Reklama

Reklama

Willyho kouzelný svět

  • Česko Lunapark hrůzy (více)
Trailer 2

Bezejmenný tulák přijme pozici uklízeče v uzavřeném zábavním parku. Všední práce se ale brzy změní v boj o holý život, když místní mechaničtí roboti ožijí a začnou lačnit po krvi. Přežít může jen jedna strana... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (218)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Děkuji za návštěvu Willyho světa. Doufám, že jste se skvěle bavili. No, není zač, s tím bavením už to je horší.:D Viděno na doporučení.:D A pozitiva? Odteď si budu  dávat větší majzla, pokud někde nepůjde platit kartou a protože mám docela rád oslavy, tak se mi při závěrečné bitce líbily ty poletující barevné stuhy .:D A celkově to ve Willyho Kouzelném světě nevypadá špatně, bohužel to nebyl můj šálek kávy. Zpočátku se sice film nebere v podstatě vůbec vážně a pasáže typu detailní záběr, jak si Cage nalepuje náplast na tvář nebo Cagovo neustále pití jakéhosi energitáku, po kterém si pokaždé oddechne, byly docela zábavné. Některé první likvidace oživlých robotů (třeba pomocí štětky od záchodu) mě taky ještě celkem pobavily. Cage má jinak sice ještě skoro celou dobu zábavné modré triko a permanentně nasazený cool asertivní výraz, ale celou dobu mě to jeho strnulé bezeslovné herectví bavit nedokázalo a na hlavní komediální roli mi přišlo pořád docela slabé. Když se ke Cagovi přidala parta teenagerů, která byla postupně v děsivém prostoru zábavného parku při různých nahánečkách zavražděna, už se mi to fakt zdálo moc jako klišé film se stereotypní sérií vyvraždováček..  A když se začala vysvětlovat historie parku a přidaly se pojmy jako ,,satanistický sebevražedný rituál´´ nebo ,,smlouva s ďáblem´´, už jsem fakt musel trochu obračet oči v sloup a bylo mi u filmu trochu trapně. Navíc mi  přišlo , že v těchto chvílich film najednou i ztrací svůj nadhled a začíná se brát vážně. Dokonce ani ta dvojice policistů tolik humoru nepřinesla. Ale maximálně nadsazené, nesmyslné a béčkově to je i tak dost, není čeho se bát. Já osobně se ale bojím, že si pro mě kvůli tomu hodnocení Willy v noci příjde. Já si to ale odpracuju. Třeba se naučím do příštího Halloweenu (vím, že byl už včera) dlabat dýně.  Možná to bude užitečnější než sledování Willyho kouzelného světa. Ale radši zapomeňte, že jsem oboje napsal. Přeci jen další Halloween se blíží a Willy možná s ním... Je ale pravda, že na něco takového se nedívám každý den.::D To ty dýně. P.S Jak se dá k něčemu takovému napsat tak dlouhý komentář? Přijdu si fikanější než Nicolas.  A to mám dneska jeden z mála dnů, kdy jsem nikoho neumlátil koštětem. PP.S Je mi jasné, že o filmu jsem vám i tak řekl naprosté nic. Možná proto, že o přenosu energie nemám žádné ponětí, ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Síla traileru se opět ukázala v plné kráse. Podle něj to totiž vypadalo na ultimátní akční jízdu co se nezastaví a to je veliká chyba. Protože Willy's Wonderland je poctivá retro pocta 80.běčkovým hororům se všemi klady i zápory. Samozřejmě mít to v rukách lepší režisér mohlo to být úplně někde jinde, stejně tak jde vymyslet zábavnější scénář za pět minut. Stačilo by, aby Cage hrál chlápka , co nastoupí jako noční ostraha do prokletého a opuštěného lunaparku a po krku mu šlo všechno od klaunů, oživlých hraček a příšer z domu hrůzy až třeba po automat na popcorn a představte si tu prdel a jízdu kdyby se s nima bitkoval po celým tom lunaparku. Jenže tenhle film je přesný opak. Cage hraje záhadného týpka který přesně dodržuje svoje uklízecí pauzy, lemcá energy drinky a s ledovým klidem zabíjí jednu oživlou loutku po druhé a všechno ostatní ho nezajímá ano životy jiných lidí. Děj má slabší chvilky, omladina hraje příšerně a režisér se až příliš zbytečně drží toho brankového pojetí vyprávění děje stejně jako podobné filmy z osmdesátek. Dokud je Cage sám a zabije první dvě loutky funguje to skvěle, jakmile ale za ním přijde skupina smradů už je to horší, hlavně kvůli jejich opravdu mizerným hereckým výkonům. Ale naprosto nemluvící Cage který navíc zchodil a zase začal cvičit vypadá kurevsky cool a evidentně si svoji další šílenost opět užívá a já výjimečně s ním. Přičtěte si naprosto boží soundtrack a retro feeling, neony, pinball a synťáky a dostanete uspokojující zážitek. Že to mohlo být opět 100x lepší jen kdy někdo trochu chtěl je už smutný pravidlo. Ale já se přiměřeně bavil. Na Cage poslední doby nadstandardní.55%. ()

Reklama

drake31 

všechny recenze uživatele

Willy's Wonderland by bol jednoznačne jeden z najhorších filmov roku, ak nie ten najhorší ktorý som doposiaľ videl v 2021, ale keďže vo filme je Nicolas Cage, to mení celú prezentáciu, celý vibe, a všetko stupídne či vizuálne neprajné sa akoby lusknutím prsta mení na niečo magické, na film od ktorého som nedokázal odvrátiť zrak a moju pozornosť, a to je Cageova supersila. Tento rok, Nicolas Cage podal Oscarový výkon v Pig, film ktorý ma prekvapil a ja som si absolútne zamiloval, je to film v ktorom má Cage scénu(y) aké by som neváhal začleniť do mojich najobľúbenejších scén tohto filmového roku; a na druhej strane spektra máme Willy's Wonderland v ktorom Cage hovorí ešte menej a jeho výkon alebo lack thereof je o to viac fascinujúci a impozantný a nejakým zvláštným spôsobom je lepidlom ktoré drží tento film pohromade. Five Nights at Freddy's premisa je fajn a s vyšším rozpočtom a kvalitnejším... ehm... kvalitnejším absolútne všetkým, by to mohol byť úspešný horor ak nie celá séria, no práve ten nedostatok kvality, tá lacnosť Willy's Wonderland skombinová s Cageovou prítomnosťou robia tento film mojou osobnou príjmene-stupídnou klasikou. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Stejně jako hlavní postava tohoto snímku i sám Nicolas Cage vypadá, že se k tomuto projektu nachomýtl tak nějak omylem, ale když už byl u toho, držel hubu a odvedl profi výkon, aby pak mohl s čistým svědomím celou záležitost hodit za hlavu. Tahle paralela je pro mě asi nejzábavnějším aspektem tohohle laciného braku. Režijně, scenáristicky a hlavně střihově tragické, ale díky Nickovi se na to aspoň dá dívat. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Nicolasa často vídam v hororoch, ale len niektoré stali za povšimnutie. Toto sa niekomu môže páčiť, ale väčšinou asi nie i keď ide rozhodne o zaujímavý počin. Hlavne fanatici do bláznovstiev, by nemali tento film obísť. Chválim, že Nicolas je ako drsný Harry. Len bez slov, tentokrát si celkom vystačí len s mimikou tvare. Pristane mu to, ako i teenagerom čí hračkám životnej veľkosti. Lenže čakal som splatter, ktorý neprišiel. Čakal som i viac akcie. Nebavilo ma sa stále pozerať na Nicka, ktorý alebo upratuje alebo trhá hlavy hráčkam, ktoré toho veľa neukázali. Zato môže chabý scenár, ktorý je celý zostavený z klišé a fádnosti. Škoda, že to nezobral do ruky schopnejší režisér, mohlo to dopadnúť oveľa lepšie. Takto len silné 3*. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (11)

  • Poté, co postava Nicolase Cage naskládá plechovky do ledničky, jde umýt troubu. Když ji následně otevře, má zalepené zranění na levé tváři (i když k tomuto zranění přijde až později). V dalším záběru při umývání nádobí však na tváři nic nemá. (CjKukis)
  • Ve scéně na konci filmu, kdy auto vybouchne, v odrazu brýlí hlavního protagonisty je hořící auto vidět. Jenže protagonista je už v tom samém záběru úplně někde jinde. (Nikolas__)

Reklama

Reklama