Reklama

Reklama

Na soukromého detektiva Johna Marche se obrátí Claire Wardová, která má starosti o svého manžela, doktora Charlese Dextera Warda. Ukrývá se celé dny ve své laboratoři, odkud se line odporný zápach a ozývají se neobvyklé zvuky. Skeptický John začne Charlese sledovat a pozvolna odhaluje podivné stopy a náznaky: Do laboratoře je pravidelně dováženo zvířecí maso a krev, nepohodlní sousedé umírají hroznou smrtí, Charlesův pradědek byl čarodějem, zabývající se oživováním mrtvých a po celé Evropě mizejí nebožtíci z hrobů... (Guild Home Video)

(více)

Recenze (46)

TO 

všechny recenze uživatele

Český název je Zmrtvýchvstání – Na soukromého detektiva Johna Marche se obrátí Claire Wardová, která má starosti o svého manžela, doktora Charlese Dextera Warda, který se celé dny ukrývá ve své laboratoři. John začne Charlese sledovat a zjišťuje, že do laboratoře je pravidelně dováženo zvířecí maso a krev a navíc nepohodlní sousedé umírají hroznou smrtí. Charlesův prapředek byl čarodějem, zabývající se oživováním mrtvých a on sám se teď pokouší o totéž. Jeho zavřením do blázince však příběh rozhodně nekončí. Většinu filmu jde spíše o kriminálku, poté dojde na interesantní prohledávání doktorovy živomrtvolné laboratoře a závěr je pak již čistý horor, velmi výživný jak po obsahové, tak po vizuální stránce. Jinak jde o zfilmování Lovecraftovy knihy The Case of Charles Dexter Ward, kdyby někdo znal. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

O´Bannon je velice kvalitní scénárista, a i dost kvalitní režisér který stvořil jeden z nejlepších zombie filmů, dost jsem se na tohle dílo těšil, ale abych řekl pravdu v mnoha věcech mě film spíše zklamal. Je to rozhodně kvalitní film, s parádní atmosférou která mi mnohokrát připoměla Hellraisera. Má i kvalitní masky a plno slizu a nechutných mrtvol a parádních masek. Ale přeci jenom film dost často připomínal spíše detektivku a občas až moc ukecanou, navíc hodně scén mi přišly až moc zmatené a nezajímavé. Nicméně film si zaslouží šanci a považuju ho i když to tak nevypadá za velice kvalitní. ()

Reklama

kosta73 

všechny recenze uživatele

Tak tento na první pohled nenápadný film je pro mě skutečně velké překvapení, v mých očích se jedná o jedno z nejlepších převedení Lovecraftovy předlohy na filmové plátno, co jsem měl zatím možnost vidět, pro mě srovnatelné s geniálním RE-ANIMÁTOREM. Sledovat O´Bannonovu tvorbu se mi i tentokrát vyplatilo, THE RESURRECTED, kde tentokrát usedl na režisérskou židli, opět dokazuje jeho nadšení pro věc a skutečný talent. Parádní oldschoolový look, skvělé poctivé masky ( scéna upalování je geniální ! ) a nad tím vším hororový veterán Sarandon...Apropó, vždy mi vadilo, že většina tvůrců převedla Lovecraftovy povídky do současnosti ( naposledy např. Gordonův DAGON ) a tím dle mého výrazně ubrala na působivosti. U RESURRECTED jsem si to během filmu ani neuvědomil, což beru jako výrazné plus. Nevidím důvod tomu ubírat body, pět * ! ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Lovecraftovské príbehy sa najlepšie vynímajú v béčkovom balení, pretože hnilobný zápach by sa v nablýskanom flakóne od Diora určite cítil nesvoj. Milovníci "yuznovskej "poetiky" budú krochkať blahom a ak sú medzi užívateľmi ČSFD aj nejakí tí nekrofágovia, predpokladám, že Resurrected si bez váhania šľahnú medzi svoje TOP-ky. Škoda, že dobrú prácu maskérov a trikárov v závere zrazí na kolená nevydarená "svetelná show", ktorá premení finále filmu na bujaré blbnutie podnapitých elektrikárov v lunaparku. P. S. Keby žil Lovecraft, zrejme by sa mu ten film páčil. Hm, ale ako ho poznám, určite by tam doma v Providence nemal telku ani DVD prehrávač. Ľudia, ktorí si tykajú s temnými božstvami, techniku veľmi nemusia... ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená zmodernizovaná adaptace Případu Charlese Dextera Warda z pera Howarda Phillipse Lovecrafta. Po trochu ujetém Návratu oživlých mrtvol se Dan O'Bannon dostal do té pravé formy a režie tohoto snímku mu šla od ruky. Herecké výkony docela ujdou a hlavně je zde výborná hudba. S interiéry jsem byl nanejvíš spokojen, katakomby vypadaly dost děsivě. Škoda, že O'Bannon se už nikdy k režírování nevrátil, tenhle horor se mu povedl. PS. Gore bylo výborné, ať žijí old-school efekty. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama